как се смена бендикса
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Memo85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318 tds
как се смена бендикса
колеги помогнете трябва да си сменя бендикса някой може ли да ме опъти или да ми каже как да го сменя

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: как се смена бендикса
Ти първо свали стартера , от там на татък е лесно .... , общо взето Сони ти каза ....
Свали си BMW_90-98 manual-a , ето от тука: http://bmw.newbg.net/ В него има вътрешното устройство на стартера и от там ще се ориентираш ....
Както казах , първо свали стартера ....

Свали си BMW_90-98 manual-a , ето от тука: http://bmw.newbg.net/ В него има вътрешното устройство на стартера и от там ще се ориентираш ....
Както казах , първо свали стартера ....

Това е схемата на частите и сглобката на VALEO (при BOSCH е същото)

а това е снимка на BOSCH общ изглед (виждат се местата на болтовете)

а това е снимка на BOSCH общ изглед (виждат се местата на болтовете)

- Memo85
- кандидат ентусиаст
-
братя мерси за линковете
дръпнах си ръководството но не виждам за 318 дизел компот иначе благодаря за помоща ще разглобя да видя стартера

дръпнах си ръководството но не виждам за 318 дизел компот иначе благодаря за помоща ще разглобя да видя стартера
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Смени (огледай) четките и втулките. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Понеже и моя стартер прави мизерии от време на време,един майстор го погледна и каза че бил Magnetmarelli,и на него частите му били малко по скъпи от на Bosch стартера.
Верно ли е тва или ония нещо ме бъзика?

Biogame написа:Понеже и моя стартер прави мизерии от време на време,един майстор го погледна и каза че бил Magnetmarelli, ...
Много се съмнявам, че на BMW и изобщо на немски автомобил оригиналния стартер и електрониката като цяло ще е от италиански производител .....
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
tsb_bg написа:Biogame написа:Понеже и моя стартер прави мизерии от време на време,един майстор го погледна и каза че бил Magnetmarelli, ...
Много се съмнявам, че на BMW и изобщо на немски автомобил оригиналния стартер и електрониката като цяло ще е от италиански производител .....
Ами като го сваля ще разбера,какъв е.И аз след него гледах ама не видях надписи никъде,пък той откъде видя какъв е незнам.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
tsb_bg написа:Biogame написа:Понеже и моя стартер прави мизерии от време на време,един майстор го погледна и каза че бил Magnetmarelli, ...
в грешка си, жабарите бълват за доста немски автомобили електроника и не само...

Biogame написа:Понеже и моя стартер прави мизерии от време на време,един майстор го погледна и каза че бил Magnetmarelli,и на него частите му били малко по скъпи от на Bosch стартера.
Вярно е, много са редки, но има такава серия,по-евтино ти е да си купиш друг стартер, пуснали с ана пазара рециклажи по 130-150лв, с по месеца гарнция.
- Memo85
- кандидат ентусиаст
-
Колеги благодаря ви за бързите отговори, тази седмица ще ходя да ми погледнат стартера и бендиксадано
там да е проблема после ще пиша да ви кажа какво е станало и ако някой има път на сам да се обажда за кафе или помощ

там да е проблема после ще пиша да ви кажа какво е станало и ако някой има път на сам да се обажда за кафе или помощ

- spas318
- Потребител
-
- Кара: E36 318i/M43--93г
Здравей колега,на мен като ми стана за смяна бендикса,реших да си купя и да го сменя.ходих в няколко магазина,казвам им е36/м43 и те ми казаха,донеси стартера или му кажи номера,защото незнаят кой точно е.свалих стартера и с него в магазина ходих.в единия магазин гледаха номера на стартера,а в другия номера на котвата.котвата на мен ми е магнет марели.
- veso_topalov
- кандидат ентусиаст
-
Извинявам се че пиша в чужда тема,но исках да попитам някои знае ли как се сваля стартера на М43?Необходимо ли е да махам всмукателния колектор и инжекцията или има и по лесен начин,защото няма как да бръкна до болтовете на стартера
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
veso_topalov написа:Извинявам се че пиша в чужда тема,но исках да попитам някои знае ли как се сваля стартера на М43?Необходимо ли е да махам всмукателния колектор и инжекцията или има и по лесен начин,защото няма как да бръкна до болтовете на стартера
Не съм свалял досега,но скоро и аз трябва да го свалям.
Доколкото си мисля трябва да се смъкне всмукателния колектор иначе няма начин откъде да се извади стартера.

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2