Проблем с ключът за фаровете

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с ключът за фаровете

Мнение от Дидо.ком » 03 Яну 2010, 15:13

Здравейте колеги,някой може ли да ми каже как се сменя лампичката на ключа за фаровете (тоя отляво на таблото).Има ли нещо специфично при смяната й.Аз знам че е нужно да сваля цялата част с решетката на въздухопровода,а от там нататака не знам къде да търся лампичката.Някой ако е сменял моля да ми каже.

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Re: Проблем с ключът за фаровете

Мнение от Mpower84 » 03 Яну 2010, 21:13

Ползвай търсачката!Отвиваш рапитката от долната страна, затваряш въздуховода с врътката и внимателно го издърпваш към теб.Има два кабела които трябва да откачиш за да излезне всичко.Този на врътката за фаровете го завърташ, а другия за светлините за мъгла е на крачета.Когато направиш това от задната страна до резбата на голямата кръгла букса ще видиш една бяла тапичка или евентуално синя не съм сигурен.Леко подпъхваш права отвертка под нея и я издърпваш.На нея се държи крушката и тя играе ролята на фасонка.Внимавай при ваденето на тая тапичка да не остане старата крушка вътре, че после адски трудно се вади.При монтажа внимавай с пласмасовото краче от долната страна на въздуховода, че ако го напънеш без да си го подпъхнал в отвора предварително ще се счупи.Вътре там кадето се завива рапитката има една метална пластина с която също трябва да се внимава.Именно в нея се навърта тая рапитка за да държи после.Просто внимавай да не я бутнеш навътре в таблото, че после ще трябва да разглобяваш.Въздуховода влиза първо от горната страна и след това от долната като задължително клапата трябва да му е затворена.
Вземи си точно такава крушка каквато извадиш, защото ако е по-мощна може да стопи пласмасата.Струва 20 стотинки.Това е и както вече отбелязах ползвай търсачката преди да пускаш тема, защото е изключително малко вероятно да не е обсъждана вече.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 03 Яну 2010, 23:09

Mpower84 написа:Ползвай търсачката!Отвиваш рапитката от долната страна, затваряш въздуховода с врътката и внимателно го издърпваш към теб.Има два кабела които трябва да откачиш за да излезне всичко.Този на врътката за фаровете го завърташ, а другия за светлините за мъгла е на крачета.Когато направиш това от задната страна до резбата на голямата кръгла букса ще видиш една бяла тапичка или евентуално синя не съм сигурен.Леко подпъхваш права отвертка под нея и я издърпваш.На нея се държи крушката и тя играе ролята на фасонка.Внимавай при ваденето на тая тапичка да не остане старата крушка вътре, че после адски трудно се вади.При монтажа внимавай с пласмасовото краче от долната страна на въздуховода, че ако го напънеш без да си го подпъхнал в отвора предварително ще се счупи.Вътре там кадето се завива рапитката има една метална пластина с която също трябва да се внимава.Именно в нея се навърта тая рапитка за да държи после.Просто внимавай да не я бутнеш навътре в таблото, че после ще трябва да разглобяваш.Въздуховода влиза първо от горната страна и след това от долната като задължително клапата трябва да му е затворена.
Вземи си точно такава крушка каквато извадиш, защото ако е по-мощна може да стопи пласмасата.Струва 20 стотинки.Това е и както вече отбелязах ползвай търсачката преди да пускаш тема, защото е изключително малко вероятно да не е обсъждана вече.

:clap: Обяснение по учебник ! Нищо не мога да добавя ! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 04 Яну 2010, 4:21

Просто свали панела с ключа и ще я видиш ! Тея теми трябва да се избягват че се трупа форума с ненужна информация
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: К'вот му падне
Мечтае да кара: Е36 M3

Мнение от sando_83 » 04 Яну 2010, 10:17

Извинявам се че ползвам темата на колегата ама имам следния проблем с тази крушка сигурно десет пъти я сменявам и постоянно гори деба и крушката на какво може да се дължи това последните три пъти гори буквално на следващият ден :banghead:
П.п както и тази на врътките за парното там даже слагах и светодиод и тои изгоря
Мнението е като гъза всеки го има но никой не го показва

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

Мнение от emiche » 04 Яну 2010, 13:12

Моята пластмаса на светловода се стопи и ми писна вече, ще пробвам с някакъв светодиод и ако не стане ще си карам така, боли ме фара, не е толкова гадно. Само, някой ако знае нека сподели какъв трябва да е тоя диод.
Изображение
Дизелите са мъртви души.

Назад към E36