ПОМОЩ-Много странен проблем!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E 46 318i'99

ПОМОЩ-Много странен проблем!

Мнение от Martus » 07 Яну 2010, 1:13

Здравейте Колеги,

Нещо много странно се случи с колата ми. Днес тръгнах към нея с намерението да я отключа и забелязах, че централото не работи и при загасена кола(не е на контакт) ми светят лампичките за маслото(червената), тази за акумулатора,тази за АСЦто и дисплея на бордовия комп. Плюс това стрелката на датчика за температурата седи в червената зона. Запалих колата и всичко беше нормално. Някой има ли идея какво точно е заминало? Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: ПОМОЩ-Много странен проблем!

Мнение от unikalen88 » 07 Яну 2010, 8:14

колега тва е няква грешка с тоците и мисля че тука няма кои да ти отговори само по описание аи така да е иди някаде да я замерат ,пуснат диагностика и ще ти кажат,аз така веднъж излизам отклучам и мигачите не ми мигат а винаги мигат,качих се пуснах авариините за около 2 секунди,излезнах ,заклучих и си работеха както преди :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Martus » 07 Яну 2010, 12:26

Мерси, колега. Явно проблемът не е сериозен, защото сега всичко си работи нормално.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 07 Яну 2010, 13:02

Провери си състоянието на акумулатора. Не твърдя, че проблема 100% е там, но си провери клемите на акумулатора дали не са окислени. За всеки случай ги почисти и ги стегни добре. Когато няма достатъчно напрежение електрониката се "шашка" и действа странно. Ако акумулатора ти е на ред, тогава вече ще се търси проблема в ел. блоковете.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i '00
Мечтае да кара: BMW E65

Мнение от mittko » 07 Яну 2010, 22:40

ако е акомулатора няма да е зле и малко грес да се сложи на клемите.. :))
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 08 Яну 2010, 1:58

за клемите е достатъчно да се напръскат с ВД40, но проблема не е в акумулатора... диагностиката също може да не каже нищо конкретно. Това е от така наречените много гадни проблеми, които се решават с читава врачка. Наскоро имах един случай, в който се беше побъркало таблото, не работеха мигачите или по-скоро работеха, но не цъкаха и неработеха чистачките. В последствие човека си беше решил проблема сам - а проблема бил в лекпо нагорял кабел отзад в таблото. Докъто го открие човек такъв проблем, може да му побелеят косите за съжаление. Не е нещо, което да излезе като грешка, да го смениш и да забравиш.... ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ! Тук може само да се гадае! Колега, съвета ми е проверявай всички връзки и кабели около таблото, бушоните и т.н. Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от Martus » 08 Яну 2010, 12:00

Мерси, колега. Проблемът изчезна от само себе си и вече 2 дни всичко е наред :clap:. Ако се появи пак ще ходя на майстор :bang:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 08 Яну 2010, 23:14

не е акумулатора защото е запалил без ядове аз на тия проблеми на работа им казвам че са на нервна почва

Назад към E46