Относно показателя за външна температура

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: печката да пуши :D
Мечтае да кара: E46 M3 CSL

Относно показателя за външна температура

Мнение от Panec » 08 Яну 2010, 21:53

Здравейте колеги,

Карам БМВ Е46 320д 2001година.Виждал съм на е46-ци да показва външната температура точно под километража , смисъл на дисплейчето където е часовника.Исках да попитам как да разбера дали и на мен може да ми го показва и ако нямам тази екстра как може да си я набавя ?
Благодаря , предварително.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Re: Относно показателя за външна температура

Мнение от prel » 08 Яну 2010, 21:57

Натисни копчето на лостчето за мигачите. Ако нямаш копче потърси за борд компютър във форума. Има начин да го сложиш за сравнително малко пари.

Потребител
Аватар
Кара: E 46 320D

re

Мнение от vladu » 08 Яну 2010, 22:03

Не вярвам да няма BC 2001 година

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 08 Яну 2010, 22:18

моята е 2002 и пак няма

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 08 Яну 2010, 22:58

Panec написа:Здравейте колеги,

Карам БМВ Е46 320д 2001година.Виждал съм на е46-ци да показва външната температура точно под километража , смисъл на дисплейчето където е часовника.Исках да попитам как да разбера дали и на мен може да ми го показва и ако нямам тази екстра как може да си я набавя ?
Благодаря , предварително.

1во - провери дали имаш датчик за температурата. Намира се в предната броня, отдолу, от шофьорската страна;
2ро - трябва да имаш копче за борд компютъра на лостчето за мигачите (БС). Като го натискаш се сменят показанията на борда
3то - ако нямаш такова лостче, трябва да си набавиш. Първо си купуваш цялото лостче, струва около 70-80лв 2ра ръка. Монтажа е сравнително лесен.
4то - след като вече имаш такова лостче е вече нужно борда да се отключи софтуерно. Има колеги, които го правят тва, можеш и сам, ако имаш лаптоп с необходимия софт инсталиран и кабел.
5то - след всичко това би трябвало да имаш показания за температурата, среден разход, километри с наличното гориво, средна скорост и.. часовник :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 09 Яну 2010, 12:08

[quote="Wolfen"][quote="Panec"]Здравейте колеги,

1во - провери дали имаш датчик за температурата. Намира се в предната броня, отдолу, от шофьорската страна;
2ро - трябва да имаш копче за борд компютъра на лостчето за мигачите (БС). Като го натискаш се сменят показанията на борда
3то - ако нямаш такова лостче, трябва да си набавиш. Първо си купуваш цялото лостче, струва около 70-80лв 2ра ръка. Монтажа е сравнително лесен.
4то - след като вече имаш такова лостче е вече нужно борда да се отключи софтуерно. Има колеги, които го правят тва, можеш и сам, ако имаш лаптоп с необходимия софт инсталиран и кабел.
5то - след всичко това би трябвало да имаш показания за температурата, среден разход, километри с наличното гориво, средна скорост и.. часовник :)[/quote

да :yes:
правилно са ти казали колегите
постави си БК и 6те има6 и мн др екстри не само темп :lalala:

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Яну 2010, 18:21

доста е писано за този "проблем"

Назад към E46