BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Re: BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

Мнение от MadVanio » 15 Дек 2009, 14:00

Is написа:И аз вече съм с голем борд , благодарение на МадВаньо и Боливив :bchug:
Довечера ще се боря със скритите функции .......

П.С. Как се заключват тези функции , ако евентуално се наложи разкачане на акомулатора ???

Това няма да ти помогне... просто на някой коли се занулява на други не,при мен дори и часове да държа колата без акумулатор не се прецква борда,при други е достатъчно само да махнеш клемата и да я сложиш и веднага се е изплезил ...Аз даже мога да си го резетна от 21 а други не.... пак същото се получава... шанс..

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 15 Дек 2009, 16:43

Ок , а някой пробвал ли е варант със симулатор за излишни токове ? Имам такава джаджа , която се ползва при работа със СО , да речем за да не се разкача акукулатора.......... Интересно , дали ще предпази борда от изцакване ? ..........
П.С. Може би казах некви глупости току що ........
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Дек 2009, 16:59

Is написа:Ок , а някой пробвал ли е варант със симулатор за излишни токове ? Имам такава джаджа , която се ползва при работа със СО , да речем за да не се разкача акукулатора.......... Интересно , дали ще предпази борда от изцакване ? ..........
П.С. Може би казах некви глупости току що ........

аз не съм имал никакви проблеми до момента с заварявания и тн :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 16 Дек 2009, 9:50

Имах в предвид дали с този симулатор ще мога да предпазя борда , ако ми се наложи смяна на акумулатор бре ?
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 16 Дек 2009, 9:57

Дам и при мен няма проблем преди месец ми се скапа батерията и се наложи да сменям и викам айде прецакасе но уви стоя 3-4 дена без батерия и нямаше проблем :D Може би има нещо от което зависи това....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 19 Дек 2009, 0:42

kosa4a написа:би ли могъл някой да поясни по подробно за настройването на печката и паркинг вентилацията ?

За печката не знам, но паркинг вентилацията се настройва от копчето долу в ляво. Трябва да има 2 лампички над него.
при 1во натискане - показва текущо състояние
2ро натискане - показва часа кога ще се пуне вентилацията, можеш да промениш часа с цифрите горе и след това [s/r]
3то натискане - 2ра настройка за пускане на вентилацията.
А, за малко да забравя - при първо натискане ако състоянието е [off] със [s/r] се пуска вентилацията за 30 минути. Това е с цел да изсуши изпарителя на климатика, като паркираш след като си карал на климатик .

Това с вентилацията го пробвах днес, ама греда - светват лампички чудесии, клапите се размърдват но вентилатора не тръгва да върти :dunno: Ако някой има лек ....да сподели
Edit: Работи си вентилацията
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RAM-FR » 02 Яну 2010, 12:34

7 35 T:MTL Varying Fuel in tank as a % of full. Measurement

Постоянно ми пише 43.0, независимо колко бензин има. Стрелката на таблото мърда, но показанието на борд-а си седи 43.0 опитех се да извадя бензиновата помпа ама нищо не стане разместих всички връзки около резервоара и показанието падна до 40.0 и след това бавно се покачи до 43.0 отново. От какво може да е ?

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 02 Яну 2010, 17:12

Някой има ли представа кои са кабелите, които са за релето при модулите и за алармата отпред ? При условие, че имам оригиналната аларма, нямам нито релето, нито това до чистачките .. Решил съм да ги сложа, обаче отзад примерно има само бандажирани кабели, които са еднакви цветове на всичкото отгоре .. :roll: Отпред нямам букса, а и кабели не се виждат ( бандажирани), та някой ако ги е слагал и е нямал буксите, да сподели кои са кабелите .. :)
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

Потребител
Аватар
Кара: 1998 Е38 740i

Мнение от kalin_orela_80 » 14 Яну 2010, 2:11

Здравейте и от мен,колеги!
И аз се сдобих с големия борд,свързах го с магическото бушонче под задната седалка , изписа РРРР,разбрах и за програмирането на чиповете,но не разбрах нито от снимки нито от пояснения - кой крак на интегралната схема в кой пин на Големия борд отива?
Имам приятел с програматор,ще го направим,но без да знам подредбата на крачетата спрямо борда няма как да стане.
Моля най-учтиво за обяснение или детайлни снимки на пистите по платката на оригиналния Coding Plug,за да ги проследя!

Благодаря предварително!

P.S.Взех си и гонг,защото моята изглежда няма фабрично 11.1990 520i М50Б20,но гонга има седем кабела , излизащи от него,разпределени в две букси,съответно по 3 и 4.В кората над педалите имам само една свободна бяла букса с две крачета.Тя ли е за гонга?И ако е тя как ще трябва да се свърже?
От описанието на първата страница се разбира,че гонга е на 18 и 19 пин на буксата на борда,но как се броят пиновете на буксата?
V8 Power!

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 14 Яну 2010, 14:44

Изображение

Така гледан борда, изводите са съответно отдясно- наляво -> 5,1,2,3,4,8,-,-; , като на "-" не връзвате нищо .. ;)
Предполагам броенето на изводите на чипа е ясно .. Вземи си един цокъл, за да не ти се налага да запояваш директно на чипа кабелчета .. ;) Да поясня за всеки случай - това "5,1,2,3,4,8" са кои извод на чипа, къде трябва да отиде на платката, като примерно "5" е 5-ти извод.
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

Потребител
Аватар
Кара: 1998 Е38 740i

Мнение от kalin_orela_80 » 14 Яну 2010, 20:16

Благодаря,колега!
В събота ще пробвам.

А относно гонга,някаква идея?
Някой?
V8 Power!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе

Мнение от boricha » 15 Яну 2010, 3:13

Това с акомулатора дали не се появява като проблем ако е остаряла батерията на борд компа, поне от снимката се вижда че има батерия. Тя сигурно е за да съхранява данните при изключване на вентилатотра
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 15 Яну 2010, 22:02

kalin_orela_80 написа:Благодаря,колега!
В събота ще пробвам.

А относно гонга,някаква идея?
Някой?

пробвах да ти пратя схемата на гонга на ЛС, ама неуспях да я прикача.
така че дай някакъв е-мейл...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 15 Яну 2010, 22:06

boricha написа:Това с акомулатора дали не се появява като проблем ако е остаряла батерията на борд компа, поне от снимката се вижда че има батерия. Тя сигурно е за да съхранява данните при изключване на вентилатотра

борда като го изключиш от тока и му се зануляват всички настройки, затова си мисля че няма батерия в него...
на теб кое ти прилича на батерия ?
Изображение

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 17 Яну 2010, 15:47

Точно на снимката, което се вижда, няма никаква батерия .. :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към E34