Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Re: BCAA и изобщо фитнес...
White 1913 Power написа:ти може и да гориш мазнини но сърцето и целия ти организъм страда,защото все още СПИ,това е все едно да запалиш сутрин колата като е напълно студена и да я караш у червеното.Просто организма не е настроен за интензивни натоварвания рано сутрин.Ще те питам някой път като тичаш така и ти прилошее и припадниш поради ниското кръвно.Знам че на никой не му се иска ма е така.Дори и лекоатлетите не тичат рано сутрин още повече на гладно.Не си играйте със здравето бе хора.
Случвало ми се е да ми се вие свят, но аз ставам в 10 и реално съм добре отпочинал. И с една хубава загрявка ще намаля рисковете.
@spdrrk0 ще взема Energy или CLA на NOW. Lipo6 ми го хвали Молов, но тоя кофейн не ми харесва.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Jim Beam написа:White 1913 Power написа:ти може и да гориш мазнини но сърцето и целия ти организъм страда,защото все още СПИ,това е все едно да запалиш сутрин колата като е напълно студена и да я караш у червеното.Просто организма не е настроен за интензивни натоварвания рано сутрин.Ще те питам някой път като тичаш така и ти прилошее и припадниш поради ниското кръвно.Знам че на никой не му се иска ма е така.Дори и лекоатлетите не тичат рано сутрин още повече на гладно.Не си играйте със здравето бе хора.
Случвало ми се е да ми се вие свят, но аз ставам в 10 и реално съм добре отпочинал. И с една хубава загрявка ще намаля рисковете.
@spdrrk0 ще взема Energy или CLA на NOW. Lipo6 ми го хвали Молов, но тоя кофейн не ми харесва.
и следобед да станеш пак ще ти се вие свят по простата причина,че тичаш непосредствено след сън и на гладно.Имаш ли представа по това време какво е нивото ти на кръвната захар?Най-хубаво е да тичаш рано сутрин на гладно ако постиженията са ти приоритет пред здравето иначе не,ако пък твърдо си решил да го правиш занапред поне вземи преди тичането аминокиселини с разклонена верига или глутаминче иначе ще усетиш чувствителна загуба на мускулна тъкан щото при тези обстоятелства наравно с мазнините се горят и мускули.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
Jim Beam написа:За мазното не бях съгласен. А ако не бягам сутрин кога е най-добре? Сутрин като се прави кардио нивата на въглехидрати не са ли най-ниски и най-лесно организмът започва да топи мазнини?
извинявай чак сега виждам този пост

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
White 1913 Power написа:Най-просто казано ти обяснявам на теб,защото не друг,а ти написа че аминокиселините не дават сила.Да четеш между редовете е много ценно качество,което много малко хора притежават и ти благодаря за похвалата.Другия път вместо да ми казваш да чета какво си написал в постовете,вземи ти да си ги прочетеш първо и след това си напиши словесното творение.Неща спорове!!!
Явно изобщо не четеш какво ти пиша (и пиша в темата), щом ми отговаряш така... никъде не съм писал, че аминокиселините не дават сила (не и по начин, по който го правят определени леки или по-тежки препарати), така че ще те помоля да не си измисляш... ама с радиото не ми се спори... също ще те помоля само да не продължаваш да спориш, за да не съсипем темата.
Иначе сутрин не е проблем да се тича, само да е 1 час след като си се събудил... за толкова време сърцето и организма се събуждат и тичането не е проблем.
Колеги, не тичайте на гладно в никакъв случай! Напълно подкрепям твърдението за кръвното и захарта. Час-два и някакъв плод за закуска е най-добре, като след това пак ще горите мазнини, но не и мускули в такива количества. За падането от ниско кръвно, не съм го изпитал, въпреки че кръвното ми обикновено е 90-55, 100-60.
- Mollov
- Мародератор
-
Факт е, че трябва да се яде преди да тичаш... друг вариант да не губиш мускул ако тичаш сутрин рано е да зобиш (това не значи, че не трябва да се яде!)... че някой да ти "пази" мускула... или да се нахакаш с разни препарати с подобна (но не същата сила) функция...
Но тая приказка, че не трябва да се тича сутрин рано изобщо (независимо колко време след ставането) е отживелица... един душ след ставане, хапване и като мине 1 час от ставането човек е в пълна готовност и нищо не му спи... така също ще е минало време и от хапването, че да не се тича веднага след ядене. Да не говорим, че преди тичане е добре да се направи една загрявка около 10 мин... а не както е по филмите - излиза от входа на сградата и се засилва директно...
Но тая приказка, че не трябва да се тича сутрин рано изобщо (независимо колко време след ставането) е отживелица... един душ след ставане, хапване и като мине 1 час от ставането човек е в пълна готовност и нищо не му спи... така също ще е минало време и от хапването, че да не се тича веднага след ядене. Да не говорим, че преди тичане е добре да се направи една загрявка около 10 мин... а не както е по филмите - излиза от входа на сградата и се засилва директно...
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
аз досега не съм имал проблем с тичането сутрин на гладно, както казах пия кафе и съм перфе
само веднъж направих грешката да пия доста топло кафе и веднага да излезна да тичам и просто нямах слюнка в устата, затова вече го пия, минава половин час, малко водичка и айдее

само веднъж направих грешката да пия доста топло кафе и веднага да излезна да тичам и просто нямах слюнка в устата, затова вече го пия, минава половин час, малко водичка и айдее

Tux0 Ca !

- Mollov
- Мародератор
-
Абе ти не тичай така на гладно, щото ще губиш яко мускул, особено ако последното хранене ти е било достатъчно далече... примерно преди повече от 10-12 часа.... нямаш никъв активен белтък в организма, като почнеш да търчиш ще почне да цока мазнини, ама тялото не губи само мазнини (т.е. избирателно, според както на теб ти е кеф). Губиш и мускул, който се разгражда за храна... а това не е добре.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Някой може ли да ми препоръча режим и серии за лицеви опори, да има файда? - Стягане и леко уголемяване на гърдите.
Аз сега ги правя през ден до отказване, примерно - 1 серия 50, 2 - 40, 3 - 30, нещо такова.
Ама нещо май си прее.ах рамото и ме боли сега, дали е от това?
Инъче аз ги правя предимно със широк захват или както се казва там.
Ако имате препоръки - давайте насам.
Аз сега ги правя през ден до отказване, примерно - 1 серия 50, 2 - 40, 3 - 30, нещо такова.
Ама нещо май си прее.ах рамото и ме боли сега, дали е от това?

Ако имате препоръки - давайте насам.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Mollov написа:Абе ти не тичай така на гладно, щото ще губиш яко мускул, особено ако последното хранене ти е било достатъчно далече... примерно преди повече от 10-12 часа.... нямаш никъв активен белтък в организма, като почнеш да търчиш ще почне да цока мазнини, ама тялото не губи само мазнини (т.е. избирателно, според както на теб ти е кеф). Губиш и мускул, който се разгражда за храна... а това не е добре.
тогава кой е по-добрия вариант ? ставам сутринта хапвам 3 яйца да кажем и след половин час паля навънка ?
Tux0 Ca !

- Mollov
- Мародератор
-
Еми да, разбира се... трите яйца ще ти дадат поне някъв белтък, който да почнеш да усвояваш не след дълго и няма да си съвсем капо... теб явно кафето ти понася добре и затва си на 6 докато търчиш... ама реално организма се яде сам себе си... мазнините айде са ОК, ама белтъка като няма отвън "внесен"...
Можеш да пиеш и 1 доза суроватъчен протеин, че да се усвои по-бързо... и с не много вода (или още повече мляко, освен ако не е от водният вариант 0.1%), че да не ти се напълни корема и да ти е тежко при търчането. Освен това се подгрявай на място 4-5 мин... да ти тръгне кръвта по тялото...
Ама не излизай да тичаш по-рано от 1 час след ставане... наистина не е хубаво... и сега може да не го усещаш, ама след време... не си тормози организма за някви 20-30 мин...
Можеш да пиеш и 1 доза суроватъчен протеин, че да се усвои по-бързо... и с не много вода (или още повече мляко, освен ако не е от водният вариант 0.1%), че да не ти се напълни корема и да ти е тежко при търчането. Освен това се подгрявай на място 4-5 мин... да ти тръгне кръвта по тялото...
Ама не излизай да тичаш по-рано от 1 час след ставане... наистина не е хубаво... и сега може да не го усещаш, ама след време... не си тормози организма за някви 20-30 мин...
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Mollov написа:Можеш да пиеш и 1 доза суроватъчен протеин, че да се усвои по-бързо... и с не много вода (или още повече мляко, освен ако не е от водният вариант 0.1%), че да не ти се напълни корема и да ти е тежко при търчането. Освен това се подгрявай на място 4-5 мин... да ти тръгне кръвта по тялото...
Значи да жулна 1 доза протейн 10-15 мин преди да бягам и после закуска
- Mollov
- Мародератор
-
по-скоро 30 мин преди бягане... дайте им време на тия химии да се усвоят все пак... 

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
Mollov написа:White 1913 Power написа:Най-просто казано ти обяснявам на теб,защото не друг,а ти написа че аминокиселините не дават сила.Да четеш между редовете е много ценно качество,което много малко хора притежават и ти благодаря за похвалата.Другия път вместо да ми казваш да чета какво си написал в постовете,вземи ти да си ги прочетеш първо и след това си напиши словесното творение.Неща спорове!!!
Явно изобщо не четеш какво ти пиша (и пиша в темата), щом ми отговаряш така... никъде не съм писал, че аминокиселините не дават сила (не и по начин, по който го правят определени леки или по-тежки препарати), така че ще те помоля да не си измисляш... ама с радиото не ми се спори... също ще те помоля само да не продължаваш да спориш, за да не съсипем темата.
Иначе сутрин не е проблем да се тича, само да е 1 час след като си се събудил... за толкова време сърцето и организма се събуждат и тичането не е проблем.
Поне мислим еднакво,че темата не се нуждае от спорове.Спокойно радиото повече никога няма да те упреква или да спори с теб,все пак не може така да се говори на Мод.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тия приказки за събуждането на тялото и сърцето и т.н. ми се виждат малко отживелица на мен. Най-вероятно да са свързани с повишения риск от сърдечна атака при сърдечно болни сутрин. При здрав човек не виждам нищо проблемно след събуждане да си вземе добавките, 15- тина мин за да се поизмие и разъни и 10-15 мин ходене до стадион или парк, където там се тича и след тва всичката газ.