Акцизи- Инфо ?
Модератор: Общи модератори
- b0k0
- селянина с колелото
-
- Кара: тролей
- Мечтае да кара: влак
Re: Акцизи- Инфо ?
ще го направят по-мощните коли да са по-достъпни.. а по-слабите по-скъпи
винаги за една от страните ще е кофти

02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Пичове... нека темата не става поредната "размисли и страсти относно какво може би ще сложат вместо акциза...". Такива имахме вече 10-на.... обсъждайте тук конкретно неща около падналият акциз, реални последици и т.н. - ако някой е чул/видял нещо свързано. Май преди понеделника никой не може да каже нищо конкретно...
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Mollov написа:Пичове... нека темата не става поредната "размисли и страсти относно какво може би ще сложат вместо акциза...". Такива имахме вече 10-на.... обсъждайте тук конкретно неща около падналият акциз, реални последици и т.н. - ако някой е чул/видял нещо свързано. Май преди понеделника никой не може да каже нищо конкретно...
и в понеделник ме съмнява,че ще се знае... аз чак другата седмица имам две акцизки за регистрация и ще мога да кажа чак тогава...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
мисля във вторника да съм там 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
БАНСИНГ написа:BMX написа:БАНСИНГ написа:регистрираш си колата както не акцизните коли до сега, няма акциз на колите вече.
Принципно така би трябвало да е, но сме в България! Този акциз осигуряваше около 20млн лв годишно в бюджета и едва ли правителството ще остави такава дупка. Най-лесно е да се въведе Екотакса, така че да не противоречи този рекет на ЕУ законодателството, иначе на никой там горе не му пука за екологията![]()
Не съм юрист, но ако въпросния налог е дефиниран като "Екотакса" не трябва ли да е обвързан с еконормите на автомобила, а не с мощността?
ами сега ще се регистрират много коли ,които до сега са били акцизни.
на теззи коли данъците са им доста солени,та от данъци ще си докарат не малко кинти
Не забравяйте че "дупка" в закона Ви позволява да НЕ си регистрирате колата в данъчното , следователно да не й плащате данъци и след което следва че ако някой ден искате да се оттървете от нея пак има една друга дупка в закона която ви позволява да направите и това

Така че да не лежат на тая "кълка" да пълнят дупки в бюджета от данъци ... а и те са местни , така че са индивидуални по райони и пълнят общинските хазни !
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Ми те ще я оправат тази дупка нали се сещаш,не са толкова прости 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Още нещо да кажем
Виждам страшно много хора са заинтересувани от промяната в закона свързана с акциза , моля от името на всички , ако някой има някаква по подробна информация или успее да премине през гишетата на КАТ и види за какво става въпрос , нека сподели нещо конткретно за да може да сме в час !
Виждам страшно много хора са заинтересувани от промяната в закона свързана с акциза , моля от името на всички , ако някой има някаква по подробна информация или успее да премине през гишетата на КАТ и види за какво става въпрос , нека сподели нещо конткретно за да може да сме в час !
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
В първия им работен ден от новата година ще ги чакам да отворят и ще пиша в темата.
Доколкото разбрах-акциза падна.И тепърва ще мислят заместител,който още не е гласуван.
Така,че според мен ще има един месец да се мине ''между капките''.
Аз се чудя все още дали да слагам бг табели:че като гледам какви данъци ни готвят
-талона си е на мое име:
-бг застрахователна компания прави застраховка и на кола с чужди номера;
-преглед също;
-в английско съм я декларирал,че не се движи там.Тя се води но не искат пътен данък;
Има ли някой запознат дали ще имам проблеми ,ако си карам с чужди номера
Доколкото разбрах-акциза падна.И тепърва ще мислят заместител,който още не е гласуван.
Аз се чудя все още дали да слагам бг табели:че като гледам какви данъци ни готвят

-талона си е на мое име:
-преглед също;
-в английско съм я декларирал,че не се движи там.Тя се води но не искат пътен данък;

by ''kompleksa''
- Mind_Control
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus IS200
svilgg написа:БАНСИНГ написа:BMX написа:БАНСИНГ написа:регистрираш си колата както не акцизните коли до сега, няма акциз на колите вече.
Принципно така би трябвало да е, но сме в България! Този акциз осигуряваше около 20млн лв годишно в бюджета и едва ли правителството ще остави такава дупка. Най-лесно е да се въведе Екотакса, така че да не противоречи този рекет на ЕУ законодателството, иначе на никой там горе не му пука за екологията![]()
Не съм юрист, но ако въпросния налог е дефиниран като "Екотакса" не трябва ли да е обвързан с еконормите на автомобила, а не с мощността?
ами сега ще се регистрират много коли ,които до сега са били акцизни.
на теззи коли данъците са им доста солени,та от данъци ще си докарат не малко кинти
Не забравяйте че "дупка" в закона Ви позволява да НЕ си регистрирате колата в данъчното , следователно да не й плащате данъци и след което следва че ако някой ден искате да се оттървете от нея пак има една друга дупка в закона която ви позволява да направите и това![]()
Така че да не лежат на тая "кълка" да пълнят дупки в бюджета от данъци ... а и те са местни , така че са индивидуални по райони и пълнят общинските хазни !
Свърши тая далавера.. В много градове общината и КАТ разменят информация вече. Много хора получиха призовки да си платят данъците с лихвите.
ivan. написа:В първия им работен ден от новата година ще ги чакам да отворят и ще пиша в темата.
Аз се чудя все още дали да слагам бг табели:че като гледам какви данъци ни готвят![]()
-талона си е на мое име:
-преглед също;
преглед и гражданска не можеш да направиш тука
No bling at the Ring
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Все някакво инфо трябва да има по въпроса. Не може да отпадне един налог като акциза и да не се знае въпросната екотакса, която идва как ще се изчислява. Това нормативно трябва е направено. Аз лично не съм проверявал в нета, ама някой може да пробва в сайта "Парите ни". Там има формули, по които се изчисляват данъци, застраховки и т.н.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- RSxRacer
- вълкодав
-
BadAngel написа:ivan. написа:В първия им работен ден от новата година ще ги чакам да отворят и ще пиша в темата.
Аз се чудя все още дали да слагам бг табели:че като гледам какви данъци ни готвят![]()
-талона си е на мое име:
-преглед също;
преглед и гражданска не можеш да направиш тука
гражданска може(просто му трябва и зелена карта) ,но за преглед несъм много сигурен...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

не става бате, са от началото на декември приключи тая работа
гражданска по пощата само, от англия
No bling at the Ring
- RSxRacer
- вълкодав
-
BadAngel написа:не става бате, са от началото на декември приключи тая работа
игаси му... аз края на ноември правих гражданска на един мой и нямах никви проблеми ама не ми и казаха такова нещо... в понеделник в КАТ сичко ще си кажат

www.bizzart.info

www.bizzart.info