За членството в официалния BMW клуб в България.

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Новини
Аватар

За членството в официалния BMW клуб в България.

Мнение от Новини » 04 Апр 2003, 22:26

Обръщам се към Megoff тук за да може повече потребители да разберат каква точно е процедурата и какви са изискванията.

Ще ни разясниш ли как да станем членове на официалния клуб, какви са изискванията към всеки кандидат член, какви са задълженията му (членски внос и т.н.), какво трябва да направи....

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 05 Апр 2003, 0:59

Аз мога ли като зам. председател да ти отговоря?
Така:
В момента, за да станеш член на официалния клуб, първото условие е да притежаваш БМВ, или съпругът(съпругата) ти да притежава БМВ. След това трябва да попълниш молба за членство, коята едно време я предлагахме на избрани, но сега май може всеки да си я дръпне и разпечата (LandShark ги знае къде са тези документи в Инет-а). След попълване на молбата, я предаваш на управителния съвет (Мегов или мен). На следващото годишно събрание на клуба (за тази година датата не е определена още) се гласува дали да бъдеш приет за член. Затова е добре да идваш от време на време на сбирките или съборите за да те познават повече хора. Като станеш член, би трбвало да получиш членска карта и ще плащаш членски внос по 5 лв. на месец.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 05 Апр 2003, 1:30

:wink:
Последна промяна KGB на 08 Апр 2003, 0:08, променена общо 1 път
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 05 Апр 2003, 1:37

Извинявай, че не те споменах но не знаех, че ти си зам. председател на клуба.
На първото условие със сигурност отговарям. BMW-то ми е лична собственост. Членския внос не е никакъв проблем, дори бих добавил, че е доста символичен.
Честно казано, засега ще се въздържа, тъй като смятам, че съм твърде нов тук, с твърде малко опит както в този форум, така и с марката BMW, и не смятам, че би било уместно да си вра носа там, където очевидно муцуната ми не би се връзвала с пайзажа. Пък и навярно глупавите ми въпроси за момента не са направили добро впечатление.

За годишния събор разбрах малко късничко, а и отново с пълна сила важи горе посоченото- не си вра носа за където още не е дорасъл.
Относно сбирките - при първа появила се възможност ще дойда, разбира се. За момента има ред причини, поради които ми е невъзможно.

Благодаря за информацията. Мисля, че тя ще е полезна и на други ентусиасти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW/ Mercedes
Мечтае да кара: Porsche

Мнение от 3C » 05 Апр 2003, 7:21

Alpina написа:първото условие е да притежаваш БМВ, или съпругът(съпругата) ти да притежава БМВ

Alpina,

:D da naprava edna malka "spravka" :
.... ta znachi ako imash BMW (kato primer dali e s distancionno upravlenie ~ ili ne) to togava se preminava 1voto uslovie :wink: ?

viper
Аватар

Мнение от viper » 05 Апр 2003, 18:43

А второ /ако има такова/? Аз чух за някакъв фейс контрол и т.н. Кажи нещо по подробно, ако не ти е проблем. А, и защо само един път в годината, а не например всеки месец? Някой запален ентусиаст сигурно ще си изяде гумите от яд, че трябва да чака толкова :?

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 05 Апр 2003, 19:17

А бре хора, вие като че ли никога не сте чували за клубове :-)

Това, което ви казах е преразказ на устава на клуба. Понеже се стараем да сме сериозен клуб, гледаме да спазваме устава.

БМВ Клуб България се старае да води открита политика по отношение на новите кандидат членове. Това значи, че всеки е добре дошъл, но е добре все пак да го познаваме поне малко. Затова е желателно да идваш на сбирките - за да се запознаеш с хората и те с теб. Не правим фейс контрол. Възможно е да станеш член и "дистанционно" - просто мнението на останалите ще се изгражда от държането ти във форума.

Това не е частен клуб, приемаме всеки, но виждате какво става с форума в момента. Гъмжи от разни не много любезни елементи. :-) Затова е и този устав, гласуването и т.н. Досега обаче не се сещам да сме отказали членство на някой, макар по устав да имаме право.

3С, ако представиш документи за колата, издадени от КАТ, няма проблеми.;-)

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 05 Апр 2003, 23:03

Да разбираме ли, че не хапете? :conf: ;-)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 06 Апр 2003, 1:27

:wink:
Последна промяна KGB на 08 Апр 2003, 0:09, променена общо 1 път
Изображение

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 06 Апр 2003, 11:08

Колега, ти уж не беше от заядливите а ква стана тя! Ний тук затова сме на туй дередже щото от всичко си имаме по 2-3 и нищо като хората. Ся кво на Анастасия Мозер и Гошо Тъпото ли шъ са праим???
А Франк Уйлямс може скоро и да го изгонят от този клуб , както насира нещата напоследък!!!

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 06 Апр 2003, 15:09

И аз имам една питанка - след като колата не се води на мое име, но имам генерално пълномощно, аз й плащам данъците, застраховките и т.н. това пречка ли е да кандидатствам за членство в клуба
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Viktor » 06 Апр 2003, 16:54

Явно не ми е по силите да съм ви член. Продадох си Бавариата , абсолютно е невъзможно да успея да намина на сбирките , пък и лично не познавам никой от вас.
Пу , а имах мерак.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 06 Апр 2003, 19:02

Ще има специална тема скоро по въпроса! Просто сега всички се занимаваме със Събора. След това ще направим и кампания за набиране на нови членове...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 07 Апр 2003, 0:44

Баварец, не се заяздъм...само казвам....Както съм писал и аз искам да стане член на клуба като се върна в БГ :wink:
Последна промяна KGB на 08 Апр 2003, 0:11, променена общо 1 път
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 07 Апр 2003, 1:16

Turturelo, благодарим ти за разяснението. Найстина почти никъде никой не знае за съществуването на такъв официален клуб. Може би заради това аз, както и доста от ентусиастите тук сме останали с впечатлението, че нещата стават или твърде трудно или изобщо не стават. Просто колкото и да бърниках из форума никъде не срещнах тема, разясняваща точните правила, изисквания или пък устава на този клуб и направо реших че тука такова животно няма.....

Май трябва не само кампания за набиране на нови членове, но и такава за разгласяване, че такъв клуб изобщо съществува. Имам доста приятели, които от години са найстина запалени фенове на марката BMW и се събират понякога но никой от тях не беше чувал че в България има официален клуб на любимата ни марка.

Някак всичко е негласно и съответно създава фалшивото впечатление, че подобен клуб няма, а когато разбереш че има, си създаваш илюзията, че да попаднеш там е едва ли не плод на дългогодишни усилия, доказване незнайно на какво и т.н.

Защо не се хванем кой с каквото може и информацията за съществуването на BMW клуба да излезе и извън пределите на Интернет. За мен не е толкова важно дали привързаността ми към марката BMW ще се изрази в получаването на членска карта към този клуб, за мен по-важно е популялизирането на идеята, че и тук в малка България си имаме своето средище, където можем да споделим това, което за нас значи B M W.

Следваща

Назад към Основен Форум