Ел. Стъкла помощ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Ел. Стъкла помощ
Здравейте колеги някой да знае как се изключва екстрата като си отвориш вратата и да се сваля леко стъклото о после като я затвориш да се вдига
днес ми се включи от самосебе си пък за зимата е лошо като е замръзнало стъклото ще се скапят машинките 

Re: Ел. Стъкла помощ
Колега това не е екстра а необходима функция и не се изключва при купетата, където стъклото на вратата е без рамка.
Стъклото се спуска с около 1 см. надолу при отваряне на вратата за, да се освободи от гуменото уплътнение и да не се счупи
При теб ако мърда по време на движение или вратата не е добре центрована, или датчика във фиксатора на колонката където се заключва бравата е износен (по-вероятно е второто)
При това би трябвало за момент да примигват и плафоните (ако са оставени да се включват автоматично при отваряне на врата)
Стъклото се спуска с около 1 см. надолу при отваряне на вратата за, да се освободи от гуменото уплътнение и да не се счупи

При теб ако мърда по време на движение или вратата не е добре центрована, или датчика във фиксатора на колонката където се заключва бравата е износен (по-вероятно е второто)
При това би трябвало за момент да примигват и плафоните (ако са оставени да се включват автоматично при отваряне на врата)
Забравих да спомена че не съм с купе а седан
и вчера не беше така от днеска го прави точно като на купетата е
не е някаква неизправност в стъклата

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
За пръв път чувам за подобна екстра при седана... сигурен си, че не е неизправност?
Незнам стъклата си раборят нормално просто като отворя вратата леко слизат надолу около сантиметър и като я затворя се вдигат
на отворена врата като натисна да вдигам стъклото се вдига догоре и като отпусна копчето пак слиза надолу
точно като на купетата и е от вчера така преди не слизаха 

лошо колега ,аз мисля 4е това е неизправност в ел системата или модула.
Да има6 слу4аино аларма (неоригинална) тя не6то да прави проблем.
Да има6 слу4аино аларма (неоригинална) тя не6то да прави проблем.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Мн странно това със стъклата как слизат като при купетата .... да не е сменян модул машинки .. 

Колеги, питам в тази тема защото смятам че е подходяща. Имам проблем с дясното предно ел.стъкло - не се затваря (316и, 1.9 Е46, 1999, седан). При опит за затваряне се чува едно кофти стържене и стъклото не помръдва. Опитах да го придърпам нагоре и някакси с много усилия и натискане на копчето за управление нагоре надолу го затворих.
Можете ли да помогнете с инфо каква може да е причината или евентуално да препоръчате добър сервиз в София където мога да отида за консултация/ремонт.
Благодаря.
Можете ли да помогнете с инфо каква може да е причината или евентуално да препоръчате добър сервиз в София където мога да отида за консултация/ремонт.
Благодаря.
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
И от двете страни ли го прави или само от шофьорската? Ако не е от двете махни кората и погледни какво става - има едни бели пластмасови държачи, които като заминат започва да има луфт стъклото. Не ми се вярва да е нещо от електрониката, тип екстра...
Само от дясната страна. Ами ще пробвам да я сваля, макар че като нямам гараж малко е рисковано ако не може после да се събере...
Благодаря.
Благодаря.
kpekov_81 написа:Колеги, питам в тази тема защото смятам че е подходяща. Имам проблем с дясното предно ел.стъкло - не се затваря (316и, 1.9 Е46, 1999, седан). При опит за затваряне се чува едно кофти стържене и стъклото не помръдва. Опитах да го придърпам нагоре и някакси с много усилия и натискане на копчето за управление нагоре надолу го затворих.
Благодаря.
И аз имах същия проблем, но на задното стъкло. Оказа се от повдигащия механизам, който общо казано представлява две пластмасови ролки и едно стоманено жило. Та това жило се разкача и започва да стърже. Трябва да се извади механизма и да се пренавие жилото. За съжаление аз не съм от София и немога да ти помогна със сервиз.
При мене добре се отварят и затварят просто е от електрониката нещо стана точно като на купе и на двете врати даже като е отворена вратата натискам да се вдига догоре вдига се и после слиза леко надолу пак в това положение и като затворя вратата се вдина напълно
Нищо не съм пипал по колата просто един ден реши да прави така .Може и да има някаква такава функция зада се затварят по леко вратите незнам.

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2