М50Б25
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
			42 мнения
			 • Страница 1 от 3 • 1, 2, 3

М50Б25
Здравейте,
събрах мотора,след смяна на глава.При палене се получава повишаване и спад на оборотите без да пипам газта(да речем около 3 до 7 пъти повишаване-намаляване) ,след което колата сякаш влиза в някакъв режим и закряпя обороти,които според мен са около 2000 (нямам оборотомер след трансплантацията) . Някой сеща ли се какво може да съм объркал?

Благодаря за вниманието

събрах мотора,след смяна на глава.При палене се получава повишаване и спад на оборотите без да пипам газта(да речем около 3 до 7 пъти повишаване-намаляване) ,след което колата сякаш влиза в някакъв режим и закряпя обороти,които според мен са около 2000 (нямам оборотомер след трансплантацията) . Някой сеща ли се какво може да съм объркал?
Благодаря за вниманието
- drft
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: Е39 525 d;АР 155,2.0,16VТ,4Х4,400hp
- Мечтае да кара: Supra
Re: М50Б25
Я провери ламбдата...
			БЕЗИЗХОДИЦАТА Е СИТУАЦИЯ, ЛОГИЧНИЯ И ЕЛЕМЕНТАРЕН ИЗХОД, ОТ КОЯТО ПРОСТО НЕ ТИ ХАРЕСВА!
Нямам ламбда.така взех мотора (а той си работеше преди да нацепи главата като ряпа).Проблема е от дебитомера.Когато гръмна главата явно се е прецакал и той.няма друго логично обяснение.Без дебитомер обаче върви яко  ).Даже се чудя защо са го сложили тея гермаци
).Даже се чудя защо са го сложили тея гермаци 

- ildivvy
- старши ентусиаст

- 

- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Интересно и колко ще "харчи" без дебитомера?
			Ex: 96'  BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Дилян Пенчев
- 
				E30 Fanatic!  
- 

- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Не е добре без дебитомер да я караш 
Карайки го без дебитомер и без ламбда е равносилно на това да ти вържат очите и да ти запушат ушите и да те пуснат да търчиш като луд някъде където си търчал ма без да са ти вързали очите и ушите ще търчиш добре щото няма да виждаш и няма да те е страх, ма ако се появи лека промяна по пътя ще се размажеш като гнида
 ще търчиш добре щото няма да виждаш и няма да те е страх, ма ако се появи лека промяна по пътя ще се размажеш като гнида   

Тоз мотор трябва да знае колко въздух влиза за да знае какво гориво да пуска, и трябва да знае какво има на изхода - за да коригира сместа а ти си го лишил и от двете неща - ламбдата да следи сместа, дебитомера да гледа въздуха!
Честито в момента си имаш мотор който кара на авариен режим по някви таблици който са яко сейфти Или иначе казано не търчи ми ходи плахо
 Или иначе казано не търчи ми ходи плахо  

Карайки го без дебитомер и без ламбда е равносилно на това да ти вържат очите и да ти запушат ушите и да те пуснат да търчиш като луд някъде където си търчал ма без да са ти вързали очите и ушите
 ще търчиш добре щото няма да виждаш и няма да те е страх, ма ако се появи лека промяна по пътя ще се размажеш като гнида
 Тоз мотор трябва да знае колко въздух влиза за да знае какво гориво да пуска, и трябва да знае какво има на изхода - за да коригира сместа а ти си го лишил и от двете неща - ламбдата да следи сместа, дебитомера да гледа въздуха!
Честито в момента си имаш мотор който кара на авариен режим по някви таблици който са яко сейфти

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече
 ))
))Re: М50Б25
Ламбдата не съм я махал аз а предния собственик.Всъщност-сигурно ли е ,че всички м50б25 имат лабда сонда?
За Масметъра се шегувам.Естествено,че ще го набавя при първа възможност.

За Масметъра се шегувам.Естествено,че ще го набавя при първа възможност.
- nikola_gargov
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: e30
ники какво става оправи ли проблема? като вси4ко е наред ще се обадиш да видим как е звяра нали? 

Дилян Пенчев написа:Не е добре без дебитомер да я караш
Карайки го без дебитомер и без ламбда е равносилно на това да ти вържат очите и да ти запушат ушите и да те пуснат да търчиш като луд ...
Расъждавах върху димите ти и откривам противоречие (в думите,не проявите на двигателя) .В авариен режим не е ли логично мотора точно да отпуска повече гориво,от необходимото? В този ред на мисли едва ли става точно куц кон.Не казвам,че има нещо по-добро от точното количество гориво-въздушна смес,която компютъра на дадения автомобил определя (при всико изправно) ,но пък и не мисля,че и става точно плахо ходещо нещо си там.
Така или иначе ще сложа всичко необходимо,но на теория се замислих какво ли всъщност става и до какво води липсата на Масметъра.
- cargo22
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
Не ми става ясно кое ти определя сместа, да нема мяу клапаните.
То по тия таблици сигурно пуска нещо приблизително подходяща смес спрямо оборотите мейби , защото ако беше точна немаше да има нужда от дебитомери и ламбди.
 , защото ако беше точна немаше да има нужда от дебитомери и ламбди.
Тва го пиша, ако има някой по запознат с тия аварйини режими как действат, че ми стана интересно.

То по тия таблици сигурно пуска нещо приблизително подходяща смес спрямо оборотите мейби
 , защото ако беше точна немаше да има нужда от дебитомери и ламбди.
 , защото ако беше точна немаше да има нужда от дебитомери и ламбди.Тва го пиша, ако има някой по запознат с тия аварйини режими как действат, че ми стана интересно.
Точно за това продължих темата,въпреки,че проблема вече е ясен и чака разрешение.
Моя въпрос е -Неизправен масметър (откачане букса към него)-какво става?Кой определя количеството гориво тогава?
Смятам,че разхода е много по-голям (все пак с 5 литра го приплалвам няколко пъти .За каране ням,а въобще да говоря)

Моя въпрос е -Неизправен масметър (откачане букса към него)-какво става?Кой определя количеството гориво тогава?
Смятам,че разхода е много по-голям (все пак с 5 литра го приплалвам няколко пъти .За каране ням,а въобще да говоря)
- cargo22
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
АЙ сиктир с 5л. той треа да плува в бенз. 
Не мокри ли свещите?

Не мокри ли свещите?
Колата си върви и не се дави.Може би трябва да отбележа,че е с евтин спортен филтър(според мен по-скоро няма филтър) .Това е и причината да не я карам и да съм ограничил паленето и,докато и взема истински филтър.

- Дилян Пенчев
- 
				E30 Fanatic!  
- 

- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Като няма масметър компютъра работи по обороти и ТПС и определя горивото и предварението на запалването по някаква си аварийна табличка която е супер сейфти, със сейфти аванс и сейфти бензин която на всичкото отгоре е супер малка и не припокрива всички режими на работа гъвкаво 
Та като му дойде масметъра и ламбдата и той вече хуква по голямата таблица и гони оптимизиране на сместа за макс повер

Та като му дойде масметъра и ламбдата и той вече хуква по голямата таблица и гони оптимизиране на сместа за макс повер

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече
 ))
))
			42 мнения
			 • Страница 1 от 3 • 1, 2, 3