Странен шум!!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Странен шум!!!!
Колеги , помогнете .Като изгася колата има странен шум от климатроника .Колата ми е е46 136кс
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: Странен шум!!!!
lukri написа:Колеги , помогнете .Като изгася колата има странен шум от климатроника .Колата ми е е46 136кс
Колеги, да извадим смилянския боб, турското кафе от джезве и картите "Таро" викам аз... па може и да открием какъв ще да е тоз шум.

lukri, би ли поянснил от къде идва шумът? от купето? из под предния капак? какво наподобява този шум? първата ми мисъл е таралежа на климатроника. Би било добре да пооправиш заглавието на темата, за да стане то по-информативно

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Колега,като хвърлиш боб за колегата,хвърли един и за мен,че и моят проскръцва от към духалките над цд-то,като върви на ниски обороти 

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Face написа:Колега,като хвърлиш боб за колегата,хвърли един и за мен,че и моят проскръцва от към духалките над цд-то,като върви на ниски обороти
И аз го имам, много рядко, ама се случва ... до колкото знам това се чува от таралежа... не съм чел подробно какво и що, и има ли оправия. Дано не се налага

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Аз съм с същото подскърцане при ниски обороти на климатроника.Но не мисля,че е от таралежа а от самия винтилатор.Прочети тази тема на мен ми се отговори така viewtopic.php?f=34&t=175608&start=15&hilit=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE
новият ми номер: 0877787835
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Ако се чува от самото управление на климатроника значи вентилаторчето което е вътре в управлението се е набило с яко прах и трябва да се почисти и смаже малко, то служи да може по бързо и по точно датчика за вътрешната температура в купето да отчита промяната в температурата като този вентилатор обдухва въпросния датчик с въздуха от купето.
Ако шума се усилва когато усилвате оборотите на вентолатора от копчето на панела значи причината е във самия мотор на вентилатора пак се разглобява и се смазват втулките, може и турбинките да опират някъде и от тях да идва шума, но усилва ли се с увеличаване на оборотите на вентилатора значи в него е причината.
И дриг вид шум е от самите клапи или моторчетат когато насчвате струята на стъклото или в краката или в средата се чува едно прискърцване, същото може да чуе като изгасите колата защото тогава се затваря тази клапа която регулира дали да вкарва от вън въздух или да върти само този в купето.
Ако шума се усилва когато усилвате оборотите на вентолатора от копчето на панела значи причината е във самия мотор на вентилатора пак се разглобява и се смазват втулките, може и турбинките да опират някъде и от тях да идва шума, но усилва ли се с увеличаване на оборотите на вентилатора значи в него е причината.
И дриг вид шум е от самите клапи или моторчетат когато насчвате струята на стъклото или в краката или в средата се чува едно прискърцване, същото може да чуе като изгасите колата защото тогава се затваря тази клапа която регулира дали да вкарва от вън въздух или да върти само този в купето.
- geleto021
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 525 tds
и аз имам такъв проблем но при мен е при изгасен двигател всичко изгасено и се чува нещо като звука които се чува от електромер
нз как по точно да го обясня става въпрос за е39

7 мнения
• Страница 1 от 1