Закупуване на винетка-невъзможно

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Закупуване на винетка-невъзможно

Мнение от nakoone » 03 Яну 2010, 21:16

Руших да напиша тази история понеже на мен и моето семейство се случва за първи път.
Маршрут Пловдив-Ямбол.
Автомобил:Е36 318is-sedan.

На 31-и в 14:30 часа решихме да заминем за гр.Ямбол да отпразнуваме Нова година в града(и аз и съпругата ми имаме много приятели там).Всичко стана много спонтанно.За 15-20 минути събрахме багажа и заедно с децата(2бр.) тръгнахме.
Отидох да заредя бензин на SHELL,откъдето смятах да закупя и седмична винетка.Заредих гориво и с усмивка на уста поисках да си купя и винетка.Часът вече беше 15:00.
Да ама не-отговориха ми че няма нито седмични,нито месечни.
Рекох си ОК ще проверя на друга бензиностанция.И се започна-отново Shell,OMW,Петрол,Еко,Лукойл и след 45-минути въртене в града беше ясно че винетка няма никаква.
Имаше две възможностти:
1.Отказване и пребиране в къщи. :(
2.Тръгване без винетка на риск. :driving:

Не се гордея че избрахме втория вариант.Знам че ще имам и критики за това мое действие но не исках да развалям празника на семейстното ми,а и вече ни чакаха и в Ямбол.По пътя реших че където видя бензиностанция ще спирам за да питам за винетка.
На всички големи бензиностанции по магистралата и малки след нея спирах и отговора беше един-НЯМА. :banghead:
Даже на една от големите вериги ми отговориха,че 2-3 дена преди 31.12.2009г. е дошла заповед всички винетки да бъдат скрити.Имало борба за това кой ще отпечатва новите винетки и затова били изтеглени от пазара старите. Аз през цялота време: :shock:
Няма да казвам че всички ограничения по пътя ги спазвах,не поради липса на винетка,а защото така си карам. :oops:
По пътя нищо особено чак скучно поради липса и на движение.
В Нова загора реших да спра на OMW за да си купя едно кафе.Плащайки го попитах и за винетка.
Отговора беше:
-Каква желаете?
Макар че вече бях минал повече от пътя,веднага закупих тази синя хартийка,заради която бях хвърлил толкова нерви.
Може би си е струвало защото прекарахме ужасно хубаво.
От 31-ви като се почна вечерта,чак до 02.01.2010г сутринта.Имаше пауза 3-4-часа сън.
Това беше една от най-хубаните Нови години които съм изкарвал.

Написах тази не толкова вълнуваща история,поради възмущението което изпитах докато обикалях в търсене на синята хартийка(винетка).И това че отиваш с парите си като редовен данакоплатец и имаш желанието да си изряден по време на пътуването,а държавата не може да реши коя фирма да прави и да отпечатва новите винетки за 2010г.,от което за малко да провали всички планове на мен и семейството ми.

Честита Нова година на всички!
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Закупуване на винетка-невъзможно

Мнение от Dimitroff » 03 Яну 2010, 21:32

Винетката за 2009 не важи ли до 30.01.2010??

Или не си бил с годишна за 2009г.?

Важното е, че си прекарал добре, Новата Година, колега...аз миналата година как търсих на 01.01.2009г. винетка...не е истина, та и аз като теб трябваше да мина 30км без стикер...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pLaM3N » 03 Яну 2010, 22:25

До 31.1.2010 важи годишната !

П.С. На OMV-то до нас имаше лист формат А4 с червен маркер надпис "ВИНЕТКИ НЯМА" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 04 Яну 2010, 1:12

Аз на 31.12 в 16:00 часа си взех седмична винетка във втория Шел в който проверих на пазара в Люлин
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 04 Яну 2010, 8:18

Dimitroff написа:Или не си бил с годишна за 2009г.?

Да не съм с годишна винетка.2009г реших да не си купувам.

ivo098 написа:Аз на 31.12 в 16:00 часа си взех седмична винетка във втория Шел в който проверих на пазара в Люлин

Изкарал си късмет.Явно във всяка бензиностанция е било различно.
В България всичко е възможно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 04 Яну 2010, 9:14

Моя опит от миналата година беше същия - на 5 от 6-те бензиностанции нямаше, на 6-тата ми предложиха годишна :help: (беше 23 декември) и затова вече само годишни въпреки че с едната от колите излизам по максимум 5 пъти от София

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36

Мнение от slave » 04 Яну 2010, 12:57

До края на януари катаджиите няма да глобяват за винетки казаха го по новините.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G11/F26

Мнение от Pr0gI » 04 Яну 2010, 13:49

slave написа:До края на януари катаджиите няма да глобяват за винетки казаха го по новините.

Да, няма да глобяват ако все пак имаш винетка :)
Изображение

BMW in the rain - and the results are as dramatic as putting a furious weasel in your underpants!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er E38 740iA 4,4l., '99, 286h.p.
Мечтае да кара: M5 400h.p.+ / 500 h.p.+
Детайли за колата: V8, S EDC, ASC, TV/Navi 4:9, 17" 245/55/17...много хубави неща...

Мнение от yuliancho » 04 Яну 2010, 18:05

МАСОВА ПРАКТИКА преди края на годината
има една дума - ГАДОВЕ!
Как може така да се подиграват с хората!
и като те спрат какво??? трябва да омайваш здраво катаджията да ти прости че са празници, или да набъркаш с 10-20 лева бюджета или какво???
затова на мен не ми п у к а ! като няма няма! И без това карам по цяла година без винетка ПО ЦЯЛА!!! а пътувам като луд. За цяла година 2 пъти ме хванаха и все се измъквах без последствия с повечеко обяснения и опрадания, но аз си знам, ЧЕ ГО ПРАВЯ НАРОЧНО! Тези пробити пътища са правени не само с парите на нашите деди и татковци и майки, но и с техния труд на практика (помните бригадите! и трудови войски) Те ги платиха и ги построиха, аз ние сега да плащаме че ги ползваме!!! НЯМА ЛОШО, АКО ПЛЩАХМЕ ЗА ПОДРЪЖКАТА ИМ! Но аз подръжка виждам повече от вяла!!! Всяко пътуване вместо да е съпроводено с приятно шофиране, то е като мисия на боен танк в Ирак!
Тука следва дълга псувня за лошите и... УСПЕШНА ГОДИНА за добрите! :D
Бъди възторжен идеалист, смел до безумство, влюбен в България до фанатизъм, честен до самопожертвуване[album][/album]

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740 li

Мнение от bg20010 » 04 Яну 2010, 20:53

Ми важи си до края на месеца тази от 2009,аз вече си купих за новата 2010 г. :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Яну 2010, 9:38

yuliancho написа:МАСОВА ПРАКТИКА преди края на годината
има една дума - ГАДОВЕ!
Как може така да се подиграват с хората!
и като те спрат какво??? трябва да омайваш здраво катаджията да ти прости че са празници, или да набъркаш с 10-20 лева бюджета или какво???
затова на мен не ми п у к а ! като няма няма! И без това карам по цяла година без винетка ПО ЦЯЛА!!! а пътувам като луд. За цяла година 2 пъти ме хванаха и все се измъквах без последствия с повечеко обяснения и опрадания, но аз си знам, ЧЕ ГО ПРАВЯ НАРОЧНО! Тези пробити пътища са правени не само с парите на нашите деди и татковци и майки, но и с техния труд на практика (помните бригадите! и трудови войски) Те ги платиха и ги построиха, аз ние сега да плащаме че ги ползваме!!! НЯМА ЛОШО, АКО ПЛЩАХМЕ ЗА ПОДРЪЖКАТА ИМ! Но аз подръжка виждам повече от вяла!!! Всяко пътуване вместо да е съпроводено с приятно шофиране, то е като мисия на боен танк в Ирак!
Тука следва дълга псувня за лошите и... УСПЕШНА ГОДИНА за добрите! :D

Всъщност те подкрепям,защото и в горивата е сложен % за пътна инфраструктура и в гражданската отговорност и в данъка,това не стига разбира се,стрябва и винетка да има,което само за отпечатването на винетката се оказва бая скъпо,отделно голям процент взима фирмата спечелила конкурса (тая година разбрахме че са 2 от фирмите на бат Бойко-на жена му банката и охранителната му фирма,да се чуди човек какво общо има банка и охранителна фирма с винетки)и на края хубав % получава и разпостранителя-бензиностанции и тн,какво се оказва на финала,,чисто за пътна инфраструктура от 67 лева остава може би 10 лева-много маймуни на клона нещо...въпреки това аз си купувам винетка за да не си хабя нервите с милицията.
п/п
Интересното е в случая че ако си купиш годишна винетка март,или юни...тя важи не една година...а до края на текущата...което си е един вид измама

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Яну 2010, 11:31

Темата НЕ е за коментиране на проблемите със закупуване на винетките... :cop:

Потребител
Аватар

Мнение от ilimat » 05 Яну 2010, 13:16

ето една идея за справяне в трудни моменти. :idea:
преди тръгване за купона, чух че има проблем с винетките.
Обаче :idea: обадих се на човека Х и до 30 мин. пихме по кафе и ме изпратиха на път :driving: ...

PS:В България е много важно да познаваш правилния човек :winky:
Илимат

Ангелинов
Аватар

Мнение от Ангелинов » 05 Яну 2010, 20:25

След като на 4 бензиностанции не намерих винетки на 2-ри , си залепих 10 лева с изолирбанд на стъклото :smoke:
Ако куката ми кажеше нещо - щях да го помоля той да ми закупи ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G11/F26

Мнение от Pr0gI » 05 Яну 2010, 21:51

Мисля, че само в пътна агенция продават винетки сега :winky:
Изображение

BMW in the rain - and the results are as dramatic as putting a furious weasel in your underpants!

Следваща

Назад към Страхотни истории