проблем с м43б16

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: проблем с м43б16

Мнение от ~Мишо~ » 10 Яну 2010, 1:54

vld написа:...Няма как да няма налягане и да искаш да ти отвори термостата...

И що реши тъй :?: Да не би да искаш да кажеш че ако се потопи в съд с вода и се загрее няма да отвори :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 10 Яну 2010, 3:58

Незнам,ама тез м43 са бахти болестта относно охладителната система.Аз минах през целия този филм.Първо тройник,после един фланец подобен на тройника,само че отгоре,няколко маркуча,че чак тогава дойде ред и на главата естествено.Беше както духнала гарнитура,така и спукана на 3-ти цилиндър.Таман реших,че филма свършва,дойде ред и на термостата.Да чукна на дърво,от 2-3 месеца,вече е както трябва.Чак не мога да повярвам,като отворя казанчето и видя антифриз...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 10 Яну 2010, 4:35

М43 е супер глупакоустойчив двигател, може би с най-елементарната поддръжка и най-непретенциозен. Иска се малко от малко.....
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 10 Яну 2010, 10:36

~Мишо~ написа:
vld написа:...Няма как да няма налягане и да искаш да ти отвори термостата...

И що реши тъй :?: Да не би да искаш да кажеш че ако се потопи в съд с вода и се загрее няма да отвори :?:

Правилната циркулация на антифризи изисква налягане в ситемата.
А откъде съм го решил, ами установил съм го с опит. Имах много лек незабележим теч от една пластмасова траба на блока, и колата ми грееше леко, докато не намерих и не отстраних теча проблема беше на лице.
Стрелката тръгва надясно, долния маркуч студен с два различни термостата, а като ги сваря в теджерата си отварят.
Случайно видях леко омазняване и хванах теча, понеже блока е топъл и се изпарява много бързо е трудно да се хване точно там.
А тръбата като я махнах излезе на парчета.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 10 Яну 2010, 11:29

Stanchev написа:М43 е супер глупакоустойчив двигател, може би с най-елементарната поддръжка и най-непретенциозен. Иска се малко от малко.....

+1 :yes:

Dry написа:Незнам,ама тез м43 са бахти болестта относно охладителната система......

аз не мога да ви разбера тука от форума хора честно. Посотоянно теми "водата влезна в червеното, ама аз си карах като пич" илиии "лампата на маслото ми светна, ана не и обърнах внимание" и после разбираш ли, двигателите ви били виновни, че не издържали, ама извиняяяйте ами няма да стане така :dummy:

сори за :OT:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 10 Яну 2010, 11:33

BiTurbo написа:
Stanchev написа:М43 е супер глупакоустойчив двигател, може би с най-елементарната поддръжка и най-непретенциозен. Иска се малко от малко.....

+1 :yes:

Dry написа:Незнам,ама тез м43 са бахти болестта относно охладителната система......

аз не мога да ви разбера тука от форума хора честно. Посотоянно теми "водата влезна в червеното, ама аз си карах като пич" илиии "лампата на маслото ми светна, ана не и обърнах внимание" и после разбираш ли, двигателите ви били виновни, че не издържали, ама извиняяяйте ами няма да стане така :dummy:

сори за :OT:

:mhihi: Може би не са достатъчно глупакоустойчиви :idea: :ok:
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 10 Яну 2010, 12:13

Аконякой се фаща за половината от коментарите из форума, луд ще стане. Ко сте се фанали за тия капачки бе дееба мааму, аз дося не съм видял една преебана капачка. Човека пише, че отзад от фланеца тече като изведро, ама видиш ли си кара и се чуди отде е проблема. Ми елементарно бе пич, тече течност оттам, системата остава безтечност, датчикае нормално да не отчете, на въздух с датчик за дова, ко ше измериш? От оставането на системата без вода, ми нормално,първо духва гарнитурката, ама ако си тъп и упорит да си караш така,духва и главицата, еееее нормално после е36 билокенеф,пък видиш ли е30 било легенда, да бе да. То не стаа само с даване на газ, треа и акъл :idea:

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 10 Яну 2010, 12:48

то това че е30 е класи пред е36 се знае....
за пример мойта е 30 с шибаната си м10ка съм я прегрявал сумати и пъти и мотора си е перфектен ... както и да е...
и как ще остане без вода като аз постоянно му доливам? когато го прибирах и грееше датчика си работеше? това какво ти говори?че системата не е останала без вода ами проблема е бил другаде ;) плюс това на другата сутрин като отворих капачката вода си имаше докъдето трябва ;) явно дупката е станала тогава и е изтекло съвсем малко.....
както и да е колата вече е в продава :lol:
ако някой я иска така я давам за 1200 лв цялата кола(може за 1000 лв без гумите щот са почти нови) ако ли не до седмица я почвам на части....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 10 Яну 2010, 13:07

готини очила имаш, ама май са намазани с блажна боя :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Предишна

Назад към E36