Бял пушек на 325 TDS (E36)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Мечтае да кара: BMW M6

Бял пушек на 325 TDS (E36)

Мнение от GrAMaDaN » 05 Яну 2010, 18:08

Значи колата пали нормално но като е студен мотора от аспуха излиза бял пушек и цялата кола трепери се едно ще угасне трябва да загрее малко и след това се оправя , някой знаели каде може да е проблема ?

П.С - Всичките свещи съм сменил , сменил съм и релето за подрагрява на свещите и пак незнам каде е проблема
Изображение The Fear I See When I Look In Your Eyes Makes You Believe I'm One Of A Kind... Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: Бял пушек на 325 TDS (E36)

Мнение от LiTtLeRoCk » 05 Яну 2010, 18:11

Не искам да съм лош пророк,но имаш симптоми на издухана гарнитура или пукната глава.

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 05 Яну 2010, 19:30

губи ли антифриз?
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 05 Яну 2010, 20:28

Вьзможно е сьщо лоша центровка на ГНП.При студен старт мотора работи с друг аванс,не като при топьл.Сьщо и навлизане н а вьздух в горивната уредба
пушека има ли мирис на сурова нафта
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Аватар

Мнение от stasi » 05 Яну 2010, 20:50

GrAMaDaN написа:Значи колата пали нормално но като е студен мотора от аспуха излиза бял пушек и цялата кола трепери се едно ще угасне трябва да загрее малко и след това се оправя , някой знаели каде може да е проблема ?

П.С - Всичките свещи съм сменил , сменил съм и релето за подрагрява на свещите и пак незнам каде е проблема

:dunno: Кой студен мотор не пуши бяло при тези температури?не си ли вдига сама оборотите като е студена?
Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 05 Яну 2010, 22:50

Ако притриса само докато е студена и бялосивия диме излиза на талази точно когато притриса, това е симптом на задръстен-износен разпръсквач на някоя дюза.
БМВ много рядко има проблем с разпръсквачите(да са износени в повечето случаи се оправя с добавка).
Пробвай с нафта от друга бензиностанция + добавка за почистване на дюзи + 100мл. двутактово масло на един пълен резервоар.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 06 Яну 2010, 20:34

Тия добавките за почистване на дюзи, по специално на лики моли, верно вършели работа.Миналата седмица на един приятел със м50б25 му свърши идеална работа,колкото и да бяхме скептични.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36
Мечтае да кара: BMW E65
Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 06 Яну 2010, 21:56

Dpy написа:Тия добавките за почистване на дюзи, по специално на лики моли, верно вършели работа.Миналата седмица на един приятел със м50б25 му свърши идеална работа,колкото и да бяхме скептични.

Взимах една от 16 лева преди време. НЕВЕРОЯТНА работа ми свърши, колата хем вървеше повече, хем хабеше по-малко и много по-добре работеше. Страшно съм доволен. Един ден през лятото имах този маршрут: Плевен-София-Перник-Плевен и ми даде разход 7/100 комбиниран, а по книжка го гледах 6,9.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 07 Яну 2010, 0:12

И все пак, провери си пак свещите щото смених 6 и след 3 дена се оказа че имам 1 дефектна .... и коментирам Bosch Made in France...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36
Мечтае да кара: BMW E65
Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 07 Яну 2010, 0:17

А и колега, това може да е пара(предполагам), студено е все пак :) .

А за тресенето - може от нафтата да е. Сипах един път от една нафта от една бензиностанция, дето НИКОГА не бях сипвал. Ба, не беше моята кола - тресе и не върви, разхода се качи, бе мани-мани. Сипах от Шел и пак си беше моята кола :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e46
Мечтае да кара: 645i cabrio

Мнение от Azereus » 07 Яну 2010, 0:44

на мен ми прилича на пикаеща дюза, също си погледни буксата на авансатора на ГНП - двойна е и се намира между двигателя и помпата в дъното на самата помпа. Успех! ТДС завинаги!
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! :)

Потребител
Аватар

Мнение от FreeSpirit » 07 Яну 2010, 14:36

Изгорелите газове излизащи от ауспуха са най-добрият тестер за годността на двигателя. Добрият дизел има труднозабележими газове- безцветни. Белият пушек е признак за вода в цилиндрите - дали ще е спукан блок, глава или издухана гарнитура е отделен въпрос. Сивият пушек с тежък маслен мирис на изгоряло масло- това е признак за износен двигател. Дайте газ и задръжте на около 2000 оборота. Нормално е колата в началото да припуши черен дим. Проблем е ако след 2-3 секунди от установяване на оборотите на 2000 черният пушек не се изчисти, а продължи да излиза от ауспуха. Черният дим е гаранция за лошо изгаряне на нафтата. Проблемът е или избягала центровка, коксувал разпръсквач /т.нар."пикаеща дюза"/, омекнали пружини на дюзите, но може и да се корени и в горивната помпа, което е твърде лош вариант.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 07 Яну 2010, 17:22

FreeSpirit написа:Изгорелите газове излизащи от ауспуха са най-добрият тестер за годността на двигателя. Добрият дизел има труднозабележими газове- безцветни. Белият пушек е признак за вода в цилиндрите - дали ще е спукан блок, глава или издухана гарнитура е отделен въпрос. Сивият пушек с тежък маслен мирис на изгоряло масло- това е признак за износен двигател. Дайте газ и задръжте на около 2000 оборота. Нормално е колата в началото да припуши черен дим. Проблем е ако след 2-3 секунди от установяване на оборотите на 2000 черният пушек не се изчисти, а продължи да излиза от ауспуха. Черният дим е гаранция за лошо изгаряне на нафтата. Проблемът е или избягала центровка, коксувал разпръсквач /т.нар."пикаеща дюза"/, омекнали пружини на дюзите, но може и да се корени и в горивната помпа, което е твърде лош вариант.

ето такива мнения обичам да чета във форума,точно, ясно и най-вече компетентно :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Яну 2010, 17:40

FreeSpirit написа:Изгорелите газове излизащи от ауспуха са най-добрият тестер за годността на двигателя. Добрият дизел има труднозабележими газове- безцветни. Белият пушек е признак за вода в цилиндрите - дали ще е спукан блок, глава или издухана гарнитура е отделен въпрос.

Когато е загрял мотгора. Докато е студен, зимата е съвсм нормално да излиза бяла пара (бяла пара, не лютив сивкав дим), всички дизели го правят. Форума се напълни с такива теми, явно хората за първи път карат дизели и се стряскат.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 07 Яну 2010, 18:06

+1 за Leon....
Наплашихте момчето .. ся да му леят куршум ...
Колега нищо и няма на колата белият пушек при такива температури е абсолютно нормален с нашата нафта, ако не вярваш има една уникална тема в офроуд форум-а след като я видиш.... това че ти претриса наистина сложи си добавка и виж дали ще спре иии тия филми с блок гнп бла бла бла ... и то от шофери на бензинки ... нищо и няма на печката
Изображение

Следваща

Назад към E36