Проблем с лампата за радиатора !!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- grobara
- Потребител
-
- Кара: BMW
Проблем с лампата за радиатора !!!
Здравейте колеги, от вчера нещо започна да ми свети лампата на радиатора и предположих, че има нужда да се долее антифриз, обаче сутринта като проверих антифриза си беше на max. Днес пак започна да свети , гасне или ако свети и загася колата изгасва и след 5 мин пак светва, проверих един маркуч и не беше твурд, не чувам от никаде шум от свистене или бълбукане..... доста съм озадачен, ако може някои да даде съвет или да ми каже каде да ида за диагностика. Колата е е46 318ci 143 коня 2003г. Мерси предварително !
- grobara
- Потребител
-
Re: Проблем с лампата за радиатора !!!
Сега забелязах, че на ниски оборти парното започва да духа студено... 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Нямаш антифриз колега.
Най-вероятно системата не ти е обезвъздушена и затова лампата ту светва, ту гасне и парното духа студено.
Нека колегите като с твоя мотор кажат къде е пробката за обезвъздушаване.
При моя е точно до капачката за наливане на антифриз - пластмасово болтче. Отвиваш го леко и започва да излизат мехурчета, чакаш докато не протече чист антифриз и го завиваш.
След тази процедура може да има нужда от още течност в казанчето. След наливането отново повтаряш горното и така...
Най-вероятно системата не ти е обезвъздушена и затова лампата ту светва, ту гасне и парното духа студено.
Нека колегите като с твоя мотор кажат къде е пробката за обезвъздушаване.
При моя е точно до капачката за наливане на антифриз - пластмасово болтче. Отвиваш го леко и започва да излизат мехурчета, чакаш докато не протече чист антифриз и го завиваш.
След тази процедура може да има нужда от още течност в казанчето. След наливането отново повтаряш горното и така...
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Аз имам абсолютно същия проблем и май ще се окаже, че е издухана гарнитура което изобщо не е приятно, но няма какво да се прави, дано при теб да не се окаже същия проблем.
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
Щом не ти надува мъркучите пробвай с обезвъздушаването... успех дано не е нещо по-сериозно..
)

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Колега, в БМВ ТИС е описана точно последователността на процедурата за обезвъздушаване на бензиновите и дизеловите двигатели на различните модели. Не е голяма философия, но има определни условия и ред на работа, за да е всичко нормално.
Ако нямаш програмата, виж в тази тема:
viewtopic.php?f=34&t=179414
Ако нямаш програмата, виж в тази тема:
viewtopic.php?f=34&t=179414
- liuben_25
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i e46
pazokolarov,от каде може да си свалим тази програма BMW ?А относно проглема на колегата аз сащо имах този проглем просто налях антифриз и всичко се оправи поне за сега 4-5 дни немие святкала.
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
liuben_25 написа:pazokolarov,от каде може да си свалим тази програма BMW ?А относно проглема на колегата аз сащо имах този проглем просто налях антифриз и всичко се оправи поне за сега 4-5 дни немие святкала.
Колега прочти хубаво темата която е пуснал колегата pazokolarov там пише всичко което ти трябва.. Успех!!!
P.S. Не че се заяждам но се пише проБлем а не проглем...

- grobara
- Потребител
-
Колеги мерси много за отзивите, днес ходих при колегата Ясен Николов има сервиз до Сточна гара, човека обезвъздоши колата доста професионално и до вечерта не ми светна лампата, надявам се до няколко дни ако не светне проблема да е приключил 

9 мнения
• Страница 1 от 1