Е46 - Разход гориво!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

Re: Е46 - Разход гориво!

Мнение от brabusbg » 20 Яну 2010, 13:26

Как ви горят колите (за 320d говоря) по 7-8 градско... незнам. Аз я карам във Варна моята и ми дава разход винаги 10-11л/100км. Вярно е че в 90% от тези случай е студена, но.. за мен това е нормалния разход при студена кола. А съм сигурен че по колата ми всичко е наред. Тези мнения че по 7-8 градско харчи и студена... според мен не са верни. Или по скоро борд-компютъра им не отчита правилно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 20 Яну 2010, 13:39

brabusbg написа:Как ви горят колите (за 320d говоря) по 7-8 градско... Тези мнения че по 7-8 градско харчи и студена... според мен не са верни. Или по скоро борд-компютъра им не отчита правилно.

А ти защо си мислиш,че си засичаме разхода по борда :mhihi:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 20 Яну 2010, 13:42

Ами моята лятото ми дава разход около 7.5/100, но аз не юркам, карам със свалени прозорци (рядко пускам климата). Сега зимата дава към 8.5-9/100. Но си знам, че дебитомера ми е лееко тръгнал. Още ли не разбрахте, че всичко зависи от стила на шофиране - на един приятел същата печка му даваше перманентно около 10/100, но той я караше като крадена :mhihi:
ПП: разхода го засичам от зареждане до зареждане защото нямам БК.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 20 Яну 2010, 13:44

По-добре по борд, отколкото сам да засичаш, ако не знаеш как да сасечеш и особено ако елементарната математика не ти върви! При втория случай е по-страшно. И не мога да разбера защо отричате борда като той засича супер перфектно. Стига пак да спазваш изискванията - да знаулиш всичко както трябва!

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 20 Яну 2010, 13:47

Ами не е по-добре по борд, защото той понякога лъже яката - имаше тук такива теми. По колонката е най-точния възможен начин. А да не ви казвам какъв разход ми дава на извънградско, че направо ще си помислите, че съм учил в Хогуортс за магьосник :smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 20 Яну 2010, 13:49

slitter написа:По-добре по борд, отколкото сам да засичаш, ако не знаеш как да сасечеш и особено ако елементарната математика не ти върви! При втория случай е по-страшно. И не мога да разбера защо отричате борда като той засича супер перфектно. Стига пак да спазваш изискванията - да знаулиш всичко както трябва!

Няма нужда да го отричам -просто нямам :lol: :lol: :lol:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 20 Яну 2010, 13:53

Bella написа:
slitter написа:По-добре по борд, отколкото сам да засичаш, ако не знаеш как да сасечеш и особено ако елементарната математика не ти върви! При втория случай е по-страшно. И не мога да разбера защо отричате борда като той засича супер перфектно. Стига пак да спазваш изискванията - да знаулиш всичко както трябва!

Няма нужда да го отричам -просто нямам :lol: :lol: :lol:

Ами купи си едно лостче за мигачите с бутончето втора употреба, ела да ти го монтирам и да ти отключа борда и ще имаш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 20 Яну 2010, 13:58

slitter написа: Ами купи си едно лостче за мигачите с бутончето втора употреба, ела да ти го монтирам и да ти отключа борда и ще имаш!

Благодаря за предложението .В момента в които реша ,че си заслужава ще го направя .За сега си живея чудесно и без БК пък и колкото и сипя не връща :lol: Друг е въпроса ,че нямам вяра на тези показатели и ,че борда не винаги показва коректни стойности което го установих от 320 ката :conf:

Zagy написа: А да не ви казвам какъв разход ми дава на извънградско, че направо ще си помислите, че съм учил в Хогуортс за магьосник :smoke:

Я да чуем :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 20 Яну 2010, 14:03

Bella написа: Друг е въпроса ,че нямам вяра на тези показатели и ,че борда не винаги показва коректни стойности което го установих от 320 ката

ОК, щом смяташ така... даже може някой път да се консултирам с тебе за сеизмичната активност, щото показателите на БАН сигурно са грешни, ти по-добре ги засичаш тия работи.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 20 Яну 2010, 14:08

slitter написа: ОК, щом смяташ така... даже може някой път да се консултирам с тебе за сеизмичната активност, щото показателите на БАН сигурно са грешни, ти по-добре ги засичаш тия работи.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сарказмът ти е неуместен .И не виждам какъв ти е проблема ,аз как си засичам разхода 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 20 Яну 2010, 14:11

Bella написа:Сарказмът ти е неуместен .И не виждам какъв ти е проблема ,аз как си засичам разхода

Извинявай, просто не можах да се сдържа! :) Нищо лично!

Просто борда си е супер точен стига правилно да го ползваш, затова...

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 20 Яну 2010, 15:18

Bella написа:
Zagy написа: А да не ви казвам какъв разход ми дава на извънградско, че направо ще си помислите, че съм учил в Хогуортс за магьосник :smoke:

Я да чуем :winky:

Ми 5.2/100 как ти се струва? :winky: Да отбележа - скоростта не превишава 130км/ч.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 20 Яну 2010, 15:21

Zagy написа:
Ми 5.2/100 как ти се струва? :winky: Да отбележа - скоростта не превишава 130км/ч.

:yes:

Ей с'я ште нападнат ,че ти куца математиката :mhihi: :mhihi: :mhihi:

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 20 Яну 2010, 15:23

Bella написа:
Zagy написа:

:yes:
Ей с'я ште нападнат ,че ти куца математиката :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ай почна се :mhihi: :mhihi: но не се ебавам - кюмбето наистина си дава такъв разход... кой колкото си ще да ми скача - колонката това показва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 20 Яну 2010, 15:51

Що да скачаме бе, това си е един нормален разход за тоя двигател, ако не се кара юруш, а спокойно, пенсионерската! Нали тва му е целта на дизела, за тва са тръгнали да праат модерни дизелови двигатели... и за тва струва повече като нов - за да избиваш от много каране с нисък разход. Друг е вече въпроса колеги, че сте си купили един супер автомобил с добър двигател, ама да е нов! Не да е на 1000000км, некой му е взел здравето, ти сега ремонтирай! Парите, които спестяване от горива сега ги давате за гнп-та, агр-и и тем подобни простотий, да не говориме, че ви оставят на пътя! Пълно е с теми във форума за преебани дизеляци! Иначе колата като кола е супер! И не на последно място - имам един приятел в камор, който каза следното - не знам дали се трошат старите баварци, ама ела да видиш новите как се трошат. Пълно е с чисто нови коли в сервиза и да не повярва човек как се трошат и колко неоправдани разходи за ремонти на нови коли се правят.

ПредишнаСледваща

Назад към E46