запитване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
запитване
Моля темата да бъде изтрита от модераторите защото не е толкова важна ,просто търся съвет за това дали постъпвам правилно.Аз имам Пунто но с течение на времето тази кола вече не ми върши работа защото имам син на 8 месеца и колата стана малка.Имам колега който има БМВ 316и седан та мога да заменя моята с неговата +пари запазена е "УШШ"но имам и друг приятел който ми каза не си я взимай това е пародия на БМВ особено с тоя малак двигател и всяко светване на лампа струвало много пари вчера четох до доста късно относно повреди и изобщо мненията ви като цяло не потвърждават това че са чак толкова счупени но въпреки всичко реших да питам.Моля хората които карат такъв вид МПС да споделят дали си заслужава точно този модел на БМВ при положение че на мен не ми трябва за състезания и минавам 10000 километра на година,предварително благодаря.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: запитване
Ако колата която ти предлагат е в добро състояние, това е един прекрасен семеен автомобил.
За километрите които си писал, че минаваш на година, и колата е гледана , то ти поне 3 години само ще караш.
Тоест няма връзка с италянките, дето всеки месец си в сервиза.
Хубаво е че първо си чел и после си питал.
Ако искаш по конкретен съвет дай да видиме какво и за колко пари ти предлагат.
Можеш да разгледаш и подфорум продава автомобили, определено има какво да се види като качествени и добре поддържани коли.
За километрите които си писал, че минаваш на година, и колата е гледана , то ти поне 3 години само ще караш.
Тоест няма връзка с италянките, дето всеки месец си в сервиза.
Хубаво е че първо си чел и после си питал.
Ако искаш по конкретен съвет дай да видиме какво и за колко пари ти предлагат.
Можеш да разгледаш и подфорум продава автомобили, определено има какво да се види като качествени и добре поддържани коли.

Значи БМВ-то е 95-година 1.6и четири врати 140000 км.като километроброяча не е връщан братовчед му я е вкарал от италия взета от възрастни хора не че колегата не е след два месеца се пенсионира и причината поради която не му трябва колата е че на него му трябва кола да ходи до село с нея и да се връща.Иска Пунтото и 2000лв като парите ще му ги изплащам няколко месеца защото няма възможност да му ги броя веднага карал съм го 2-ва пъти но това не означава че мога да дам отговор на многото въпросителни които се въртят в главата ми.Разгледах раздела за това колко пари струват частите и виждам че те не са много ефтени.По принцип бях решил да ги разменяме но както бях споменал казаха ми да не се набутвам макар че при едни се случва да не излязат от сервиза а при други колата ги заравя без да пипнат нищо за това че всичко е толкова относително и за това съм се раздвоил просто трябва да реша дали да я взема или не и ако реша да я взема задължително ли трябва да мина през сервиз да я закачат на компютар за да и видят компресията и доло горе в какво състояние е колата въпреки че това не е гаранция.Общо взето за друга нямам пари и за това питам самия модел самия двигател на тази година бмв-та сполучливи ли са?Пределно ясно ми е че без повреди няма да мина но да не стане така да си я гледам за красота в гаража.Знам че относно това дали ще е сполучлива или не няма как да ми кажете защото хората са казали око да види рака да пипне а при колите и ухо да чуе така че се интерисувам като цяло за модела който съм споменал.Благодаря че ми публикувахте темата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Пускам ти мнението с много смесени чувства. Питаш нещо ама и ти май не знаеш какво точно. Няма кой, дори било то и оторизиран сервиз да ти гарантира, че колата ще се движи безпроблемно Х на брой години или километри.
За мен лично да купиш кола за пари, които дори нямаш в наличност не е много умен избор дори и да е в прекрасно състояние.
За мен лично да купиш кола за пари, които дори нямаш в наличност не е много умен избор дори и да е в прекрасно състояние.
Човек, какви са ти доходите?
2000лв + Пунто-то звучи разумно. Във форум никой не може да ти каже вземи/ не взимай или поне не е много правилно да се прави.
Частите на Е36 са сходни с тези на Форд от неговите години, малко по-евтини от на Голф 3 и също съвсем малко по-евтини от тези на Мерцедес пак от същите години. Имам колеги с Пунто-та, ами... на Пунто-то далеч не са евтини частите.
Но БМВ-то е разпространена кола и има части колкото искаш на пазара. В рамките на 1 ден можеш да намериш всичко, което ти трябва (говорим без екзотични части за глезотия).
Отиди, виж колата, запали я, чуй я дали ти харесва как звучи, представи си я като колата, която си палиш всяка сутрин... и ако ти хареса, взимай. Специално Е36 далеч не е скъпа кола за поддръжка.
2000лв + Пунто-то звучи разумно. Във форум никой не може да ти каже вземи/ не взимай или поне не е много правилно да се прави.
Частите на Е36 са сходни с тези на Форд от неговите години, малко по-евтини от на Голф 3 и също съвсем малко по-евтини от тези на Мерцедес пак от същите години. Имам колеги с Пунто-та, ами... на Пунто-то далеч не са евтини частите.
Но БМВ-то е разпространена кола и има части колкото искаш на пазара. В рамките на 1 ден можеш да намериш всичко, което ти трябва (говорим без екзотични части за глезотия).
Отиди, виж колата, запали я, чуй я дали ти харесва как звучи, представи си я като колата, която си палиш всяка сутрин... и ако ти хареса, взимай. Специално Е36 далеч не е скъпа кола за поддръжка.
Те и чисто новите коли се взимат за пари които нямаш или имаш ама не ти се дават на куп а по добре на изплащане.Знам какво искам да питам самия модел от тази година сполочливи ли са? това е което искам да знам.
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Колега каквито и мнения да чуеш тука единствения който трябва да реши си ти.
Както колегата liloff ти е написал частите не са от най-скъпите.
Щом няма да я ползмаш за състезания или нещо друго става.Семейството ще се чувства в нея добре.От личен опит ти го казвам.
От друга страна и колегата bum_bum е прав:
Двигателя е от най-слабите като к.с. на BMW,но това не го прави по-чуплив от другите модели.
Всичко зависи как е карана и поддържана колата.
И не забравяй че ние тук сме малко болни на тази тема.
Успех в избора си и Весели празници.
п.с.Ако решиш да я вземиш,това ще бъде чудесен новогодишен подарък за семейството.
Както колегата liloff ти е написал частите не са от най-скъпите.
Щом няма да я ползмаш за състезания или нещо друго става.Семейството ще се чувства в нея добре.От личен опит ти го казвам.
От друга страна и колегата bum_bum е прав:
bum_bum написа:За мен лично да купиш кола за пари, които дори нямаш в наличност не е много умен избор дори и да е в прекрасно състояние.
Двигателя е от най-слабите като к.с. на BMW,но това не го прави по-чуплив от другите модели.
Всичко зависи как е карана и поддържана колата.
И не забравяй че ние тук сме малко болни на тази тема.
Успех в избора си и Весели празници.
п.с.Ако решиш да я вземиш,това ще бъде чудесен новогодишен подарък за семейството.

- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
Човек сменил съм 17 коли досега и да ти кажа БМВ-то далеч не е по-скъпа от Опел, Форд, Пежо, Ауди, Хюндай - всичко зависи в какво състояние ще я вземеш ! Затова иди в сервиз 40лв преко сили ще ти излезе диагностика и чистене на грешки, а компресията и тя още толкова като пари и ако е наред и ако те кефи нарамвай я ! Без да се обиждаш, но от Пунтото няма как да караш по-гадна кола(лично мнение) - карал съм такова служебно. БМВ-то е по-комфортно, по-голямо и е много повече кола от Пунтото. Успех ! 

в момента точно е36 е един много ефтин автомобил за поддръжка.
даже и целия мотор да му смениш във форума са на безценица + всички останали неща за е36
претъпкано е с коли на части
даже и целия мотор да му смениш във форума са на безценица + всички останали неща за е36

претъпкано е с коли на части
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
В момента няма по добър избор от Е36 по отношения на клас-цена-поддръжка-кеф
Въобще не ми пука, че Е36 става новия Голф3. От километри се познава поддържаното е36 от неподдържаното. Няма как да си сравнявам куклата която поддържам както заслужава с някоя скраперия дето само емблемата и е на БМВ...в тоя ред на мисли, ако БМВ-то което ти предлага е пазено и поддържано както трябва, то това е колата която ще ти служи вярно...ако мислиш да правиш компромиси относно поддръжката и, то по добре Пунтото

Въобще не ми пука, че Е36 става новия Голф3. От километри се познава поддържаното е36 от неподдържаното. Няма как да си сравнявам куклата която поддържам както заслужава с някоя скраперия дето само емблемата и е на БМВ...в тоя ред на мисли, ако БМВ-то което ти предлага е пазено и поддържано както трябва, то това е колата която ще ти служи вярно...ако мислиш да правиш компромиси относно поддръжката и, то по добре Пунтото

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , тук ще чуеш доста мнения , но нито едно "против" БМВ-то..... Трудно е да сме обективни , защото сме пристрастни ...
Все пак аз ще се опитам да съм обективен...
БМВ-то от всякъде ще е по -добрия автомобил .... единствения минус ще е разхода на гориво , при всички случаи ще е по -голям от на пунтото (факт е че всичко зависи от стила на каране и въпреки това пак бмв-то ще харчи повече от пунтото... ). Виж какъв е двигателя - М40 или М43 ... М43 е по -добрия , при М40 има някои недостатъци , които са неприятни ...

БМВ-то от всякъде ще е по -добрия автомобил .... единствения минус ще е разхода на гориво , при всички случаи ще е по -голям от на пунтото (факт е че всичко зависи от стила на каране и въпреки това пак бмв-то ще харчи повече от пунтото... ). Виж какъв е двигателя - М40 или М43 ... М43 е по -добрия , при М40 има някои недостатъци , които са неприятни ...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Щом хора дето нямат 2000лв тръгнаха да се качват на е36, докъде стигнахме, май през новата година ще разкарваме кошника!
П.С:Вчера гледам при моя майстор спира едно е36 с големи джанти крила и т.н тунинг звяр и слезе най-черния циганин който съм виждал!Sorry, за отклонението от темата, но така и не разбрах какво пита точно автора?
П.С:Вчера гледам при моя майстор спира едно е36 с големи джанти крила и т.н тунинг звяр и слезе най-черния циганин който съм виждал!Sorry, за отклонението от темата, но така и не разбрах какво пита точно автора?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
Nukem написа:Щом хора дето нямат 2000лв тръгнаха да се качват на е36, докъде стигнахме, май през новата година ще разкарваме кошника!

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2