Смяна на шарнир и др. - ТРОПАНЕ :(
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Смяна на предница и накрайник - волана се изкриви надясно :(
SvetlyoSvetlyo написа:Здравейте пак колеги след последния проблем дето се чудех защо волана е на една страна... на другия ден откарах колата на реглаж и човека я регулира и всичко си беше наред оправи сичко на 100% оттогава да съм минал около има няма 1000 километра с новите части и сутринта се качвам в колата и когато завия до половина надясно (на ляво няма проблем) с волана се чува едно много силно тропане/чукане/пукане все едно некой с чук удря под мене и като го чух това направо обратен и оставих колата. Гледах да не е хлабав некой болт на джантите, но всичко си е наред... дали е възможно тоа пич дето прави реглажа нещо да е убъркал нещата или пък нещо да е останало хлабаво и сега да се е доразхлаабило и да тропа като откачено ддз. Знам че ще кажете карай колата на майстор ама от тия майстори ми писна за каквото и да съм я карал винаги е имало некви последствия и след един майстор я карам на още 2-3... та ако имате некви идеи ще бъда благодарен ако споделите.Весели празници на всички
пп: другото което се сетих е че тропа само когато си в движение на място като въртя волана нема проблеми и колкото по бързо карам толкова е по силно чукането напрао ме е страх да я карам така
Може и лагера на тампона на амортисьора да се е съсипал (при мен беше от него, като въртях волана и се чуваше едно яко пукане , но само на място)... ,но ако е той и на място като въртиш ще се чува , а ти казваш , че е предимно при движение ... , което говори предимно за шарнир ...
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Re: Смяна на предница и накрайник - ТРОПАНЕ :(
Е сега преди малко я дигах колата на крик и установихме с бащата че има некъв луфт там дето е накрайника левия под гумения маншон обаче понеже и двамата не разбираме много много ще я карам пак на некой "майстор" да си остае ръцете по нея :X поне знам какво и е
поздрави колеги мерси за вниманието и весели празници

- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги днес оправих колата карах я на майстор и се оказа че единия шарнир дето бях сменил нещо е дефектирал и се е попрецакал и заради него така лупаше та доста интересно се получи минал съм има нема 500 километра и така уш подсиления шарнир сдаде багажа... както и да е сега всичко е наред благодаря за мненията по въпроса ми
Поздрави!

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Смяна на шарнир и др. - ТРОПАНЕ :(
Ами писахме си доста на лична и не знам обстоятелствата, но един шарнир подарък ако искаш ти пращам.
Не знам но има вероятност при монтаж без да иска човек да нарани маншона, или с неподходящ метод да го постави-защото тия шарнири са егати здравото животно
Интересен случай е това наистина
Не знам но има вероятност при монтаж без да иска човек да нарани маншона, или с неподходящ метод да го постави-защото тия шарнири са егати здравото животно

Интересен случай е това наистина

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
SvetlyoSvetlyo написа:Здравейте колеги днес оправих колата карах я на майстор и се оказа че единия шарнир дето бях сменил нещо е дефектирал и се е попрецакал и заради него така лупаше та доста интересно се получи минал съм има нема 500 километра и така уш подсиления шарнир сдаде багажа... както и да е сега всичко е наред благодаря за мненията по въпроса ми![]()
![]()
Поздрави!
По скоро монтажа е некачествен и шарнира е набит не с инструмент които трябва,аз си купих шарнири и тампони от колегата и съм много доволен, а също така съм набивал доста шарнири на БМВ , и ако няма специялен дорник и шарнира е като оригиналния с гумения тампон, 100% е изкочил и за това трака, виждал съм много пъти омазани така шарнири от некачествен монтаж, и най-скапания шарнир би изкарал повече от 500км. а знам колегата какво продава
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги първо честита нова година.
Тааа не съм казал че не съм доволен от колегата напротив МНОГО! съм доволен и от частите му и от отношението
му към мен
ние сме си се разбрали с него
извинявам се ако съм убидил някого не е било нарочно
просто написах какво се е случило. Поздрави! 

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Колеги и при мене така се получи.Даже още преди да сменя тампоните на носачите, външни шарнири, 1 вътрешен шарнир и биалетки забелязах, че има леко изкривяване на волана.Колата не носеше и беше стабилна само волана седеше леко на една страна.Ходих на реглаж и момчетата там нагласиха волана и го застопориха с бастуна както казвате и уж го направиха точно.След като си тръгнах от сервиза обаче забелязах, че волана пак леко седи на една страна, но значително по-малко.Определено го бяха нагласили точно и го бяха застопорили хубаво, но сега пак си е леко крив.Да се връщам ли да го дооправят или да си търся друг майстор?
Mpower84 написа:Колеги и при мене така се получи.Даже още преди да сменя тампоните на носачите, външни шарнири, 1 вътрешен шарнир и биалетки забелязах, че има леко изкривяване на волана.Колата не носеше и беше стабилна само волана седеше леко на една страна.Ходих на реглаж и момчетата там нагласиха волана и го застопориха с бастуна както казвате и уж го направиха точно.След като си тръгнах от сервиза обаче забелязах, че волана пак леко седи на една страна, но значително по-малко.Определено го бяха нагласили точно и го бяха застопорили хубаво, но сега пак си е леко крив.Да се връщам ли да го дооправят или да си търся друг майстор?
Трябвало е веднага да се върнеш и да обясниш ,че волана не е центриран, интервенцията с вадене и превъртане на волана не е желателна, със старите тампони преди да ги сменя с подсилени според наклона на асвалта имах и аз леко преместване, но на магистрала винаги си стоеше на център
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2