Каква да е минималната възраст за издаване на книжка (СУМПС)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Каква да е минималната възраст?

14
3
2%
15
2
1%
16
25
14%
17
7
4%
18
93
52%
19
3
2%
20
8
4%
21
26
15%
22
1
1%
23
1
1%
24
1
1%
25
1
1%
25+
7
4%

Общо гласове : 178
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Каква да е минималната възраст за издаване на книжка (СУМПС)

Мнение от Spoony » 18 Яну 2010, 20:46

В много световни държави книжка се издава на различна възраст от 14,5 години до 21 години. В България днес има актуално предложение книжка да се взима още на 16. Според вас каква трябва да бъде минималната възраст, при която младежите да взимат СУМПС?
.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Каква да е минималната възраст за издаване на книжка (СУМПС)

Мнение от (bubsa) » 18 Яну 2010, 20:48

Мисля че 18 си е добре.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 18 Яну 2010, 20:52

16, определено. Много е прав тука колегата Мечку, да не сме по-калпави от хамериканците? там на 15 мисля кара с придружител и на 16 вече сам. Макар че тука ще се напълни с келеши на 16, взели колата на мама или тате, и УДРИ-Удри-УДРИИ :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Днеска едно пишлеме(малко ми е батко, 'ма само на години) с едно гоуФче трето поколение, ме изчака на мое зелено да стъпя на пешеходната, свирна ми и се изнесе с бърнаут. Среден пръст му показах, нещо намали и май се отказа от идеята да спре. Попринцип не съм такъв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мантинелата

Мнение от BalBosA » 18 Яну 2010, 20:55

16 и две години с придружител :winky:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Яну 2010, 21:00

21.

и първите 2 години да са пробни с по-строги наказания за катастрофи по тяхна вина, шофиране в нетрезво състояние и тн.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Яну 2010, 21:05

18 е добре.
американците не ги взимайте за пример... там колата е необходимост на повечето места. виждали ли сте как се кара в тези държави където е 16... и какви са разстоянията в тези където е 14.5, липса на градски транспорт и т.н? колата в българия опеделено не е необходимост докато си ученик... има всякакви алтернативни варианти на придвижване, пък и имаме 4-5 града, в които не може да стигнеш от край до край за половин час пеш.

21 ми се струва малко пресилено, въпреки че аз на толкова почнах да карам активно. ако се оправят застраховките и всичко ще си дойде на мястото.
Последна промяна steeN на 18 Яну 2010, 21:08, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 18 Яну 2010, 21:06

Имам един теоретичен въпрос: По-опасен ли е 16-годишен младеж, каращ нормално на пътя(да се разбира-няма кого да впечатли в колата), от една 21-годишна блондинка, гледаща си маникюра и чудеща се какво е туй толкоз грозно червено нещо, дето пише СТОП на него? Много такива има.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Яну 2010, 21:12

статистически... да ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 Е90 330xD
Мечтае да кара: E46 M3 CSL

Мнение от TNC » 18 Яну 2010, 21:30

Като човек, който след 4 месеца ще навърши 18 и е постоянно заобиколен от хора на неговата възраст/ В смисъл съм запознат с психиката на днешния тийнейджър и като един такъв/, мисля че минималната възраст за издаване на книжка трябва да е 17-18 години и поне една година да се кара с придружител. Чисто и просто да получи някой и друг съвет от някой с доста повече опит от него или нея.
Последна промяна TNC на 18 Яну 2010, 21:33, променена общо 1 път
Няма невъзмовни неща с бензин в кръвта!!!
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Яну 2010, 21:31

Ryapoff написа:Имам един теоретичен въпрос: По-опасен ли е 16-годишен младеж, каращ нормално на пътя(да се разбира-няма кого да впечатли в колата), от една 21-годишна блондинка, гледаща си маникюра и чудеща се какво е туй толкоз грозно червено нещо, дето пише СТОП на него? Много такива има.

да разбира се. поне съдейки по крайните резултати.. блондинките свършват в бронята на някой с 20км/ч или търкулнати с чаровните им автомобилчета/джипчета в канавките по острите завои.

младежите свършват в публик... ммм хората на спирката. и мястото на катастрофите им често прилича на пезайж след ръкопашна схватка с порезни оръжия...
алекс
трабант 601с
разни други возила

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 18 Яну 2010, 21:32

alx написа:21.

и първите 2 години да са пробни с по-строги наказания за катастрофи по тяхна вина, шофиране в нетрезво състояние и тн.

и да карат 3 месеца курсове...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 18 Яну 2010, 21:33

Абе да ви кажа познавам едно 10 човека по на 16-17 години,който карат много по добре от дори и 30 годишни ! за мен не голяма разликата дали ще вземеш на 16 или на 18 то ако имаш акъл в кратуната,ще се осъзнаваш и няма да настъпваш...
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 18 Яну 2010, 21:37

над 20г, като се има предвид какви гащници са днешните без никаква отговорност и морал, а и сега паднаха акцизите и до 3 години ще се вкарат доста кубици в БГ

П.С. И казармата трябва да се върне !!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 18 Яну 2010, 21:42

Ако искат и на 10 годишните да раздават книжки- не ми пука... Но само при едно условие- когато са се научили да карат кола, а не като си платиш...

ПС: За казармата съм с 2 ръце и 3 крака да се върне, ама това е друга тема :mhihi:

georgymk, то всяко стадо има черни овце, нали знаеш... Ама в това стадо има само 2-3 бели овце бе- как да не ви слагаме под общ знаменател... Нищо лично, дано си ме разбрал.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 18 Яну 2010, 21:46

steeN написа:18 е добре.
американците не ги взимайте за пример... там колата е необходимост на повечето места. виждали ли сте как се кара в тези държави където е 16... и какви са разстоянията в тези където е 14.5, липса на градски транспорт и т.н? колата в българия опеделено не е необходимост докато си ученик... има всякакви алтернативни варианти на придвижване, пък и имаме 4-5 града, в които не може да стигнеш от край до край за половин час пеш.............................

+1. :yes:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата