Въпрос за фаровете на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Въпрос за фаровете на е36
Става дума за фарове бош БЕЗ ЛУПА на е36, както знаем на късите светлини блендите над рефлекторите им често изгарят, затова реших да ги сменя, но намерих такива бленди от фар ZKW с лупата. Въпроса ми колеги е дали ще станат, захващането към външното стъкло е друго но мисля да ги залепя със силикон, притеснявам се само от това дали ще светят както трябва фаровете, защото мойте са без лупа а тези стъкалца които искам да сложа са от фар с лупа... ако някой е пробвал нека сподели какъв ще е ефекта, дали има смисъл да си разглобявам фаровете и да се занимавам да слагам тези бленди... Благодаря и Честита Нова Година, много успехи на всички и много приятни мигове с красавиците ни
цещате се за кои говоря 

- pisarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 coupe
Re: Въпрос за фаровете на е36
Зравей колега и аз имам същия проблем с фаровете но аз мисля направо да сваля пласмасовите стъкла и да карам без тях, какво ще стане така
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
колега, незнам и аз, веднъж свалих от едно ударено е36 бленди, фаровете му бяха като нови, а незнам дали не са били сменяни преди да го ударят, сложих ги на мойте, но след година пак потъмяха на късите, но мисля, че без стъкалца (бленди) над рефлекторите няма да свети, ако ги свалиш моля те пиши да споделиш какво е станало 

- pisarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 coupe
Колега аз знам ,че ако ги сваля тези бленди касите ще станат като далгите но аз мисля да модилизирам крушките
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
pisarov написа:Колега аз знам ,че ако ги сваля тези бленди касите ще станат като далгите но аз мисля да модилизирам крушките
сложи после H4 те имат една пластинка дето прави сянка

стига сте правили такива експерименти или поне ги настройвайте после да светят много ниско че може стане поредния "нещастен случай"

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
така и не разбрах колеги какво ще стане при мен и какво да направя аз, нямам намерение да махам стъклата а да сложа просто други от фар с лупа, както казах. След това ще има ли нужда да сменям крушките и как мога да сложа друга крушка, като съм с H7 ...
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Plamen_Shopov_BMW написа:така и не разбрах колеги какво ще стане при мен и какво да направя аз, нямам намерение да махам стъклата а да сложа просто други от фар с лупа, както казах. След това ще има ли нужда да сменям крушките и как мога да сложа друга крушка, като съм с H7 ...
Колега и аз имах този проблем като купих колата,и моите пластмасови лупи бяха нагорели.
Първо ги махнах обаче нямах никакви фарове,все едно някой светеше с прожекторче отпред.
После си намерих 4 стъкълца от фар BOSH с лупата,захващането им не е същото,но с малко силикон стават.Мислех че нищо няма да стане,но сега имам страхотни фарове и на къси и на дълги.Не съм с ксенон,но и не мисля и да слагам.Само един реглаж им направих и съм много доволен.
Преди като погледнех фаровете жълтееха и късите и дългите.Но с стъкълцата има друг вид сега.
Успех

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
много съм ти благодарен за написаното колега, наистина това исках да знам, само, че ще може ли да ми покажеш някоя снимчица да видя фаровете и по точно ако може да видя стъкалцата защото аз имам но не са бош а са от ZKW, също са от фар с лупа, но знам, че между боша с лупата (каквито ти си сложил) и ZKW-то (каквито аз мисля да сложа) има разлика. А и все пак ти си сложил на фар бош стъкалца от такъв фар, а аз ще слагам от фарове ZKW - на бош
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Plamen_Shopov_BMW написа:много съм ти благодарен за написаното колега, наистина това исках да знам, само, че ще може ли да ми покажеш някоя снимчица да видя фаровете и по точно ако може да видя стъкалцата защото аз имам но не са бош а са от ZKW, също са от фар с лупа, но знам, че между боша с лупата (каквито ти си сложил) и ZKW-то (каквито аз мисля да сложа) има разлика. А и все пак ти си сложил на фар бош стъкалца от такъв фар, а аз ще слагам от фарове ZKW - на бош
Те че ще станат ще станат , обаче друг е въпроса дали ше светят ефективно
Щото точно на бошовски фар слагахме стъклени от ЗКВ с един приятел и ефекта беше ,че светят малко като прожектор ,не разпръскват много добре тия стъкла на фар без лупа.Ама пробвай
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
значи ми се губи ефекта, а ако сложа стъклата от дългите на фара с лупата, на мойте къси светлини, няма ли да се получи ефекта както с оригиналните стъкалца, тоест с оригиналните бленди де 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз закакво ти пиша ЛС-та
а ти су пускаш тема да се доинформираш...
Като невярваш пробвай и сам ще се убедиш, ще си поредния на който му набиват дълги нонстоп и той се чуди защо

Като невярваш пробвай и сам ще се убедиш, ще си поредния на който му набиват дълги нонстоп и той се чуди защо

- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Колега и аз го пробвах този експеримент на бош без лупа сложих стъкло от къси на бош с лупа и ефекта е отврат.Свети като прожектор под формата на конус и снопа светлина не може да се разпръсне добре и много блести на насрещното движение.И си купих стъкла от късите от депо има ги същите и на зкв без лупа те ползват едни и същи стъкла и сега отпред е ден.Това е най-добрия вариант.Успех!
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Просто си сложете фарове с лупи и няма да ви нагарят 

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
финансите са много важни колега, не го забравяй ... не са само фаровете, сега идват на преден план застраховки, винетки, данъци, а можеби и масло, някое дребно проблемче по окачване и т.н. 

Кво означава финансите са най-важни? Това е кола, не каруца. Ако искаш нещата да са наред, жертваш част от доходите си.
Купи си 2 нови фара с лупи (Депо) или 2 втора употреба от поредната англичанка за скрап, обърни им лупите и си карай. Всичко останало са глупости.
Това ми е най-тъпо като видя някой да махне стъклото на фара, че по-гъзарско... типично по български.
Шарката на вътрешното стъкло на късите и дългите нямат нищо общо.
Можеш и от Компакт да си потърсиш фарове, но не е препоръчително, щото е много лесно да им се счупи вертикалния регулатор и там са едни цифри да се оправи
Иначе са перфектни фарове със стъклени вътрешни стъкла
Купи си 2 нови фара с лупи (Депо) или 2 втора употреба от поредната англичанка за скрап, обърни им лупите и си карай. Всичко останало са глупости.
Това ми е най-тъпо като видя някой да махне стъклото на фара, че по-гъзарско... типично по български.
Шарката на вътрешното стъкло на късите и дългите нямат нищо общо.
Можеш и от Компакт да си потърсиш фарове, но не е препоръчително, щото е много лесно да им се счупи вертикалния регулатор и там са едни цифри да се оправи

61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5