Спортен филтер за дизел?!!?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Спортен филтер за дизел?!!?

Мнение от anzak » 28 Дек 2009, 20:42

хубаво сте я подели тая тема лошо няма от спортния филтър аз на две коли съм слагал на тдс и 520и резултата е след има няма 10 000 км дебитомерите и на двата дадоха фира ...
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 28 Дек 2009, 20:59

От десетките безмислени постове в тази тема, единствената полезна иформация е, че:
използването на такъв филтЕр в дизелов двигател е нецелсъобразно поради пагубното му влияние върху дебитомера.

Пък кво толокоз забавно намирате в пърдящи и ревящи ауспуси, не мога да разбера :dunno: Аз лично предпочитам стоковия звук на каквато и да е нормална генерация и с нетърпение чакам да влязат в сила и да се прилагат ефективно рестриктивните норми на европейските норми за шумово замърсяване и в България.
Изображение
ИзображениеИзображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 28 Дек 2009, 21:38

pazokolarov написа:От десетките безмислени постове в тази тема, единствената полезна иформация е, че:
използването на такъв филтЕр в дизелов двигател е нецелсъобразно поради пагубното му влияние върху дебитомера.

Пък кво толокоз забавно намирате в пърдящи и ревящи ауспуси, не мога да разбера :dunno: Аз лично предпочитам стоковия звук на каквато и да е нормална генерация и с нетърпение чакам да влязат в сила и да се прилагат ефективно рестриктивните норми на европейските норми за шумово замърсяване и в България.

Недей да генерализираш толкова :smoke: - има хора, които се кефят точно на ревящи кюнци :mhihi:
Това си е личен избор на всеки собственик. А относто еврорестрикциите за шума - и аз това го чакам от доста време, ама....
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 29 Дек 2009, 0:32

pazokolarov написа:От десетките безмислени постове в тази тема, единствената полезна иформация е, че:

Лъжеш се много с това мнение... аз карам от 30 хил с К&N вграден на Е39 и досега такива проблеми не са се появили, освен подобрена динамика на мотора. Карам и атмосферка бензин също с К&N вграден и там разликата дойде още по-осезаемо защото съм със спортна генерация + колектор ;). Аз съм доволен от тези филтри и си ги обслужвам като не прекалявам с омазването им!!!, не ги монтирам веднага, изчаквам ги да си попие 15 мин. след 1 пръскане после лекичко набързо го минавам още веднъж, пак изчаквам 15 мин. С мек и чист парцал, който не пуска власинки, лекичко поизтривам филтъра от двете страни, с цел попиване на излишното омазняване и монтирам. Това ми го е казвал човек който се е занимавал с автомобилен спорт. Ползват се само кит за почистването и по указания начин прането и то е важно, но който си купи такъв филтър да си чете какво пише там. ;)
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 29 Дек 2009, 9:50

До една степен си прав колега....ама като си варвиш по улицата,като чуеш шестака на бмв се обръщаш нали :) неможеш го обърка :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw E46,04`330d

Мнение от Oleg-16V » 01 Яну 2010, 20:19

Zagy написа:Един приятел е с 320 печка и спортен филтър на K&N - казва, че само звука се е променил малко. Интересувал съм се от спортни филтри и общо-взето това има един плюс и един минус - плюса е, че мотора почва да "диша" по-добре, а минуса е, че дебитомера си заминава по-бързо. След доста четене личното ми мнение е, че не си заслужава.

и аз съм стигнал до същото мнение,че ефекта от панелния спортен филтър на К и Н или други марки е по-скоро психологически отколкото повишаващ мощноста...
сега в момента пак си карам с хартиен филтър и по-ми харесва как върви колата
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 02 Яну 2010, 12:52

Oleg-16V написа:

ти явно изобщо не си карал с такъв филтър... шом се изказваш, че колата върви повече с хартиения... може би и колата без никакъв филтър върви по-малко от колкото с хартиен филтър А... :smoke: няма да казвате на бялото черно, че ставате смешни....
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Разлика с К&N си има и то осезаема при големите мотори се усеща, на малък изтормозен двигател няма какво да усетите ;)

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 02 Яну 2010, 13:32

И да обобщим казаното до тук-има ли смисъл от спортен филтър или не?
Колата по-добре ли работи с такъв-тук не визирам да "реве" защото е дизел и няма смисъл да си чешем езиците,ясно е също че няма да ми се "схваща гърба" след поставянето на такъв филтър,интересува ме ще има ли плюс за мотора-дали ще работи по-добре или напротив ще има отрицателно въздействие?
П.П.Карал съм но бензинов мотор със спортен филтър/ или по-скоро кутия BMC Carbon Airbox и имаше огромна разлика но колата беше с чип и разни други шукарийки и а тази ми е дизел и е напълно стокова :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Oleg-16V » 02 Яну 2010, 14:05

LUCIFER'S написа:
Oleg-16V написа:

ти явно изобщо не си карал с такъв филтър... шом се изказваш, че колата върви повече с хартиения... може би и колата без никакъв филтър върви по-малко от колкото с хартиен филтър А... :smoke: няма да казвате на бялото черно, че ставате смешни....

Разлика с К&N си има и то осезаема при големите мотори се усеща, на малък изтормозен двигател няма какво да усетите ;)

карал съм на Е46-цата с К и Н панелен и с него продадох БМВ-то така че имам доста представа за какво става въпрос,а и дино стенда показва също ясно и категорично,че няма промяна в мощността,така че си спести коментара относно,че сме смешни щото специално съм имал доста коли с панелни спортни филтри и знам много добре предимствата и недостатъците искам да ти кажа,че ако колата е на 100% изправна няма разлика дали си с панелен спортен филтър или хартиен в момента панелния ми седи на терасата в кутийка и сега карам с хартиен така че виждам много добре разликата и в разхода на гориво и в по-добрата работа на мотора и също така педала на газта вече много по-точно отговаря на натискането та няма повече да коментирам темата се изчерпа
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 02 Яну 2010, 14:45

martin_g60 написа:И да обобщим казаното до тук-има ли смисъл от спортен филтър или не?

понеже тука в БГ хората си карат с хартиените филтри, защото колите им вървят повече с тях и газта им е по-чувствителна.... погледни тук там по супер тунингованите коли и те са с хартиени филтри ;) , и нека щом К&N някой хора си го държат на терасата да ти го подарят, а пък ти предполагам знаеш къде му е местото :mhihi: :mhihi: :mhihi: :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 200320DM47TU
Мечтае да кара: trabant ot novite
Детайли за колата: super pila e:)

Мнение от RadioDJ » 02 Яну 2010, 14:48

Oleg-16V написа:
LUCIFER'S написа:
Oleg-16V написа:

карал съм на Е46-цата с К и Н панелен и с него продадох БМВ-то така че имам доста представа за какво става въпрос,а и дино стенда показва също ясно и категорично,че няма промяна в мощността,така че си спести коментара относно,че сме смешни щото специално съм имал доста коли с панелни спортни филтри и знам много добре предимствата и недостатъците искам да ти кажа,че ако колата е на 100% изправна няма разлика дали си с панелен спортен филтър или хартиен в момента панелния ми седи на терасата в кутийка и сега карам с хартиен така че виждам много добре разликата и в разхода на гориво и в по-добрата работа на мотора и също така педала на газта вече много по-точно отговаря на натискането та няма повече да коментирам темата се изчерпа

Oleg много си прав бате. Няма по хубаво от оргиналния филтър от хубава марка - МАН, ФРАМ, Бош и тн. Спортен филтър на дизел е нещо като голф 2 на 18ки - собственикът мисли 4е варви повече, защото е сложил скъпи големи джанти. :D
Forced induction means torque,
torque means fun.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 02 Яну 2010, 16:02

В крайна сметка всеки който проявява интерес ще попрочете това онова, а не да пита във БГ форум... тука е истината http://www.knfilters.com/ :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Oleg-16V » 02 Яну 2010, 16:32

LUCIFER'S написа:В крайна сметка всеки който проявява интерес ще попрочете това онова, а не да пита във БГ форум... тука е истината http://www.knfilters.com/ :winky:

истината е на дино стенда и там ще си покаже ефекта бил той и отрицателен :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 02 Яну 2010, 16:59

Oleg-16V написа:истината е на дино стенда и там ще си покаже ефекта бил той и отрицателен :wave:

За какво дино ми говориш... нямаш и на представа за какво става въпрос. колко мощност търсиш от един филтър само - 3%. пак ще кажа за да ти го набия хубаво в ушичките, че от тези филтри има ефект, на големите двигатели се усеща по бързо развинтване и по чувствителен е падала на газта... Ще ти го обясня още по-простичко.... аз на мойта кола 530д 193к.с. като си сложих такъв филтър усетих веднага разликата все едно смених стар филтър със нов, а сток филтъра ми беше нов - МАЛЕ... така че не искам никой да ми разправя диндири миндири... единствено няма да усетиш разлика, ако имаш дебитомер с проблем, но няма да казвам какъв, защото ми писна Еби учи еби учи.... ще ми кажеш сигурно и че като си махнеш катализатора пак не се усеща... айде моля....тези ще ги разправяте, но не и на мен!

модераторите да ме извинят, но такива грешни изказвания не мога да търпя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 02 Яну 2010, 17:08

Истината за звук и вървеж е само една - V8 :mhihi:
На него не му трябват нито филтри , нито гърнета ;)
А от панелен спортен филтър ефект незнам какъв има, единствено с цял кит може да се очакват 1-2 коня.
Също така колегата над мен е прав - един хубав спортен филтър (независимо от марката, стига да е истински) , намазан с правилните препарати (не ВД40) си е добре. Аз отдавна обмислям един такъв, не защото 18ката ще става бИгачка, а защото мисля че ще е по-добре за мотора като цяло
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46