Помощ багажника не се затваря.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318
Мечтае да кара: 850

Помощ багажника не се затваря.

Мнение от adonis » 23 Яну 2010, 17:11

Значи сутринта в студа отварям с централното и се отключи,след това натиснах копчето и го отворих но след това какво ли не правих няма затваряне :dunno: .
Някой ако има преживявания от този тип или идеи моля да ги сподлеи. :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Помощ багажника не се затваря.

Мнение от bum_bum » 23 Яну 2010, 17:34

Да не е замръзнала бравата?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 23 Яну 2010, 17:39

И аз имах същия проблем ,просто се измята метала ,отваряш багажника и леко с ръка там където е палчето на самия капак го избутваш навътре и пробваш.При мен така се оправи понеже не искаше да щтракне кукичата на капака към купето
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 23 Яну 2010, 17:40

колега данеби металното лосче(гегичката) на ключалката да е излязла от мястото си?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 318
Мечтае да кара: 850

Мнение от adonis » 23 Яну 2010, 17:58

Чета тука из форума тука за някаква пружинка пишат,къде се намира да не е от нея?????А като гледам ключалката всичко ми изглежда наред, ключа се върти копчето си работи просто :dunno:

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 23 Яну 2010, 18:57

виж палеца да не е останал в положение затворено
the project is ready....
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 23 Яну 2010, 21:49

Както ти е отворен капака,издърпваш към теб с ръка цялата част от бравата,която стърчи от самия капак.Като казвам издърпваш имам в предвид да поддаде съвсем малко...става въпрос за 1-2мм,не повече...Два пъти ми се е случвал този номер и както един колега по-нагоре каза,ламарината на капака се "измята" с течение на времето...

Успех !
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 23 Яну 2010, 22:21

plradev написа:Както ти е отворен капака,издърпваш към теб с ръка цялата част от бравата,която стърчи от самия капак.Като казвам издърпваш имам в предвид да поддаде съвсем малко...става въпрос за 1-2мм,не повече...Два пъти ми се е случвал този номер и както един колега по-нагоре каза,ламарината на капака се "измята" с течение на времето...

Успех !

така 5 пъти и после за нов капак, те и без това са кекави там капаците та ти давай акъл да ссде криви :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 23 Яну 2010, 22:32

sonny написа:
plradev написа:Както ти е отворен капака,издърпваш към теб с ръка цялата част от бравата,която стърчи от самия капак.Като казвам издърпваш имам в предвид да поддаде съвсем малко...става въпрос за 1-2мм,не повече...Два пъти ми се е случвал този номер и както един колега по-нагоре каза,ламарината на капака се "измята" с течение на времето...

Успех !

така 5 пъти и после за нов капак, те и без това са кекави там капаците та ти давай акъл да ссде криви :idea:

Е добре ,че ще стаде,ако не е някой гнилоч... :idea: Иначе,кво ,да подлага шайби на планката отдолу и така докато открехне целия капак ли :idea:
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 23 Яну 2010, 22:54

Добре, че не всички мислят така, че нема остане нормална кола у БГ.
Защо изобщо решихте,че проблема на човека е оттам???
Проблема може да е от 1000 неща. Ако е от крива брава, ще му бие желязо в желязо. Тук проблема може да е от стегнала грес, от боклуци в бравата, щото я ми кажете, колко са хората дето 2 пъти в годината ходят и си смазват брави и панти? Проблема може да е от патрона горе, често упира в пластамаата и неще да излезе, можеда е от счупена бравичка. Да продължли???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 24 Яну 2010, 8:47

При мене това беше проблема понеже се пъхнах в багажника с фенерче ,докато един приятел го затваряше.Просто самата ламаринка на багажника от студа се измята ,отива вапред и не може да влезе във жлебчето и да щтракне механизма.
Отначало и аз предположих,че нещо е замръзвало или повдига ама не .Сипах и малко спирачна течност през ключалката да поразкара боклучи ако има ама кела файда.
Изображение

Аватар

Мнение от kajata » 24 Яну 2010, 9:00

колеги мен пък багажника ми се отваря с чип..няма клучалка само допирам и се отжаря последно време неиска да се овори махнах лаисната и бракнах с пруст до мотор4ето което отваря багайника и стана отвори се но се получи др проблем заключвам с алармата падат палчетата и после пак се дигат трябва да отключа още веднаж и да заключа пак... проблем с централното или нщо др

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 24 Яну 2010, 10:19

sonny написа:Добре, че не всички мислят така, че нема остане нормална кола у БГ.
Защо изобщо решихте,че проблема на човека е оттам???
Проблема може да е от 1000 неща. Ако е от крива брава, ще му бие желязо в желязо. Тук проблема може да е от стегнала грес, от боклуци в бравата, щото я ми кажете, колко са хората дето 2 пъти в годината ходят и си смазват брави и панти? Проблема може да е от патрона горе, често упира в пластамаата и неще да излезе, можеда е от счупена бравичка. Да продължли???

Човека пише ,че е опитал кво ли не,та белким е огледал механичната част .
А "кривата" брава не бие желязо в желязо щото корпуса и е скосен там и само приплъзва в пъпката на щифта,който е фиксиран за купето.Ако колегата се вгледа хубаво в бравата ще забележи следи от триене,оставени при опитите да затвори.И тия следи се точно в зоната на червените стрелки в позиция 2 от схемата :
Изображение
Просто на палеца не му стига съвсем малко ,да закопчае щото пъпката 1 задира в корпуса на бравата.И ако не се напъне съвсем леко цялата брава ,а се слагат подложки,за да се изнесе планката със щифта,капака се размества и му се прецакват луфтовете ;).От там трябва и той да се настройва.Айде да не си говорим за нормални коли и ненапаснати задни капаци :roll:
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 24 Яну 2010, 13:28

правете кот знаете,после хората да не се чудят що не им се отговаря, щот аз спирам, само ше си дрискам

Потребител
Аватар
Кара: R1100S; е36; е39; Focus; Mazda 626
Детайли за колата: R1100S 10.2001
е36 m43 sedan 12.95
e39 m52 touring 07.97
Ford Focus 3dr Zetec 2.0 03.99
Mazda 626 3dr GC F6 84г

Мнение от debug » 25 Яну 2010, 15:20

adonis написа:Чета тука из форума тука за някаква пружинка пишат,къде се намира да не е от нея?????А като гледам ключалката всичко ми изглежда наред, ключа се върти копчето си работи просто :dunno:

Като свалиш бравата, ще я видиш пружинката. И при мен се скъса и капакът остана отворен. Заключващото "палче" се движеше съвсем свободно. Даже използвах старата, беше се скъсала от първата намотка - леко разтягане и оформяне на ухо - и готово.

Следваща

Назад към E36