NavCoder, вече и на Български.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Re: NavCoder, вече и на Български.

Мнение от Gemar » 16 Ное 2009, 8:59

Den написа:някой колега от София с въпросната програмка и възможност да прекодира моята,по-конкретно става въпрос за дългите като дневни на 20%?предпочитам да си платя труда на някой грамотен човек,отколкото аз да пипам където не разбирам.

Пиши ми лично колега да се разберем. Мога да ти ги пусна.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 524 td

Мнение от pecy » 22 Ное 2009, 19:07

Колеги има ли такива екстрички и за Е34 :lol: :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 26 Ное 2009, 13:18

2 месеца се мъчих с DIS за пустите му дневни светлини и нищо не става,направих си интерфейс за Navcoder платих 20евро и установих че и с него не става :(
Дали лайт модула няма опция за DRL или нещо в програмката куца незная но този дето я е измислил да беше направил някаква демо версия хората да видят дали им върши работа,а не както в моя случай да дам 20 евро и да си набия кабела отзад понеже нямам TV и NAVI,щото програмката си я платих само заради тъпите светлини и тя неможе да ги пусне :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 26 Ное 2009, 14:55

Със какъв LCM си ? LCM_A, LCM III (A,B,C)
Коя година е колата ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 26 Ное 2009, 16:08

spacepl написа:Със какъв LCM си ? LCM_A, LCM III (A,B,C)
Коя година е колата ?

Lcm a Колата е Е38 725тдс 97г. Пробвах на е39ка 520 97г. И стана но на моята нестава, сега мисля да сваля лайт модула от една ударена 96та година само да го намера къде се намира :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Ное 2009, 16:11

Най вероятно не става с твоя ЛСМ.Пробвах на един колега от Пловдив да му пусна дневните светлини и при него не стана.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 26 Ное 2009, 16:54

А как да разбера кой ще стане,или пак на късмета да разчитам :lol:
Само и да помоля някой да ми каже къде се намира че още съм нов в е38 :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от xapgyep » 29 Ное 2009, 23:38

Sivako написа:А как да разбера кой ще стане,или пак на късмета да разчитам :lol:
Само и да помоля някой да ми каже къде се намира че още съм нов в е38 :mhihi:

На е39 е при краката на пасажера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 29 Дек 2009, 19:01

Добре а да ви питам какво става след като ми изгърмя харда на лаптопа сложих си друг и навкодера ми казва че неможе да се регистрира :bang: :bang: :bang:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 29 Дек 2009, 19:54

Sivako написа:Добре а да ви питам какво става след като ми изгърмя харда на лаптопа сложих си друг и навкодера ми казва че неможе да се регистрира :bang: :bang: :bang:

Пишеш на автора на програмата от мейла от който си платил през PayPal обясняваш му ситуацията и ти дава нов ключ.Ако е само харда, ще се разбере по новия код, който генерира хардуера на компютъра ти и няма проблем да ти изпрати нов ключ.Ако се опитваш да дадеш код генериран от компютър с друг хардуер, ще се изложиш (това последното го написах, защото знам че тънките сметки са си българска черта :D ).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 29 Дек 2009, 20:53

mad_presley написа:.Ако се опитваш да дадеш код генериран от компютър с друг хардуер, ще се изложиш (това последното го написах, защото знам че тънките сметки са си българска черта :D ).

Е 100% някой го е пробвал :mhihi:
Ама сега съм с малък хард и след 1-2 седмици ще го сменям та пак после трябва да му пиша и за това си виках ако има друг начин щото ако му пиша през 1 седмица и той може да си помисли за българската черта :mhihi:
:OT: Пресли ти си по навътре с лсм-ите на лсм-а какво точно му няма за дневните светлини та неще да ги пуска :bang: ще стане ли ако му сменя Eprom-а от такъв който мисля че май ги имаше обаче е на парчета или и нещо друго ми трябва :oops:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Дек 2009, 22:24

Колеги в една друга тема за дневните светлини писах, че преди да почне да се кодира (отключва) каквото и да било като функция на модулите по колата трябва да се провери дали е достъпна самата функция според модела, годината на производство, пазара за които е произведена колата (национална версия), законови изисквания, изисквания на застрахователи, поръчка на дилърите за определена серия, индивидуална поръчка и т.н.

Надявам се да не засегна някой колега, но си позволявам да цитирам TIS-a какво изобщо е достъпно за програмиране (във всяка категория има доста различни опции) и да подчертая, че това не значи, че е общо-достъпно за всички модели дори при еднаква хардуерна и софтуерна версия на даден модул.
Не се чудете защо някъде се получава програмирането, а някъде не и не "упорствайте" със софтуера за функции които са по принцип недостъпни за определения автомобил ...

PS Виж края на текста отдолу!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 29 Дек 2009, 23:08

Мммм до някъде е така, но не баш. Не съм запознат на какво ниво работи навкодера и къде точно пипа, но със друг софтуер които бара директно във файловете със настройките не е никакъв проблем да активираш например американски мигачи на европейска кола или пък да активираш немски халогени (когато включиш дългите, фровете за мъгла ако са вючени се изключват сами - в германия е збранено да се ползват заедно) По скоро предполагам че колегата има някакъв проблем с ЛЦМ-а или че има някакъв стар модел ЛЦМ. Предполагам че Киви (пичагата дето пише навкодера) няма да се спре пред глупости и ще разгледа проблема ако му изпратите малкоинфо за модела и проблема който имате. Доста съм си писал с него и е много отзивчив.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 29 Дек 2009, 23:23

Проблемът при по-старите LCM-и е, че няма поддръжка на дневни светлини, просто я няма тази функция като кодировка.При по-новите пък проблемът е в самата комуникация с програмата, но там вече автора на програмата оправя този проблем с всеки ъпдейт.

Eто това е по въпроса за по-старите LCM-и:

KiwiJochen написа:Yes, there are limitations.

Cars with LCM_I have no DRL capabilities (CI 14...17)
This means cars prior to Sept 1998, I believe

Cars with LCM_II onwards can have DRL capabilities (CI18...)

But NavCoder only understands LDRL coding up to LCM coding index 30, because DRL was changed in CI31

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 29 Дек 2009, 23:27

Ахам май разбрах моята е 97ма значи нямам шанс да си пусна DRL смисъл не е предвиден в по старите от98ма модели??? :(
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39