Помощ багажника не се затваря.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- adonis
- Потребител
-
- Кара: 318
- Мечтае да кара: 850
Re: Помощ багажника не се затваря.
Благодря много на всички които изразиха мнение във форума и най вече на плрадев.
Проблема се реши по този начин:Както ти е отворен капака,издърпваш към теб с ръка цялата част от бравата,която стърчи от самия капак.Като казвам издърпваш имам в предвид да поддаде съвсем малко...става въпрос за 1-2мм,не повече...Два пъти ми се е случвал този номер и както един колега по-нагоре каза,ламарината на капака се "измята" с течение на времето...

Проблема се реши по този начин:Както ти е отворен капака,издърпваш към теб с ръка цялата част от бравата,която стърчи от самия капак.Като казвам издърпваш имам в предвид да поддаде съвсем малко...става въпрос за 1-2мм,не повече...Два пъти ми се е случвал този номер и както един колега по-нагоре каза,ламарината на капака се "измята" с течение на времето...

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
adonis написа:Благодря много на всички които изразиха мнение във форума и най вече на плрадев.
Ти хубаво му благодариш, ама той е с банан заради некомпетентни мнения явно или кой знае защо

п.с. И аз му благодаря де, щото и ний оправихме един багажник по описания от него начин

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
adonis написа:Благодря много на всички които изразиха мнение във форума и най вече на плрадев.
Проблема се реши по този начин:Както ти е отворен капака,издърпваш към теб с ръка цялата част от бравата,която стърчи от самия капак.Като казвам издърпваш имам в предвид да поддаде съвсем малко...става въпрос за 1-2мм,не повече...Два пъти ми се е случвал този номер и както един колега по-нагоре каза,ламарината на капака се "измята" с течение на времето...![]()
![]()
А така,два пъти досега,още5-6 пъти и шаривеш за нов капак.Не е питайте отде знам.5 месеца търсих хубав капак за седан, щото и на моя седан така стария собственик му измятала и нашия наместал ли намествал, и съм гледал сигурно 20 капака и почти всичките са били с проблем при бравата. Така, че на колегата номера,може да е минал сега,но не означава,че е бил адекватния,най-правилния и, че няма да ти донесе негативи след време.
kOnPuBkA написа:adonis написа:Благодря много на всички които изразиха мнение във форума и най вече на плрадев.
Ти хубаво му благодариш, ама той е с банан заради некомпетентни мнения явно или кой знае защо![]()
![]()
п.с. И аз му благодаря де, щото и ний оправихме един багажник по описания от него начин![]()
Лично аз неам идея що е с бан,ама щом е, значи някой е решил че така треа д абъде.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
А каква е алтернативата да се оправи без да се криви ? На жилязото полу ,да се подложат шайби или алтернативата друг заден капак.Аз нямах тоя проблем преди и минали зими .

Smoocki написа:А каква е алтернативата да се оправи без да се криви ? На жилязото полу ,да се подложат шайби или алтернативата друг заден капак.Аз нямах тоя проблем преди и минали зими .
Ми започва се с оглеждане на реглажите на капака, на бравата на шишчето долу на конзолата.
- adonis
- Потребител
-
- Кара: 318
- Мечтае да кара: 850
коато го затворих първия път имаше един сак в багажника и дръжката му беше на чопчето долу и когато затворих е приплъзнала бравичката и се е изметнала с 1-2мм.(а също и студа спомогна за измятането)
bum_bum: Колега, ще те помоля да се въздържаш от определения като "разбирачи", "майстори" и други подобни. Всеки се старае да помогне според знанията,разбиранията си и на добра воля. Не си длъжен да следваш каквито и било съвети получени тук и съответно не може да имаш претенции към тях.
Претенции може да имаш към майстор или сервиз, когато си платиш и не си доволен от резултата.
bum_bum: Колега, ще те помоля да се въздържаш от определения като "разбирачи", "майстори" и други подобни. Всеки се старае да помогне според знанията,разбиранията си и на добра воля. Не си длъжен да следваш каквито и било съвети получени тук и съответно не може да имаш претенции към тях.
Претенции може да имаш към майстор или сервиз, когато си платиш и не си доволен от резултата.
Използвам темата за да споделя на мен какво ми се случи: вчера си оставям колата,взех нещо от баражника и като се опитах да го затворя не искаше-не се заключва.Погледнах езичето на ключалката беше отворено и като го натиснах с пръст за заключи и повече не можах да го отключа - пробвах и с ключ и с пръст да го издършам,но не става.Зарязах го защото се ядосах и на всичкото отгоре на следващия ден(днес) като опитах да запаля колата няма грам ток,не врътва дори,даже радиото не тръгва
Езичето все така стои в положение заключено.Някакви идеи какво мога да направя? 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Отключи си багажника с ключа или с централното (все едно) и натисни ключалката. Би трябвало да се освободи палеца. Ако не стане,свали кората на капака и погледни как е блокирало. Механизма е елементарен и в общи линии ,не би трябвало да не можеш да се справиш сам като го погледнеш

Да споделя как си реших проблема:просто добавих по 1 шайба на 2та болта,които държат ключалката на багажника и по този начин издадох по-навън самата ключалка и сега багажника се затваря от раз 

Знам, че темата е стара, но исках просто да благодаря на темата и по-специално на plradev за съвета. След няколко часа нерви и каране с отоворен багажник, накрая се прибрах и се разтърсих във форума и стигнах до тая тема. Метода с лекото закривяване на пантата работи на 100%.Проблема ми беше решен точно за 1 сек

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2