Кора под чистачките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Кора под чистачките

Мнение от FaceOff » 31 Дек 2009, 16:06

Здравейте колеги, купих си нова кора от Дару, заедно с всички щипки и гумените втулчици (в които влизат щипките). Проблема се появи, когато слагах втората кора, тази пред шофьорското място, една от щипките, или по-точно втората от дясно на ляво не ще да влезне, когато слагам щипката без кората си се защипва добре, но като тръгна да слагам кората неще да се защипе. Погледнах старата кора и на нея на същото място вместо щипка имаше нещо доста по-дълго но и то не се защипва, защото пък е и доста по-тънко. Дали от Дару са забравили да ми дадат някоя щипка точно за това място?
Мерси и весело посрещане на новата година!

Потребител
Аватар
Кара: bmw 318is
Мечтае да кара: bmw m5

Re: Кора под чистачките

Мнение от To6o777 » 31 Дек 2009, 22:37

колега,какви пари я взе тази кора!ако е удобно кажи номер да си я порачам и аз!

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 01 Яну 2010, 14:16

Ако си с купе при теб е различна, но където и да отидеш (Дару, Вари..) ще ти я дадат

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 01 Яну 2010, 14:30

To6o777 написа:колега,какви пари я взе тази кора!ако е удобно кажи номер да си я порачам и аз!

към 70лв.

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 02 Яну 2010, 2:55

Само при мен ли е така или аз съм толкоз кьопав в ръцете? Предполагам, всеки сменял тези кори (щото са две на седана) ще има представа за какво става въпрос?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 02 Яну 2010, 12:07

kokobm написа:Само при мен ли е така или аз съм толкоз кьопав в ръцете? Предполагам, всеки сменял тези кори (щото са две на седана) ще има представа за какво става въпрос?

направили кората
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Яну 2010, 13:52

kokobm написа:Само при мен ли е така или аз съм толкоз кьопав в ръцете? Предполагам, всеки сменял тези кори (щото са две на седана) ще има представа за какво става въпрос?

Колега, кората пред шофьорското място си влиза перфе .... нещо или не са ти дали , или ти не правиш както трябва ... Огледай дали хубаво си я центрирал ... защото ако има дори минимално отместване е нормално щишката да не влиза перпендикулярно на равнината на дупката и за това да не ти щраква. Не съм се заглеждал толко в тия щипки (не съм си го поставял за цел) ,ама това не е няква кой знае ква операция ... натискаш и влиза ... , по скоро нещо не са ти додали ... !

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 02 Яну 2010, 14:25

Здравей колега, определено манипулацията е повече от елементарна, преди да тръгна да защипвам щипките ги центрирах 'на сухо' според дупките, така че да си влизат централно в тях, когато стигна до въпросната дупка конусовидната, предна част на щипката влиза в дупчицата, но колкото и да я натискам не влиза докрай за да се защипе, видимо там ламарината е по-ниска и би трябвало или леглото на щипката да е по-високо или щипката да е по-дълга, защото без кората си се защипва щипката там...Сигурно ще мина през някоя морга да вдигна кората на някое седанче та да видя как е

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Яну 2010, 15:32

kokobm написа: би трябвало или леглото на щипката да е по-високо или щипката да е по-дълга, защото без кората си се защипва щипката там...

Именно , най -вероятно не са ти дали подходяща по дължина щипка ,за съответното гнездо (щом си забелязал , че то се явява по -ниско като ниво от другите ..., а щипката щраква , когато е само тя , но не и когато е на кората ..., явно щипката изобщо не може да достигне достатъчно на долу в гнездото , за да щракне ... . Решението е да свалиш в някоя морга таква щишка , както сам казваш ... ).

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 05 Яну 2010, 18:27

В крайна сметка стана с една малко по-дълга и не съвсем същата (като останалите) щипка. Учудвам се обаче, защо в Дару твърдят, че всички трябвало да са еднакви, а и никой не се е сблъсквал със същото? Може да се заключи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Is Hybrid
Мечтае да кара: M1

Мнение от phantomas » 05 Яну 2010, 22:52

аз да питам за тази кора която е под прозореца , моята е оронена и има дупка там кадето се намира екуто, има ли вероятност да влезе вода вътре ?
BMW 318is

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 06 Яну 2010, 1:46

По-скоро може да влезне вода при Екуто ако са ти запушени отводнителните маншончета покрай вентилатора, много боклук се набива там, играх си два часа да изчистя всичко

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '95, 320i, Touring

Мнение от avox76 » 07 Яну 2010, 19:59

Denev написа:
To6o777 написа:колега,какви пари я взе тази кора!ако е удобно кажи номер да си я порачам и аз!

към 70лв.

Колега, дай моля те и парт номера за кората, ако го имаш, че в RealOem така и не можах да го намеря. Изобщо не знам тази кора в коя част на колата се води... няколко пъти прерових всичко и така и не можах да намеря кората.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '95, 320i, Touring

Мнение от avox76 » 07 Яну 2010, 20:04

phantomas написа:аз да питам за тази кора която е под прозореца , моята е оронена и има дупка там кадето се намира екуто, има ли вероятност да влезе вода вътре ?

Моята кора (и двете части) е толкова изгоряла и изгнила, че в момента е очертана по ламарината под нея, т.е. изобщо не застъпва другата част. И има едни много грозни дупки, но до момента не съм имал проблем заради пропуск на вода. Едва ли немеца е разчитал само на тези кори да пазят от вода, но все пак е по-добре да са си здрави, така че аз смятам да сменя моите при първа възможност.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw 318 is » 08 Яну 2010, 19:51

kokobm написа:Ако си с купе при теб е различна, но където и да отидеш (Дару, Вари..) ще ти я дадат

Колега каква е разликата ?Аз съм с купе.От компакт дали ще стане?

Следваща

Назад към E36