Е36 купе-ел. стъкла?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Е36 купе-ел. стъкла?

Мнение от (bubsa) » 18 Яну 2010, 21:57

Колеги имам много странен проблем.
Значи проблема е следния,на затворени врати докато карам не работят и двата прозореца,но като отворя вратата започват да си работят перфектно :dunno:
Някой имал ли е подобен проблем и от какво може да е?
ПС При отваряне и затваряне си мърдат както си трябва за да се затвори и отвори.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Е36 купе-ел. стъкла?

Мнение от (bubsa) » 18 Яну 2010, 22:51

:bcry: никои ли не се е сблъсквал с този проблем?

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Яну 2010, 23:12

Мисля,че ти е от бравата(заключващия механизъм)дето е на купето.Там на нея е и палчето за лекото повдигане на прозореца.Ако имаш авер с е36купе,може да вземеш неговата за проба.Най-лесния вариянт.Друго не се сещам,щом на отворена бачкат,а на затворена не.

Потребител
Аватар
Кара: БМВ е36
Мечтае да кара: БМВ м5
Детайли за колата: [URL=http://dobavi.info/cars/BMW/][IMG]http://dobavi.info/cars/BMW/m7472.gif[/IMG][/URL]

Мнение от BMW-RulzZz » 18 Яну 2010, 23:28

Може да са ти скъсани жичките на вратите, между купето и там където влизат във вратата. От горе са със изолация от гума, свали я и си провери инсталацията. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Яну 2010, 17:54

Имах точно същия проблем и след като се мъчих 1 седмица накрая отидох в Дару и за 15 минути го оправиха (без да сменят части) но каква беше причината така и не разбрах
PS бях писал в една тема по въпроса, но не я намирам сега ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 19 Яну 2010, 18:40

Dpy написа:Мисля,че ти е от бравата(заключващия механизъм)дето е на купето.Там на нея е и палчето за лекото повдигане на прозореца.Ако имаш авер с е36купе,може да вземеш неговата за проба.Най-лесния вариянт.Друго не се сещам,щом на отворена бачкат,а на затворена не.

Ако беше от това нямаше да го има малкия ход при отваряне и затваряне :dunno:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 19 Яну 2010, 18:42

BMW-RulzZz написа:Може да са ти скъсани жичките на вратите, между купето и там където влизат във вратата. От горе са със изолация от гума, свали я и си провери инсталацията. :yes:

Ако са скъсани няма ли да прави проблем по винаги?А сега като отворя вратата си бачка идеално :dunno:

Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 19 Яну 2010, 22:40

(bubsa) написа:
BMW-RulzZz написа:Може да са ти скъсани жичките на вратите, между купето и там където влизат във вратата. От горе са със изолация от гума, свали я и си провери инсталацията. :yes:

Ако са скъсани няма ли да прави проблем по винаги?А сега като отворя вратата си бачка идеално :dunno:

Ако проблема е там наистина, ще започен да го прави след време и на отворена врата, въпрос на време е да прекъсне жичките, говориме ако е там проблема. Пробвал ил си примерно да свалиш стъклотот до долу на отворен аврата и да видиш дали ще се затвори на затворена? ЕДно от съмненията ми са за не правилно регулирани врати или стъкла и да опира много силно в уплътненията и оттам да си включва зъщитите на моторчета. За двете врати ли става дума или само за шофьорската?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 19 Яну 2010, 22:57

Имаше преди време подобен проблем.При затворени врати не работеха,при отворени си работеха.После настана хаос абсолютен-опитваш се да свалиш единия прозорец той се сваля другя,отваряш пасажерската врата-движи се прозореца на шофьорската...Беше комфорт модула.Не казвам,че при теб е това,но може да пробваш за да го изключие евентуално като вариянт за проблема.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 20 Яну 2010, 19:24

sonny написа:
(bubsa) написа:

Ако проблема е там наистина, ще започен да го прави след време и на отворена врата, въпрос на време е да прекъсне жичките, говориме ако е там проблема. Пробвал ил си примерно да свалиш стъклотот до долу на отворен аврата и да видиш дали ще се затвори на затворена? ЕДно от съмненията ми са за не правилно регулирани врати или стъкла и да опира много силно в уплътненията и оттам да си включва зъщитите на моторчета. За двете врати ли става дума или само за шофьорската?

Пробвах,свалям го на отворена и като я затворя не мърда на никъде.
Вратите съм ги регулирал лятото и нямаше проблеми досега.
Проблема се появи както си пътувах и свалих леко прозореца за да изпуша една цигара,след това не иска да се вдигне.За двете врати става дума.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw 318 is » 20 Яну 2010, 23:07

(bubsa) написа:
sonny написа:
(bubsa) написа:

Пробвах,свалям го на отворена и като я затворя не мърда на никъде.
Вратите съм ги регулирал лятото и нямаше проблеми досега.
Проблема се появи както си пътувах и свалих леко прозореца за да изпуша една цигара,след това не иска да се вдигне.За двете врати става дума.

Колега при мен като стои известно време без да дам контакт при затжорени жрати не се свалят прозорците,а като отжоря вратата работят.Погледни този модул дето ти казва колегата по-горе :yes: Успех

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 22 Яну 2010, 1:39

щом проблема се е появил в двете врати едновременно е логично да е проблем в ел.модула за управление, дали е комфорт модул, дали е друг модул е според оборудването на колата и годината и разбира се.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 22 Яну 2010, 10:34

аз имам съи проблем бях пускал тема ... бях намерил едно место където даваше накъсо оправих го и проблема изчезна ама за ивестнвреме (та си мисля че не е била това причината) сега го имам пак същи проблем след като вратите са отворени всичко работи както трябва щом се затворят спират стъклата шибидаха абе всичко сврзано с комфорт модула доти и осветлението не работи както трябва попринцип катоотворя вратата светва като затворя свети и като дам на контакт трябва да започне плавно да загасва ... само че това не се полуава при мн .. :help:

Пробвах като съм вътре в колата да затворя вратте да вкл. алармата (която ми е свързана със комфорт системата (оригинална аарма)) и после да я изкл. всичко работи ок. така че може да се каже че няма проблем и в модула а в някой от сигналите които се подават от вратие към модула или в някое от релетата които трябва да сигнализират кога е отворено кога не ...

азсе рових много и не можах да си отстраня пролема ама сега много студено и изобщо не мога дсе занимавам с това а и ремняма така че ... (но адски много ме дразни чене могада напрая нищо като съ в колата ... за да си сваля джама си отварм вратата в движение свалям и пак затварям супертъпо :banghead: :banghead: :banghead:
PNR@abv.bg
София
0888779546

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 22 Яну 2010, 21:02

Сега видях че и плафона не реагира на отваряне на вратата,както и гонга не се чува като я изгася :dunno:
Много неприятен проблем :confused:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 23 Яну 2010, 23:07

нямя ме ли никакво развитие по темта нека колегата който е ходил в дару кар д каже какво са му поправяли и къде са бърникали само диагностика ли е правена и проблема е изезнал и ли е имало и механическа намеса ???
Дйте а се опитаме да отстраним този проблем и да споделим и с колеги защотот явно е срещан при старите модули и ще е от полза за много хора
PNR@abv.bg
София
0888779546

Следваща

Назад към E36