Акумулатор ?
Модератор: Технически модератори
			22 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2

- DekeR
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Акумулатор ?
Искам само да попитам въпреки че почти съм сигурен...колата напоследък(от 6 месеца) не се движи почти ии от тва скапах акумулатора който оставях само колкото да има аларма но падаше около 4-5 пъти и все го зареждах но вече почти не държи ии трябва нов каза ми че 75 ампера ще му е добре на моя кораб но намерих един 100 амперов който е читав но незнам дали има няма някаква вреда от това че разликата е толкова голяма!!Иии та има ли някакво значение или не ?!?
Мерси предварително !! 

Мерси предварително !!

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
- 

- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
 http://prntscr.com/c056ee
- kraininski
- ентусиаст
- 

- Кара: 530d
Re: Акумулатор ?
относно акомулаторите принципа е колкото повече толкова повече....слагай без да се замисляш и не слушай нечии глупости че по-голям не било добре....аз на тдс съм със 101 АЧ трудно влезна обаче 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
		- ddddk
- ентусиаст
- 

- Кара: E65
Здравейте колеги,
Както колегата kraininski цитира Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече" 

Само е редно да направим две уточнения:
1. Трябва да го събереш в гнездото и да го затегнеш. Иначе ще се разхожда.
2. Колкото по-голям акумулатор сложиш, толкова повече време ще иска за зареждане.
Или ако разчиташ да се зарежда предимно от алтернатора при каране, то често ще трябва да отскачаш до морето и то без спиране.
Ако караш предимно градско, то големия акумулатор няма да му стига времето за възстановяване и на поне 3-4 месеца ще трябва да го вадиш за пълно зареждане. Действие, което си е хамалогия.
Всичко това с уговорката, че смяташ да дадеш една торба пари за чисто нов акумулатор и да искараш с него поне 5-6 години. То тогава е по-редно да го подбереш балансиран между голям пусков ток и среден капацитет.
Ако ти е попаднал нещо на далавера някакъв акумулатор, дето не ти пука, то тогава ръгай го смело и си карай, пък колкото искара се файда 

Поздрави,
Д
			Както колегата kraininski цитира Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече"

Само е редно да направим две уточнения:
1. Трябва да го събереш в гнездото и да го затегнеш. Иначе ще се разхожда.
2. Колкото по-голям акумулатор сложиш, толкова повече време ще иска за зареждане.
Или ако разчиташ да се зарежда предимно от алтернатора при каране, то често ще трябва да отскачаш до морето и то без спиране.
Ако караш предимно градско, то големия акумулатор няма да му стига времето за възстановяване и на поне 3-4 месеца ще трябва да го вадиш за пълно зареждане. Действие, което си е хамалогия.
Всичко това с уговорката, че смяташ да дадеш една торба пари за чисто нов акумулатор и да искараш с него поне 5-6 години. То тогава е по-редно да го подбереш балансиран между голям пусков ток и среден капацитет.
Ако ти е попаднал нещо на далавера някакъв акумулатор, дето не ти пука, то тогава ръгай го смело и си карай, пък колкото искара се файда

Поздрави,
Д

- DekeR
- кандидат ентусиаст
- 

Еее тo баща ми го докара...бил от някъв мотокар  
  начи го ръгам пък ще видим какво ще стане

Ако акумулаторът ти е под задната седалка, мен лично малко ме съмнява да се събере 100 амперов... За да застане както трябва в леглото си, трябва да може да се мушне под напречната ламаринена греда, върху която ляга седалката, а това ограничава максималната височина на акумулатора... поради това първо пробвай и после плащай. Аз купувах скоро и най-големия, който успях да напъхам, беше 72 Ач., говоря за AС Delco.
Ако е при двигателя, също го пробвай, за да не останеш изненадан след това...
П.П. Желателно е разбира се да бъде и с "десен плюс" (ако е под седалката).

Ако е при двигателя, също го пробвай, за да не останеш изненадан след това...
П.П. Желателно е разбира се да бъде и с "десен плюс" (ако е под седалката).
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
- 

- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
90A влиза под седалката , ама е добре да се пробва че има фирми с леки разлики . Иначе и аз съм за по големия акумулатор , въпреки че от автокъщите и с 50 и 60 А съм виждал е34  

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Хилядолетен сокол
Дай стария акумулатор ако не ти трябва разбира се, да пробвам как ми работи новото зарядно, в петък го наметках по платката, тия дни ще го оборудвам с кутия  

- DekeR
- кандидат ентусиаст
- 

Ааа то аз няма да плащам освен ако 100 ампера не станат(на размер) че е от някъв счупил се мотокар и на никой не му трябва само трябва да влезе...обаче съм малко съгласен с колегата че ако не влезе в леглото си ще стърчи над рамката и седалката ще опира в него...а колкото да дам стария...няма да мога че ми го присвоиха  

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Хилядолетен сокол
- крив кюнец
- 

Колега и моя беше 80тина преди...сега съм с 100А Banner. Влиза малко трудно, но става добре. Не забравяй да свържеш тръбичката за извод на парите от акумулатора извън купето.

- DekeR
- кандидат ентусиаст
- 

я пак..я пак...какъв извод за ква трабичка за кви пари....ти ме заби ?!?
 я пак..я пак...какъв извод за ква трабичка за кви пари....ти ме заби ?!?- ddddk
- ентусиаст
- 

- Кара: E65
и аз винаги съм си мислел, че там от долу трябва да има някаква вентилация, а при мен няма видима...
значи ми липсва... м***у италианска... значи трябва да потърся... 

опасно е за пътниците тези пари...
Някой може ли да даде по-подробна информация как трябва да изглежда вентилацията на акумулатора?
Моля... 

Поздрави,
Д
			значи ми липсва... м***у италианска... значи трябва да потърся...

опасно е за пътниците тези пари...
Някой може ли да даде по-подробна информация как трябва да изглежда вентилацията на акумулатора?
Моля...

Поздрави,
Д

Аз съм със 100 А, ИСКРА,малко зор влиза иначе няма проблеми.По принцип,колкото по-голам е акумулатора,толкова по-малко е вътрешното му съпротивление,което означава по-голям ток от генератора.Заедно със останалите консуматори(фарове, парно,яки музики и др) си е доста голям товар за генератора.Това как ще го ползваш,на късо каране или на дълго за капацитета на акумулатора е без значение.И 20 и100 А да е,като караш на късо и постоянно стартираш,без да има време да заредиш консумираната енергия,означава,че трябва периодично да дозареждаш с токоизправител или съответната екскурзийка на 100-200км.НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СЕ КАРА С АКУМУЛАТОР,КОЙТО Е ПРЕПОРЪЧАН ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ    БМВ
			Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

22 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2