Добра идея ли е газов инжекцион за 318 - 143 коня ?!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Добра идея ли е газов инжекцион за 318 - 143 коня ?!?
Alexi написа:Zagy за газта бъркаш в едно - качеството и реално не се контролира ,сипва се много повече вода от колкото на бензина и не само вода ами и всякакви лайна ,да не говорим за отношението пропан/бутан че никога не отговаря на стандарта - поддържам бензиностанции и газстанции и имам поглед върху горивата ... бензина е много по чист в БГ от газта
ОК, можеш ли да ми обясниш как точно успяват да сипят вода в газта, при положение, че газта е под голямо налягане и много ниска температура (-80 ако не и по-ниска)?
Si non confectus, non reficiat.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Какви -80 градуса бе човек .. газта си е със същата темп като другите горива ,съхранявани в подземен резервоар т.е. зимата около 10° ,лятото до 25°.. съхранява се на налягане между 0.5 и 6 бара - нищо особено ,много лесно се втечнява .. обледяването което забелязваш при изтичане на газ се дължи на изпарението при атмосферно налягане което силно охлажда местото където е то и водните пари от атмосферата се вледеняват там - физичен закон .. вода се сипва като на всички други течни горива - защото газта е течно гориво .. естествено не се сипва на станцията ,няма откъде .Колко разходомери съм сменил блокирали от ръжда ,в пъти повече от бензинови .
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Alexi написа:Какви -80 градуса бе човек .. газта си е със същата темп като другите горива ,съхранявани в подземен резервоар т.е. зимата около 10° ,лятото до 25°.. съхранява се на налягане между 0.5 и 6 бара - нищо особено ,много лесно се втечнява .. обледяването което забелязваш при изтичане на газ се дължи на изпарението при атмосферно налягане което силно охлажда местото където е то и водните пари от атмосферата се вледеняват там - физичен закон .. вода се сипва като на всички други течни горива - защото газта е течно гориво .. естествено не се сипва на станцията ,няма откъде .Колко разходомери съм сменил блокирали от ръжда ,в пъти повече от бензинови .

Барай шишарката Минкеее ....
Ако питате мен на колата си никога няма да и причиня това да и сложа било то обикновенна или инжекцион...газова уредба.... НИКОГА !!! Карай си на бензин и да ти е мирна главата

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Alexi написа:Какви -80 градуса бе човек .. газта си е със същата темп като другите горива ,съхранявани в подземен резервоар т.е. зимата около 10° ,лятото до 25°.. съхранява се на налягане между 0.5 и 6 бара - нищо особено ,много лесно се втечнява .. обледяването което забелязваш при изтичане на газ се дължи на изпарението при атмосферно налягане което силно охлажда местото където е то и водните пари от атмосферата се вледеняват там - физичен закон .. вода се сипва като на всички други течни горива - защото газта е течно гориво .. естествено не се сипва на станцията ,няма откъде .Колко разходомери съм сменил блокирали от ръжда ,в пъти повече от бензинови .
Газта както подсказва името й е газ - втечнява се само при ниска температура и голямо налягане. Ако опиташ да сипеш вода в газта тя моментално ще се превърне в лед. Няма как да се сипе вода в газта. А ръждата, която споменаваш, е от конденз.
Si non confectus, non reficiat.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
ти му говориш то ти приказва
как поддържаш -80 в газовата бутилка на колата ако не е тайна
или тя си стои сама на толкова без да я охлаждаш
дая вземеш и вместо хладилник да си сложиш една газова бутилка ,тя като я пипаш е ледена нали ,на -80 е
така наречената на български газ както погрешно подсказва името и се съхранява като течност при нормални положителни температури съвсем леко налягане над атмосферното ,а вода се сипва ,и то мъжката вярвай ми 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
anzak написа:Alexi написа:Какви -80 градуса бе човек .. газта си е със същата темп като другите горива ,съхранявани в подземен резервоар т.е. зимата около 10° ,лятото до 25°.. съхранява се на налягане между 0.5 и 6 бара - нищо особено ,много лесно се втечнява .. обледяването което забелязваш при изтичане на газ се дължи на изпарението при атмосферно налягане което силно охлажда местото където е то и водните пари от атмосферата се вледеняват там - физичен закон .. вода се сипва като на всички други течни горива - защото газта е течно гориво .. естествено не се сипва на станцията ,няма откъде .Колко разходомери съм сменил блокирали от ръжда ,в пъти повече от бензинови .

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
колеги много е просто, ако БМВ бяха решили, че е необходимо / по-екологично, по-икономично, по-удължаващо живота на двигателя автомобилите им щяха да бъдат на газ или поне с опция в католога с екстрите газ-бензин
, факта че са пропуснали газифицирането на автомобилте си явно има защо да е...
ПП аз съм от тия дето си гледат мпс-тата да са perfect и ходят само по кафета с тях, с 500км най-много месечно

ПП аз съм от тия дето си гледат мпс-тата да са perfect и ходят само по кафета с тях, с 500км най-много месечно

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Ами скоро БМВ може и да направят някоя кола на метан примерно.Мерцедес имат Е класа на метан... 2.0 литра с компресор. 
[ © ]коментара ти води до прекалено много оффтопик за това е частично изтрит

[ © ]коментара ти води до прекалено много оффтопик за това е частично изтрит
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
По-лошото е, че тия теми почнаха да се въдят и в Е46 форума. Май е време да скачам на Е92 и да избегна още 4-5 години брътвежи за побългаряване.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Archangel написа:По-лошото е, че тия теми почнаха да се въдят и в Е46 форума. Май е време да скачам на Е92 и да избегна още 4-5 години брътвежи за побългаряване.
поради тази причина преди 3 години си продадох е36-цата

- Alexi
- старши ентусиаст
-
ако скокнеш на Форд Фокус завинаги ще избегнеш тия теми щото ще си у друг форум 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Ако искаш може да не ми казваш к'во да правя, щото не съм аз тоя дето иска да си унищожава уж колата, дето я счита за луксозна.
Айде ако нещо друго ще спамим на л.с.
Айде ако нещо друго ще спамим на л.с.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Много се унищожава ... така е ... газовия инжекцион разбива много лагерите на главините ... и износва гумите ... просто от повечето км пробег доста неща се износват повечко. хехе
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Какво става с газифицираните коли- как са, имате ли проблеми колеги?
Бенза А98 стана 2.60 нещо и почва да ме дразни, не се кефя на газта, ама 2.60 по дяволите
Кажете обективни мнения как сте на газ?
Бенза А98 стана 2.60 нещо и почва да ме дразни, не се кефя на газта, ама 2.60 по дяволите

Кажете обективни мнения как сте на газ?