Една "прекрасна" Августовска вечер и една счупена
Модератори: mitaka7, Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
Една "прекрасна" Августовска вечер и една счупена
Kрая на поредния работен ден... само че не съвсем поредния, защото брах необичайно много нерви... прибрах се вкъщи полу-ядосан полу-умислен... сетих, се че вече си имам така желаната е30 323 и реших да се поразходя с нея, да поотпусна малко парата, да я поизпържа малко, да я пробвам кво може един вид.. и т.н.
Запалих пасатора и отидох на паркинга където е Е30ската, това е бивш "ДАП" сега платен паркинг + 2 канала за автобуси + гаражи в които работят алармаджии и бояджии.. там работи и Радо - един приятел, който всъщност е пряко замесен в случката както и човека който свърши 99% от работата по ремонта на двигателя
Решихме с него и още един негов колега да отидем на плаж (аз по принцип не ходя на плаж.. а тая година ще ми е за втори път).
Тръгнахме - аз и Радо с бмв-то, а колегата с неговата си кола... имах около 20 литра бензин и реших да заредя още за 20лв. за да съм сигурен че няма да остана на пътя (не съм засякъл разхода все пак...) отидохме на една скрита малка бензиностанцийка където Радо ползва намаление.. но на колонката за 95 имаше някакъв камион, който беше заредил за 244лв. и продължаваше да зарежда
реших да не го чакам - наредих се на колонката за А98 на цена 2,01 - с отстъпката заредих към 12литра и потеглихме. Отидохме на Дружба - на плажа... цопнахме се във водата ехх че кеф
излязохме, поисъхнахме и си тръгнахме. "Колегата" се прибра в тях, а ние тръгнахме към един друг плаж (вече в рамките на града) да се видя с един друг приятел
минахме през центъра на Варна да си вземе Радо нещо за ядене и тръгнахме към плажа... пообиколихме около 20-30км тоя ден... да но аз отивах към тоя плаж с една малко по-специална мисъл... по пътя за него има един полигон, на който бях замислил да се повъртя малко да се почувствам и аз като бял човек
. Стигнахме до полигона - имаше 2-3 коли но и предостаъчно място - отидох в единия край, навих волана, дигнах оборотите на около 4500 зарадвах се на рева на мотора и пуснах съединителя... е да ама не направих половин и кръг и се чу едно "пук" или нещо от сорта, погледнах надясно през рамо за миг и ми се стори че видях пламъци! Спрях веднага - нещо под капака започна да пуши.. излязохме да видим кво стана...
и Тук започва интересното
започна да тече масло.. то направо си изтече - разбрахме, че колата е счупена и няма кво повече да правим... обадих се на приятеля който ме чакаше да му кажа че няма да се видим...
После извикахме едно такси... след 10 минутно обясняване на оная тъпа уфсъ от такситата (сори ама си е така) къде точно се намираме, с ква кола сме и т.н. оная каза "2-3 минути и идва".... е да ама минаха 15 минути.. тъкмо реших да звъня пак и се появи бакшиша...както и да е. Върнахме се обратно на паркинга да вземем пасата и въже да дръпнем е30ката обратно... в бмв-то имаше стоманено въже, но решихме че това от гаража е по-хубаво и взехме и него... върнахме се вързахме колите тръгнахме... но се оказа че не ме бива нито да дърпам нито да ме дърпат
скъсахме ластичното въже, после скъсахме и стоманеното - минахме само около половината разстояние (цялото е 7-8км) Радо реши да търси помощ от колега с кола и може би и въже.. но той не се притече на помощ. Вързахме половината от ластичното въже и тръгнахме отново.. то се скъса за втори път, тоя път вързахме двата скъсани края и пак тръгнахме - да но се скъса за трети път
...точно пред последния светофар (неработещ и трябва да пресечем натоварен булевард. Радо, който караше пасата го разкара (спря го някъде) и дойде пеша... оставаше ни малко по-малко от километър и решихме да бутаме (аз това предложение го отправих още при първото късане на второто въже ама си беше откровено далечко
). Той влезе в колата за бутах отзад... имаше лек наклон в наша полза и колата се засили доста.. аз спрях да бутам и започнах да бягам успоредно с нея
трябва да призная че ми костваше доста усилия да поддържам темпото (малко в стил Фред Флинстоун
) Радо ме подканяше да вляза в колата в движение но не ми достигна смелост (все си представяхкак 1090кг минават отгоре ми) и продължих да си бягам и да си говорим (доколкото можех да говоря де
) по едно време се чу лай от глутница кучета... аз спрях да бягам и оставих радо да доприбере колата на паркинга който беше на по-малко от 100 метра вече.. Застинах на едно място, наобиколи ме глутница бездомни кучета видимо озлобени.. знаех че ако побягна ще го духам, т.е. ще ме хапят яко
седях на едно място само им сочех с пръст и ги заплашвах грубо и безстрашно, но ме беше страх.. знаех и че те надушват страха. Не посмях да скоча към някое да го ритам щото бяха доста и скачаха едновременно. По принцип не нося къси панталони но тоя път заради плажа бях с такива - е определено съжалих
започнах да се оттеглям с бавни стъпки поради които замалко да ме блъснат няколко коли - бях се озовал на булеварда... по едно време се появи някакъв пазач който разгони псетата и аз тръгнах към гаража - но съвсем кротко и бавно защото и от другата страна имаше още 2...
отидохме на паркинга - бутнахме колата на канала и слязохме долу с една крушка...
оказа се че се е счупила биела и има две огромни дупки - по една на блока и на картера
аз започнах да се хиля като обезумял (през почти цялото време ми беше сравнително весело) но най-много ми бяха смешни реакциите на Радо, който започна да псува колата, да я бие сякаш е човек, да пита Господ що наказва колите така вика "верно сме грешници ама що трябва да наказаваш колите ни заради нас.. кво са ти направили горките машинки"
...може би още не осъзнавам колко съм се прецакал и затова се смях така
а той направо не беше на себе си от ярост
равносметката е купена е30ка с блокирал мотор, ремонт на мотора за около 4-500лв. изминати към 45км и счупен мотор - тоя път без възможност за ремонт
ето го и снимковия материал
:
дупката на блока:
http://my-gobelin.com/323/broken_dreams/blok1.jpg
http://my-gobelin.com/323/broken_dreams/blok2.jpg
дупката на картера:
http://my-gobelin.com/323/broken_dreams/karter1.jpg
http://my-gobelin.com/323/broken_dreams/karter2.jpg
реакциите на ядосания Радо който дърпаше колата за скъсаното въже като обезумял (още не ми е ясно защо
)
http://my-gobelin.com/323/broken_dreams/rado_besen.jpg

Запалих пасатора и отидох на паркинга където е Е30ската, това е бивш "ДАП" сега платен паркинг + 2 канала за автобуси + гаражи в които работят алармаджии и бояджии.. там работи и Радо - един приятел, който всъщност е пряко замесен в случката както и човека който свърши 99% от работата по ремонта на двигателя

Решихме с него и още един негов колега да отидем на плаж (аз по принцип не ходя на плаж.. а тая година ще ми е за втори път).
Тръгнахме - аз и Радо с бмв-то, а колегата с неговата си кола... имах около 20 литра бензин и реших да заредя още за 20лв. за да съм сигурен че няма да остана на пътя (не съм засякъл разхода все пак...) отидохме на една скрита малка бензиностанцийка където Радо ползва намаление.. но на колонката за 95 имаше някакъв камион, който беше заредил за 244лв. и продължаваше да зарежда

и Тук започва интересното

започна да тече масло.. то направо си изтече - разбрахме, че колата е счупена и няма кво повече да правим... обадих се на приятеля който ме чакаше да му кажа че няма да се видим...
После извикахме едно такси... след 10 минутно обясняване на оная тъпа уфсъ от такситата (сори ама си е така) къде точно се намираме, с ква кола сме и т.н. оная каза "2-3 минути и идва".... е да ама минаха 15 минути.. тъкмо реших да звъня пак и се появи бакшиша...както и да е. Върнахме се обратно на паркинга да вземем пасата и въже да дръпнем е30ката обратно... в бмв-то имаше стоманено въже, но решихме че това от гаража е по-хубаво и взехме и него... върнахме се вързахме колите тръгнахме... но се оказа че не ме бива нито да дърпам нито да ме дърпат

отидохме на паркинга - бутнахме колата на канала и слязохме долу с една крушка...
оказа се че се е счупила биела и има две огромни дупки - по една на блока и на картера

равносметката е купена е30ка с блокирал мотор, ремонт на мотора за около 4-500лв. изминати към 45км и счупен мотор - тоя път без възможност за ремонт

ето го и снимковия материал

дупката на блока:
http://my-gobelin.com/323/broken_dreams/blok1.jpg
http://my-gobelin.com/323/broken_dreams/blok2.jpg
дупката на картера:
http://my-gobelin.com/323/broken_dreams/karter1.jpg
http://my-gobelin.com/323/broken_dreams/karter2.jpg
реакциите на ядосания Радо който дърпаше колата за скъсаното въже като обезумял (още не ми е ясно защо

http://my-gobelin.com/323/broken_dreams/rado_besen.jpg
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
.......
Ебати гадното.......
Кофти човеко. много кофти, ама не се отчайвай-все пак ще вземеш друга бавария-пожелавам ти го искрено
Ама и как си ги кръстил снимките-"Разбити мечти".......много тъжно

Ама и как си ги кръстил снимките-"Разбити мечти".......много тъжно

In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Леле бате същото стана и с 518-ката дето излезе яко карана.Скъсана биела и беше стигнала до калника,а вътре в мотора всичко беше на пастърма предполагам,че и при теб е така(не че искам да те плаша).
Нашия блок го залепиха и то доста добре засега не мърда не дай си боже и да мръдне.
НАПРАВО ти изказвам съболезнования
Нашия блок го залепиха и то доста добре засега не мърда не дай си боже и да мръдне.
НАПРАВО ти изказвам съболезнования
ТДС - Турбо Див Селянин
- DILDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30;Е65
- Мечтае да кара: Е30
DEFLEPPARD много съжелявам
знам колко я търсеше тая кола и с колко мерак я взе.
ПС Радо нямаше ли опит с подобен вид повреди

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
D_I_D_O написа:DEFLEPPARD много съжелявамзнам колко я търсеше тая кола и с колко мерак я взе.
хич даже... неговото беше съвсем друго... кат видя дупките направо се изцъкли и пощуря... само дет не почна да бяга в кръг и да вика "чик чирик"

DEFLEPPARD написа:D_I_D_O написа:DEFLEPPARD много съжелявамзнам колко я търсеше тая кола и с колко мерак я взе.
хич даже... неговото беше съвсем друго... кат видя дупките направо се изцъкли и пощуря... само дет не почна да бяга в кръг и да вика "чик чирик"![]()
![]()

иначе,колата ти се е счупила тотално(съжалявам за това,дано на никого не се случва)а на теб очевидно ти е забавно

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ей много гадно, човече. Знам, че каквото и да кажа няма смисъл, затова ти пожелавам да си намериш по-хубав двигател сега...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- BMW-X5
- Е53 Фанатик
-
- Кара: xDrive
Първо да искажа мойте съболезнования наистина много неприятно вчера като ми се обади си мислех ,че нещо се базикаш ...Колко усилия ти коства много неприятно
Второ нали знаеш всяко зло за добро
Трето мислех си ,че тая няма да я бъде с тоя блок ама викам да си трая щото наруши ли се веднъж цялостта абе не е работа
По добре ,че не ти се случи някаде на път тогава не знам Радо щеше да се изприщи нямаше да подскача щеше да литне

Второ нали знаеш всяко зло за добро

Трето мислех си ,че тая няма да я бъде с тоя блок ама викам да си трая щото наруши ли се веднъж цялостта абе не е работа

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Вариантите за блока ти са два:Тоя да го залепиш и ако е качествено залепен мнооого ще държи или да намериш друг втора ръка.А преполагам че е изкривило коляновия,бутала,лагери и т.н.
ТДС - Турбо Див Селянин
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
The Tiger написа:а на теб очевидно ти е забавно
бе кофти ми е малко щото бая пари, труд, нерви и кво ли не още потрошихме - ама станалото станало точно за това мисля че няма да седна да рева

и наистина всяко зло за добро - кат се опарича мисля да се мятам на м20б25 или м20б27 или нещо от сорта

DEFLEPPARD написа:The Tiger написа:а на теб очевидно ти е забавно
бе кофти ми е малко щото бая пари, труд, нерви и кво ли не още потрошихме - ама станалото станало точно за това мисля че няма да седна да рева![]()
и наистина всяко зло за добро - кат се опарича мисля да се мятам на м20б25 или м20б27 или нещо от сорта
ами да така е,ще го преживееш тва,пък дано си купиш нещо по-големо и да му се радваш наистина,но за дълго

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2