Акцизи- Инфо ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

селянина с колелото
Аватар
Кара: тролей
Мечтае да кара: влак

Re: Акцизи- Инфо ?

Мнение от b0k0 » 01 Яну 2010, 21:41

ще го направят по-мощните коли да са по-достъпни.. а по-слабите по-скъпи :) винаги за една от страните ще е кофти
02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 01 Яну 2010, 21:50

Пичове... нека темата не става поредната "размисли и страсти относно какво може би ще сложат вместо акциза...". Такива имахме вече 10-на.... обсъждайте тук конкретно неща около падналият акциз, реални последици и т.н. - ако някой е чул/видял нещо свързано. Май преди понеделника никой не може да каже нищо конкретно...

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 01 Яну 2010, 22:09

Mollov написа:Пичове... нека темата не става поредната "размисли и страсти относно какво може би ще сложат вместо акциза...". Такива имахме вече 10-на.... обсъждайте тук конкретно неща около падналият акциз, реални последици и т.н. - ако някой е чул/видял нещо свързано. Май преди понеделника никой не може да каже нищо конкретно...

и в понеделник ме съмнява,че ще се знае... аз чак другата седмица имам две акцизки за регистрация и ще мога да кажа чак тогава...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 01 Яну 2010, 22:11

мисля във вторника да съм там :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 01 Яну 2010, 22:26

БАНСИНГ написа:
BMX написа:
БАНСИНГ написа:регистрираш си колата както не акцизните коли до сега, няма акциз на колите вече.

Принципно така би трябвало да е, но сме в България! Този акциз осигуряваше около 20млн лв годишно в бюджета и едва ли правителството ще остави такава дупка. Най-лесно е да се въведе Екотакса, така че да не противоречи този рекет на ЕУ законодателството, иначе на никой там горе не му пука за екологията :confused:

Не съм юрист, но ако въпросния налог е дефиниран като "Екотакса" не трябва ли да е обвързан с еконормите на автомобила, а не с мощността?

ами сега ще се регистрират много коли ,които до сега са били акцизни.
на теззи коли данъците са им доста солени,та от данъци ще си докарат не малко кинти ;)

Не забравяйте че "дупка" в закона Ви позволява да НЕ си регистрирате колата в данъчното , следователно да не й плащате данъци и след което следва че ако някой ден искате да се оттървете от нея пак има една друга дупка в закона която ви позволява да направите и това :yes:

Така че да не лежат на тая "кълка" да пълнят дупки в бюджета от данъци ... а и те са местни , така че са индивидуални по райони и пълнят общинските хазни !
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 01 Яну 2010, 22:27

Ми те ще я оправат тази дупка нали се сещаш,не са толкова прости ;)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 01 Яну 2010, 22:28

Още нещо да кажем

Виждам страшно много хора са заинтересувани от промяната в закона свързана с акциза , моля от името на всички , ако някой има някаква по подробна информация или успее да премине през гишетата на КАТ и види за какво става въпрос , нека сподели нещо конткретно за да може да сме в час !
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 02 Яну 2010, 11:10

Понеделник всичко ще се разбере :) :OT:
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 02 Яну 2010, 12:32

В първия им работен ден от новата година ще ги чакам да отворят и ще пиша в темата.
Доколкото разбрах-акциза падна.И тепърва ще мислят заместител,който още не е гласуван.
Така,че според мен ще има един месец да се мине ''между капките''.
Аз се чудя все още дали да слагам бг табели:че като гледам какви данъци ни готвят :roll:
-талона си е на мое име:
-бг застрахователна компания прави застраховка и на кола с чужди номера;
-преглед също;
-в английско съм я декларирал,че не се движи там.Тя се води но не искат пътен данък;
Има ли някой запознат дали ще имам проблеми ,ако си карам с чужди номера :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 02 Яну 2010, 14:10

svilgg написа:
БАНСИНГ написа:
BMX написа:
БАНСИНГ написа:регистрираш си колата както не акцизните коли до сега, няма акциз на колите вече.

Принципно така би трябвало да е, но сме в България! Този акциз осигуряваше около 20млн лв годишно в бюджета и едва ли правителството ще остави такава дупка. Най-лесно е да се въведе Екотакса, така че да не противоречи този рекет на ЕУ законодателството, иначе на никой там горе не му пука за екологията :confused:

Не съм юрист, но ако въпросния налог е дефиниран като "Екотакса" не трябва ли да е обвързан с еконормите на автомобила, а не с мощността?

ами сега ще се регистрират много коли ,които до сега са били акцизни.
на теззи коли данъците са им доста солени,та от данъци ще си докарат не малко кинти ;)

Не забравяйте че "дупка" в закона Ви позволява да НЕ си регистрирате колата в данъчното , следователно да не й плащате данъци и след което следва че ако някой ден искате да се оттървете от нея пак има една друга дупка в закона която ви позволява да направите и това :yes:

Така че да не лежат на тая "кълка" да пълнят дупки в бюджета от данъци ... а и те са местни , така че са индивидуални по райони и пълнят общинските хазни !

Свърши тая далавера.. В много градове общината и КАТ разменят информация вече. Много хора получиха призовки да си платят данъците с лихвите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Яну 2010, 14:12

ivan. написа:В първия им работен ден от новата година ще ги чакам да отворят и ще пиша в темата.
Доколкото разбрах-акциза падна.И тепърва ще мислят заместител,който още не е гласуван.
Аз се чудя все още дали да слагам бг табели:че като гледам какви данъци ни готвят :roll:
-талона си е на мое име:
-преглед също;
-в английско съм я декларирал,че не се движи там.Тя се води но не искат пътен данък;

преглед и гражданска не можеш да направиш тука
No bling at the Ring

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 02 Яну 2010, 15:08

Все някакво инфо трябва да има по въпроса. Не може да отпадне един налог като акциза и да не се знае въпросната екотакса, която идва как ще се изчислява. Това нормативно трябва е направено. Аз лично не съм проверявал в нета, ама някой може да пробва в сайта "Парите ни". Там има формули, по които се изчисляват данъци, застраховки и т.н.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 02 Яну 2010, 15:14

BadAngel написа:
ivan. написа:В първия им работен ден от новата година ще ги чакам да отворят и ще пиша в темата.
-талона си е на мое име:
-преглед също;

преглед и гражданска не можеш да направиш тука

гражданска може(просто му трябва и зелена карта) ,но за преглед несъм много сигурен...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Яну 2010, 16:01

не става бате, са от началото на декември приключи тая работа

гражданска по пощата само, от англия
No bling at the Ring

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 02 Яну 2010, 16:03

BadAngel написа:не става бате, са от началото на декември приключи тая работа

гражданска по пощата само, от англия

игаси му... аз края на ноември правих гражданска на един мой и нямах никви проблеми ама не ми и казаха такова нещо... в понеделник в КАТ сичко ще си кажат :mhihi:
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата