Проблем със запалването на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower

Проблем със запалването на Е46

Мнение от chl » 09 Яну 2010, 2:11

Колата е е46 2000г. , двоен ванос 320i.
По-принцип колата си пали нормално - до 1-2 секунди.Обаче от скоро от време на време, се мъчи да запали, отнема около 5 до 8 секунди понякога даже и не запалва.След такова продължително запалване изгасям колата, тръгвам да паля и пак си пали нормално.Отделно, като запали по-бавно, като тръгна се усеща загуба на мощност, все едно е запушена.

Икзлучваме : Свещи смених ги преди 1 седмица(преди смяната пак го имаше това)
Датчик изкускателен - на разпределителния вал излезе като грешка и го смених (преди да го сменя като палеше колата трудно, не държеше обороти и гаснеше)
Днес смених немога да кажа какво точно, защото забравих :dunno: Нещо на клапана на изпускателя/разпр.вал на ваноса , едно цилиндрично на вид , разположено все едно легнало.

Според вас какъв може да е проблема?

Благодаря предварително и дано сте ме разбрали , че неможах да го обесня като хората. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Re: Проблем със запалването на Е46

Мнение от titto » 09 Яну 2010, 10:39

Ако си от София, отиди на една диагностика при Ясен (Сточна гара)или бат"Кольо ("Sachs")от Люлин и ще ти разрешат проблема-гаранция! :winky:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 09 Яну 2010, 13:40

Колега имах абсолютно същия проблем, признаците са точно 1 към 1, два датчика на разпределителния вал смених ( входящ и изходящ ) и всичко се оправи :). Само че оригинални, тъй като ме посъветваха да не експериментирам с ментета защото просто не става. Успех ;) сумичката е по 180лв единия

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chl » 09 Яну 2010, 14:58

Bloodnoon написа:Колега имах абсолютно същия проблем, признаците са точно 1 към 1, два датчика на разпределителния вал смених ( входящ и изходящ ) и всичко се оправи :). Само че оригинални, тъй като ме посъветваха да не експериментирам с ментета защото просто не става. Успех ;) сумичката е по 180лв единия

Аз и това направих, но не се оправи за жалост.. ;( иначе мерси за съвета..

п.п. от Бургас съм.

п.п.2 На диагностика излиза датчик впускателен на разпределителния вал, но грешката се трие и се оправя.Дали не прави добра връзка датчика ?

п.п.3 Дебитомера има ли нещо общо, да взема да го почистя ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bloodnoon » 09 Яну 2010, 17:42

Отиди на по-добра диагностика, при мен ми замериха двата датчика на разпределителния вал и така ги засякоха, вижда се кой е наред кой не, когато при палене не иска да запали от раз. Дебитомера няма общо и аз си мислех, че може би е той, но не беше той ;).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chl » 09 Яну 2010, 18:51

Най-добрата е за града ни, доколкото знам. + това 2та на разпределителния са чисто нови на 2 седмици и преди да ги сменя го имаше тва и не се оправи.Мерси все пак.Там мислят, че може и проблем да е нещо от самия ванос, но не бързат да го барат и сега ще търсят алтернативи.
Споменаха нещо за веригата, възможно ли е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bloodnoon » 09 Яну 2010, 22:13

А е така кажи, аз разбрах, че само единия си сменил. За веригата вече не знам, издъхнах аз, дотук бях :))) Нека колегите помагат

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chl » 09 Яну 2010, 22:16

Bloodnoon написа:А е така кажи, аз разбрах, че само единия си сменил. За веригата вече не знам, издъхнах аз, дотук бях :))) Нека колегите помагат

Мерси все пак ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 10 Яну 2010, 1:40

Датчик на хол бе пичове!!! Имаше подобна тема преди месец някъде! Не дава грешки, щото работи, но не работи коректно!!! Тва си е болест особено при 2.0! Първо това се проверява винаги като почне да пали трудно! Особено във влажно време ми прави впечатление, че се преебават! То аз не се сещам от друго от какво не би могъл да запали един бензинов двигател, освен, ако няма бензин! :) Аз мисля, че е от това! Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chl » 10 Яну 2010, 3:23

slitter написа:Датчик на хол бе пичове!!! Имаше подобна тема преди месец някъде! Не дава грешки, щото работи, но не работи коректно!!! Тва си е болест особено при 2.0! Първо това се проверява винаги като почне да пали трудно! Особено във влажно време ми прави впечатление, че се преебават! То аз не се сещам от друго от какво не би могъл да запали един бензинов двигател, освен, ако няма бензин! :) Аз мисля, че е от това! Успех!

Него съсвсем го забравих... мерси мн, дано да стане.Като се смени ще пиша понеделник резултата :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chl » 15 Яну 2010, 0:53

И датчик на хол не е проблема, оказа се едно реле което управлява много работи. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 15 Яну 2010, 10:08

Какъв е този датчик на хол?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 15 Яну 2010, 10:43

chl написа:И датчик на хол не е проблема, оказа се едно реле което управлява много работи. :)

я кажи кво е това реле!? къде се намира, кой и как го установи и колко струваше, че и аз съм от бургас и със същия матор!
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chl » 15 Яну 2010, 15:11

zlati79 написа:
chl написа:И датчик на хол не е проблема, оказа се едно реле което управлява много работи. :)

я кажи кво е това реле!? къде се намира, кой и как го установи и колко струваше, че и аз съм от бургас и със същия матор!

Ми в автосервиз АЛФА до Петрол-а до гробищата.Вижда се отдалече.А за релето, след като сменихме датчика на хол (коляновия вал за колегата преди теб, който пита) не се оправи проблема, изцяло.Остана това с трудното запалване и запушването на колата, но оборотите се нормализираха и мотора работи много по-добре.Та закачихме я, и гледаха Релето за бензиновата помпа.Проблема е че не затваря винаги и помпата не работи защото няма ток към нея, но не се оказа това реле, а друго реле което управлява, това реле,дросел клапите, датчиците на разпр валове или само 1 беше не съм сигурен, абе общо 12 грешки изкара след като го изкарахме, и го поръчахме и се надяваме да е това, ако не... целия компютър.
А това реле се намира, кадето са релетата до двигателя, в левия ъгъл както си на шофъорското място.
Надявам се да съм ти помогнал ;)

Назад към E46