Е46 - Разход гориво!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90

Re: Е46 - Разход гориво!

Мнение от MaXo » 18 Яну 2010, 17:14

те му дават 4.5 ама с каране 90км/ч ... а не 120-130 ... така, че нещата са си наред.
без реклами в подписа...
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 18 Яну 2010, 17:19

Ivan40 написа:...

Напълно нормално ти харчи колата - и на мен градското ми в момента е малко под 9, извънградско през лятото за няколко пътувания ми даде среден разход 5.2/100, но и аз много рядко минавам 130км/ч.

Максо, я кажи твойта ламя как ти харчи в момента :twisted:
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 компакт

Мнение от nani » 18 Яну 2010, 18:35

Bella написа:
nani написа:
ivan83 написа:
nani написа:316 ti автоматик , 115 к.с
Градско каране на къси отсечки, при почти студена кола - 15/100
Извънградско - 8/100

Е това си е нормален разход :yes: , но колегите сега ще кажат че трябва да си прегледаш колата, защото по каталог и дават 10 градско и 6 извън :paranoid:

Може и да са прави, но аз съм млад и неопитен шофьор на 1 месец, което още повече допринася за големия разход + че съм и жена.

Аз съм със същата ,само че с ръчна СК и ми дава 8-9 /100 градско :conf: .Извънградско още не съм имала удоволствието да засека .

п.с Само не разбрах ,защо на колежките трябва да им дава по -висок разход :driving: :mhihi:

Е това последното го казах малко и на майтап :mhihi: . Но не мога да постигна разход по-малък от 15/100. Карам обаче само на къси отсечки - от работа до вкъщи и обратно - общо 6 км. Колата изобщо неможе да загрее, та смятам че е от това. Иначе съм ходила на пълна диагностика и уж нищо и няма.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 18 Яну 2010, 19:18

nani написа: Е това последното го казах малко и на майтап :mhihi: . Но не мога да постигна разход по-малък от 15/100. Карам обаче само на къси отсечки - от работа до вкъщи и обратно - общо 6 км. Колата изобщо неможе да загрее, та смятам че е от това. Иначе съм ходила на пълна диагностика и уж нищо и няма.

Разбрах :winky: Странно ми стана защото карам на същото разстояние - от нас до работата са 6 км ,а на теб ти дава близо два пъти повече разход :conf:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 18 Яну 2010, 19:21

Bella написа:
nani написа: Е това последното го казах малко и на майтап :mhihi: . Но не мога да постигна разход по-малък от 15/100. Карам обаче само на къси отсечки - от работа до вкъщи и обратно - общо 6 км. Колата изобщо неможе да загрее, та смятам че е от това. Иначе съм ходила на пълна диагностика и уж нищо и няма.

Разбрах :winky: Странно ми стана защото карам на същото разстояние - от нас до работата са 6 км ,а на теб ти дава близо два пъти повече разход :conf:

истината е някаде по средата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 18 Яну 2010, 19:28

Здравейте и от мен.
BMW 320d 136k.c. - Touring - ръчна ск.к.
Градско каране 9,5-10.5 (градското ми е в София от вагон-ресторанта до румънското посолство всеки работен ден, 7 км в посока, сутрин 17-20 минути, вечер - 30-40 минути, колкото и да я настъпвам останалото си е чисто работене на място).
Извън градско редовно от София до УНСС-Хасково 5,5 - 6.0, в рамките на нормалното каране 130-140 по магистралата, а останалото колкото е възможно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 18 Яну 2010, 20:02

320 Д 136 к.с 00 г 146 000км сток - (без 4ип ), само оригинални масла , филтри и т,н..... Ромпетрол нафта + добавка Кастрол TDA
нормално каране
Градско: 7.0- 7,7 л/100. (ст-ти след 1,5 год. каране и заси4ане в гр.Варна)
Извън гр :4,6 - 5.5 ( 90 -110 км/ч - заси4ано последно Варна - Обзор (и обратно 4,6 л/100км) като преди тръгване съм занулил БК . Данните по БК и (от 1 резервоар - до резерва/спрямо изминати км.) се разли4ават МИНИМАЛНО !

гр.Варна
Спокойно ,нормално каране , на моменти икономи4но :yes:
П.П при извънградско шофиране мн. често използвам и темпомата (пр. Варна-Шумен 120 км/ч)
Поздрави и безаварийни км в снеговете :lol:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 18 Яну 2010, 20:15

Bella написа:

Това е защото твоят термостат си е наред, докато на колежката nani - не!
За 6 километра да не може да загрее...проблема е в термостата/термостатите!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от StratusMC » 18 Яну 2010, 20:22

На мен 320д '98 Нов внос от октомври до сега съм врътнал към 9000км .
Извънградско - от 6,2 до 6,6 със скорост м/у 130 и 170.
И градско в София от 7 до 8 с яко натискане . (С изключение онзи ден когато валя сняг и беше адското задръстване , от вкъщи до работа е 7км - пътувах 4 часа. разход 100 на 100 :censored:

Потребител
Аватар
Кара: E46 320 DA 01
Мечтае да кара: Най-лютия дизел

Мнение от semk@t@ » 18 Яну 2010, 20:47

Dimitroff написа:
semk@t@ написа:Разход градско с развален долен термостат 10,5 ------ лошо :banghead:

Интересно ми е при работещ термостат какъв ти е разхода в София, колега?
Иска ми се да сравня малко преди и след фейса при Е46 320д автоматик.
До скоро карах преди фейса и с чат-пат ръчка ми даваше в София 11-12.
От скоро съм с фейслифт, но е ръчка и разхода е много по-нисък - около 7/100 (почти не карам в задръствания - сутрин Х.Димитър - гара Искър през "махалата" :mhihi: )
Във вторник вечерта ще имам възможността да го подкарам извънградски и ще имам база за сравнение, съпоставена с Е46 преди фейса (автомат)

Когато колата е ОК,извънградско 5,8/100, София-Бургас :PВ София пътя ми е от Дружба 1 до Бусманци 9/100 :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E46 320 DA 01
Мечтае да кара: Най-лютия дизел

Мнение от semk@t@ » 18 Яну 2010, 21:04

karim написа:Здравейте колеги,
от 10 дена карам 320Д,2002г,фейслифт,автоматик.След като купих колата заредих резервоара догоре.Вчера ми светна лампата
на 430км. и днес заредих отново догоре.Равносметката е 470км.(само градско в София) с 57л.гориво или разход 12,1л./100км.
Колата е диагностицирана и няма никакви проблеми.Смених филтри,подгряващи свещи и акумолатор.Истина е,че ми е тежък крака а и не съм се нарадвал още на колата,но въпреки това ми се вижда доста висок разхода.
Прочетох цялата тема,но има доста разнородна информация относно разхода на 320Д автоматик и Ви моля да дадете съвет дали е нормален този разход и ако не е какво следва да направя за да променя този неприятен факт.
Пропуснах още нещо.Колата има печка "Webasto" и не знам дали докато загрее мотора не се пуска автоматично за загряване на купето и в следствие на това да вдига разхода!
Благодаря предварително за помоща.

Преди всичко честито и безаварийни километри.Отначало когато взех моята също ми гореше 11-12 докато си адаптирах ноката на палеца :mhihi: Постепенно всичко си доиде на място. Умната кутия свикна с търпеливото ми шофиране и галене по педала :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 компакт

Мнение от nani » 18 Яну 2010, 22:00

Dimitroff написа:
Bella написа:

Колега Dimitroff, написала съм че разстоянието е общо 6 км - отиване и връщане , значи - 3 км. в едната посока. И все пак , ако мога да попитам как да разбера, че термостата ми е развален? Не съм се сещала да гледам до колко градуса загрява, но утре специално ще погледна. Иначе парното започва да духа топло на около 2-я километър от тръгването.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Мнение от inseCT » 18 Яну 2010, 22:12

nani написа:
Dimitroff написа:
Bella написа:

Колега Dimitroff, написала съм че разстоянието е общо 6 км - отиване и връщане , значи - 3 км. в едната посока. И все пак , ако мога да попитам как да разбера, че термостата ми е развален? Не съм се сещала да гледам до колко градуса загрява, но утре специално ще погледна. Иначе парното започва да духа топло на около 2-я километър от тръгването.

Щом на 2-я вече почва топло според мене си е наред термостата :driving:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 19 Яну 2010, 10:06

Моя грешка - разбрах, че е 6км в едната посока.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 19 Яну 2010, 17:06

absix написа:Дайте да направим една тема, че всеки ден някои пита. Накрая ще обобщя и ще я направим важна ако Боговете позволят :mhihi:

'00 318i

Градско (жега) - 13/100
Градско (спокойно) - 10/100

Извънградско (жега) - 10/100
Извънградско (спокойно) - 7/100

Приблизителни, но близки стойности.

При мен е точно с тези стойности :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46