ГНП!!! Угасна далеч от вкъщи за нова година :( 320д 136к.с
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- infovan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-Е46 320D
- Мечтае да кара: нова
- Детайли за колата: Е-46
Re: угасна далеч от вкъщи за нова година :( 320д 136к.с
Колегата много поетично е описал какво се е случило!И при мен се случи това,и ме изплашиха че е ГНП но се оказа ,че е от нафтата!както ми обясниха някакав клапан засядал!сега си е супер и си върви много добре,но вече като я оставя и я паля със страх да не стане пак нещо!
Автосервиз София кв.Хаджи Димитър бул.Първа Българска армия №159
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
infovan написа:Колегата много поетично е описал какво се е случило!И при мен се случи това,и ме изплашиха че е ГНП но се оказа ,че е от нафтата!както ми обясниха някакав клапан засядал!сега си е супер и си върви много добре,но вече като я оставя и я паля със страх да не стане пак нещо!
Можеш ли да обясниш точно какво и е било понеже моята в момента е в сервиза и отпред всичко е разкостено...
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- ceno83
- младши ентусиаст
-
Разглобена въртиме и от помпата хвърля яко нафта отпред. Това най-вероятно означава че е ок ГНП-то. Сега разглабят задната седалка да видят другата помпа.... Ако някой има някакви идеи или предположения къде да гледаме. Все още мисля че може да е нещо дребно което да не се сещаме в момента.. Ще се радвам на всякакви идеи !
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
Това е нормално да е така след като не пали! Обаче ако ти е проблема в ГНП-то се разбира бързо...... има нафта в горивния, там си имат ток за да върти..... колкото и да е зле нафтата с малко добавка и малко бензин ще запали, но ако е ГНП-то лошо..... То може да има нафта отпреде ама това е от помпата в багажника. Няма как да знаеш дали дюзата отваря и впръсква в двигателя. Освен ако не извадиш дюзата и огънеш трабичката?!
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- danielscot
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E46 320d 2002
Кофти гледка, колега. Моята съм я виждал веднъж така и вече ако някой прави нещто по нея изчезвам далече, 6тото нали знае6, че докато му правят колата или таковат жената човек не трябва да гледа. Та моята тогава не искаше да запали понеже едната дюза си беше заминала и то заради кофти нафта. Диагностика направиха ли и, вижте какво показва на компютъра. Успех и дано я оправят по-бързо!
- ceno83
- младши ентусиаст
-
Закачихме задната помпа на акумулатор , затегнахме тръбичките , включихме кабелите ... контакт .... въртене ... пръскане с обезмаслител по колекторите .... претюфкане препукване запали и ........... угасна.... с което и угаснаха надеждите да не е помпата.... Някой да има някакви други идей ?
Тъжно е но е факт и реалност може би...

Кофти работа ГНП-то е сериозен проблем и много скъп
- Panec
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: печката да пуши :D
- Мечтае да кара: E46 M3 CSL
както каза колегата "danielscot" , най-добре на диагностика , компютъра може да покаже какво и е. Преди да си купа е46-та , карах едно нисанче имах подобен проблем като твоя , отидох в "бош-а" едно аверче бачкаше там , закачиха лаптопа и се оказа някаква платка на помпата или нещо от сорта. Айде успех

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
офф: и моята к*чка ме прецака тази зима, вкарвам я в гаража здрава и щастлива, и сутринта.... не пали...викам си акумулатора е слаб знам си го...слагам НОВ ... пак не иска
... та при мен се оказаха четки на стартера
,или въртеше тежко или изобщо не даваше признаци...
към колегата: провери ли си дюзите, свещи?

към колегата: провери ли си дюзите, свещи?
infovan написа:Колегата много поетично е описал какво се е случило!И при мен се случи това,и ме изплашиха че е ГНП но се оказа ,че е от нафтата!както ми обясниха някакав клапан засядал!сега си е супер и си върви много добре,но вече като я оставя и я паля със страх да не стане пак нещо!
Къде е тоя клапан

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Аз си представям следното: Крал си доста, колата е била доста загряла както и помпата. Спрял си на този наклон и си я оставил да поработи малко за да изстине турбото, през това време помпата е засмукала въздух и е изгоряло онова нещо което им гори на VP-тата заради неизчисленото охлаждане.
Няма се плашиш, ремонта ако е това е към 500лв.
Дано минеш по тънко!
Няма се плашиш, ремонта ако е това е към 500лв.
Дано минеш по тънко!
Ако питаш мен е заседнало авансовото бутало, кофти нафта замръзва! Искащ да пали не може и се подава по голям ток за да измести буталото и ел. блока на помпата гори
. Както ти казах колега няма проблем, мога да ти помогна с това казах ти.....

- ceno83
- младши ентусиаст
-
Днес я разкачаме. Дайте съвет къде да я занеса да ми я оправят за възможно най-малко пари , че след тези празници съм леко казано на червено ..
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
Здравейте,колеги!Не се радвам,че на някой му се е случило абсолютно същото,каквото и на мен.С изключение,че колегата сам се е мъчил да запали,а при мен-жена ми.Монолога й беше:"Виж я 'любовницата' си-толкова пари пръсна покрай нея,сега на мен ми прави номера!".Казах й да пробва повече да върти със стартера и .......изхаби акумулатора.Даде грешка в АБС-а и блокажа на диференциала.Обаче като я бутнах и си запали!Оттогава съм по сервизи :откриха 1 изгоряла свещ,смениха я,след това още една-и тя сменена.Преди месец почистиха АГР,колектори и турбо.Смених горивен,въздушен филтър,даже и този на купето!Но!Когато стане студено-е,продължава да не иска да пали!Даже преди 1 час я взех от последния сервиз /БОШ-на Цеков до затвора-във Варна/ и той ме уведоми,че не можал да пусне колата на диагностика,защото буксата не правила връзка с компютъра на колата!?Не знам вече на кой господ да се моля и къде да ходя,само и само да разберат къде е проблема.И да не ми създават нови,де!Ще следя темата и дано колегата открие къде "смърди говедото".
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5