Разход на масло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Разход на масло

Мнение от kasico » 30 Дек 2009, 13:02

Biankonero написа:Пацо, ако за теб е нормално на една смяна на 10к км да доливаш 1.5л - верно няма смисъл да спорим... ;) За какво ми е база за сравнение - да махнем, че моята изхарчва 100-200мл и то малко преди обслужването - ами за да харчи повече масло, възможностите са няколко - всеки ги знае. Ако продължи да харчи и с масло с по-голям вискозитет - започваш да ги отмяташ едно по едно, от малко към голямо - гумички на клапани, гарнитури(ако има видими течове по двг) и т.н., та до основен ремонт. Ако не ти се занимава - доливаш като пич - въпрос на избор. Ама спрямо твоя избор и това какво пишело по книгите да се изказваш като "свише капацитет"... :mhihi: Нали в това ръководство на потребителя, ако напишат че не е нормално да харчи повече от 0.5л на обслужване, представи си как ще залеят дилърите с обаждания и рекламации всички собственици на автомобили с проблемче, особено чужденците, които са като коне с капаци, а не като нас, свикнали да се оправят сами... Не бъди и ти като тях - ако ти напишат че е нормално да харчи още 5-6л на едно обслужване, ти да не мислиш с главата си, а да кажеш "ама там така пише"... :mhihi:

Възможно е да има някакви течове, но както казват колегите в по горните постове всичко зависи как се кара колата. Другото което е мисля че от БМВ дават за нормално 1л на 10к километра.. но това отново е голям спор защото имаше и такава тема преди до колкото си спомням.. та най добре да направи както е казал колегата slitter и да му е спокойна главата :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 30 Дек 2009, 13:20

Между другото, дължа извинение на колегите, като ги обвиних че не са чели внимателно ръководството на потребителя.
Вероятно от '98, '99 година този текст за разхода на масло вече не фигурира там. В ръководството на 5-та, която беше 97 г. си го пишеше: за безинови двигатели - до 1л/1000км и за дизелови - 1,5л/1000км.

Колега kasico, няма как от БМВ да дадат такава информация, защото е невъзможно да се измери. Освен ако всички шофьори на катарат колите се по абсолютно еднаккъв начин. :mhihi: Разхода на масло, освен ако не е в следствие на теч или износване в двигателя, е субективна величина и не може да е база за сравнение между различните автомобили.
Виж - при разхода на гориво вече е съвсем различен въпрос, но това е извън тази тема.
:bchug:
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kasico » 30 Дек 2009, 16:22

pazokolarov написа:Между другото, дължа извинение на колегите, като ги обвиних че не са чели внимателно ръководството на потребителя.
Вероятно от '98, '99 година този текст за разхода на масло вече не фигурира там. В ръководството на 5-та, която беше 97 г. си го пишеше: за безинови двигатели - до 1л/1000км и за дизелови - 1,5л/1000км.

Колега kasico, няма как от БМВ да дадат такава информация, защото е невъзможно да се измери. Освен ако всички шофьори на катарат колите се по абсолютно еднаккъв начин. :mhihi: Разхода на масло, освен ако не е в следствие на теч или износване в двигателя, е субективна величина и не може да е база за сравнение между различните автомобили.
Виж - при разхода на гориво вече е съвсем различен въпрос, но това е извън тази тема.

Извинявам се сложил съм 1 нула по погрешка :) исках да кажа 1л на 1к(1000км) но може и за това да греша.. затова казвам че несъм сигурен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw E46,04`330d

Мнение от Oleg-16V » 05 Яну 2010, 16:47

pazokolarov написа:Между другото, дължа извинение на колегите, като ги обвиних че не са чели внимателно ръководството на потребителя.

аз пък не съм съгласен с този разход на масло,който го дават при дизелови 1.5 литра на 1000 км колега при такъв разход на масло трябва да съм като икарус по-улиците таво е хипер ненормално пък който иска да ме псува и да ме разубеждава моя дизел не харчи грам масло винаги като го гледам до 10000км си стои на макса и не мърда......
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Яну 2010, 16:56

Все пак надявам се говорим за читави автомобили... не за някакви барутници...
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 05 Яну 2010, 19:52

:mhihi: И тук се наблюдава отявлено неразбиране (или не искане за разбиране, с цел ръсене на оригинални бисери 8) като пубертет пред стадо осмокласнички) на написаното.
Кой пусна тази муха, че този разход на масло е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всички БМВ-та? Не, бе хора, НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, той просто е ВЪЗМОЖЕН ПРИ ЕКСТРЕМНО НАТОВАРВАНЕ НА ДВИГАТЕЛЯ. Под "екстремно натоварване" се разбира експлоатация във всички неблагоприятни за автомобила условия:
- често каране на автомобила на къси разстояния, което не дава възможност за достигане на нормална работна температура на двигателя;
- чести краткотрайни достигания на максимални обороти (и при не загрял двигател);
- състезателно каране;
- каране със максимална скорост продължително време;
и т.н.
Този разход ДА НЕ СЕ АСОЦИИРА С РАЗХОДА НА МАСЛО ОТ ПОВРЕДЕН/ИЗНОСЕН ДВИГАТЕЛ.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от indocile » 06 Яну 2010, 10:32

kriso85 написа:Според официалните данни на БМВ разход на масло 1 л. на 1000 км. е в границите на нормалното и не се налага ремонт на двигателя :idea:

Там е объркано - вярното е 1л на 10000 а не на 1000 ако беше на на 1000 то за 10000км сте ти изхарчи масло за 2 смени бре -

Потребител
Аватар

Мнение от Adkins » 17 Яну 2010, 19:52

сжалихме кората и остановихме 4е е някакъв те4 ;).Това май е по малкия дявол защото най вероятно изпуска някоя семеринга а няма да се налага смяна на сегменти или нещо по сериозно

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW 318

Мнение от koce_dji » 06 Сеп 2010, 13:50

Колеги имам е46 с бензиновия мотор N42 и проблемът ми е че гори по литър масло на 1500 км .Моля някой да каже за конкретния мотор колко масло му гори и ако е имал същия проблем как го е оправил.Все още не ми се иска да да оварям двигателя да сменям сегменти .

Предишна

Назад към E46