центровка на тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
центровка на тдс
Здравейте колеги,интересува ме някой правил ли е центровка на тдс/по точно предварение-закъснение/.Аз се опитах да направя с индикатор по описан начин в една книга за дизелови двигатели,но не се получава.Винаги отива на голямо закъснение и не мога да разбера защо.Иначе по книгата го дават 0.92 мм.Проблема е че колата пуши и мотора работи малко по твърдо от другите.Плочката на помпата е на 5 сега,а фабрично мисля че трябва да бъде 7,но нека някой по компетентен да каже ако има.При вас пушат ли тия тдс-си.Преди две седмици ходихме с един приятел да гледа едно 325тдс и въобще не изпушваше
.При мен пуши и на место и в движение.Може ли да се направи центровка /предварение/ с кабели за диагностика или става само с индикатор. 

- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Re: центровка на тдс
Здравей до колкото знам плочката се прави 3.2-3.5тогава тдс-са варви мн.доволно и харчи нормално карам е39тдс и скоро имах проблем с помпата а след това и с центровката колата не вървешв а харчеше 20-22л едно маисторче ми направи помпата и центровката са колата е 6 а плочката ми е на 3мл/г нафта и колата пуши само при яко форсиране което мисля че е нормално
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
При мен като е около 3 мг. се получава леко треперене на мотора когато е студен и изключа от скорост и работи само на празни обороти.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Така става когато се прави центровка на око
Вместо да отстраниш евентуалния проблем ти си пипал помпата,не всичко е повече гориво при ТДС... Настрой порцията по предписание и направи центровка по книга как е,а не както казал някой че по-върви... и после всеки вика че ТДСа не струвал...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
Като си купих колата си пушеше още тогава.Което за мен не беше нормално и за това реших че може да е от центровка.Както го пише по книгата,нещо не се получава при мен и за това питам ако някой е правил да опише как става и въобще става ли.Мисля че с подходящ софтуер също може да се прави тая центровка.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
shiko написа:Като си купих колата си пушеше още тогава.Което за мен не беше нормално и за това реших че може да е от центровка.Както го пише по книгата,нещо не се получава при мен и за това питам ако някой е правил да опише как става и въобще става ли.Мисля че с подходящ софтуер също може да се прави тая центровка.
Центровката на ТДС се прави с Индикаторен часовник(бавна и трудоемка операция) или с мотор тестер.Които има КТС знае че трябва да е в зелената зона,за всички останали тестери,от 2,5 градуса е все поносимо.Цикловата порция сьщо само с тестер и хубав усет,защото сьм забелязал че всяка кола е индивидуална.Например на мои клиент ,понеже иска да му бяга повече колата,порцията му я направихме на 2,9 милиграма.Колата нито тресе нито пуши много.А онзи ден 326 тдс ми скри шапката с порция 5,6-,59 милгр.Дьвче ,задьржа и пуши.Бутнах я на 7,4-7,6 и заспа.Така че ......
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
Кой метод е по добър и точен.Чрез индикатор или софтуер.Като работи колата и отида покрай аспуха има миризма като на неизгоряла нафта.До към 2000 оборота не изпушва,ама после излиза турло и 10 сек не може да се разсее.
Иначе сега пали бързо,даже в големия студ по бързо.Разхода градско също е добре-с 20лв. шел ви-пауер минавам около 110км. ,това са 10 литра.Само с това пушене не мога да се оправя и лекото притрисане когато е студена и изключа от скорост.Кажете некой който може да ми направи хубава центровка,че тука в видин са едни специалисти,мани нема да разправам
.Явно ще трябва да се ходи до столицата.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
shiko написа:Кой метод е по добър и точен.Чрез индикатор или софтуер.Като работи колата и отида покрай аспуха има миризма като на неизгоряла нафта.До към 2000 оборота не изпушва,ама после излиза турло и 10 сек не може да се разсее.Иначе сега пали бързо,даже в големия студ по бързо.Разхода градско също е добре-с 20лв. шел ви-пауер минавам около 110км. ,това са 10 литра.Само с това пушене не мога да се оправя и лекото притрисане когато е студена и изключа от скорост.Кажете некой който може да ми направи хубава центровка,че тука в видин са едни специалисти,мани нема да разправам
.Явно ще трябва да се ходи до столицата.
Мисля че аванса ти е в повече,а сьщо и горивото.Катализатора явно отдавна го няма.
Намали и аванса и горивото,сложи по качествен вьздушен филтьр.Да е почнала покьсно да влиза в турборежим,след центровката?На колко градуса е и колко милигр.е горивото? ЕГР-работи/неработи?.
Маи вьв Видин нямате читав маистор,вече правих една ваша кола
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
Нема майстори и лоша работа.Знам че не е както трябва, но не ми се занимава с тия центровки на око и слух,понеже никога няма да стане както трябва.Или няма да пали топла,или студена ,може да вземе да притрисва,да харчи и т. н.За това искам да си направя всичко както трябва за да не се чудим после от какво пуши,а за този проблем са доста неща.Мислех да си взема кабели за диагностика на карсофт 6.5,но един колега каза че не вършели работа/стават само за изтриване на грешки/.Имам много лек луфт на турбото/почти не се усеща/,но го замервах с манометър и показва около 1.1.Иначе около 2100 почва да върви яко.Пробвал съм и без филтър и няма почти разлика на место като я форсирам/като че ли е по малко пушенето,но няма кой знае каква разлика/ 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
shiko написа:Нема майстори и лоша работа.Знам че не е както трябва, но не ми се занимава с тия центровки на око и слух,понеже никога няма да стане както трябва.Или няма да пали топла,или студена ,може да вземе да притрисва,да харчи и т. н.За това искам да си направя всичко както трябва за да не се чудим после от какво пуши,а за този проблем са доста неща.Мислех да си взема кабели за диагностика на карсофт 6.5,но един колега каза че не вършели работа/стават само за изтриване на грешки/.Имам много лек луфт на турбото/почти не се усеща/,но го замервах с манометър и показва около 1.1.Иначе около 2100 почва да върви яко.Пробвал съм и без филтър и няма почти разлика на место като я форсирам/като че ли е по малко пушенето,но няма кой знае каква разлика/
Карсофт от е 46 нагоре,за тдс нестава,КАТЕГОРИЧНО,имам и него.турбото толкова си надува заводско 1,1 -тдс 0.8- тд.
Центровка в твоя случаи с апаратура.Успех
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
Ще пробвам с индикатор да я направя тая центровка че се дразним като не става така.Идеята ми беше ако някой е правил и става с такъв индикатор,да опише как става ако иска де,не че съм решил да откривам сервиз, ама от майстори ми писна който казват че бмв-тата така си пушели и това било нормално.За това искам да си я направя сам центровката,понеже тука маистори нема и трябва да ходя някъде,но не знам и каде.Мерси все пак за съдействието.Весели празници.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Колега имам един приятел в Козлодуй занимава се само с дизели (чипове и центровки) и си разбира,брат му имаше 325тдс и го бяха направили мн добре ако искаш мога да ти дам координати поне ти е по-наблизо да те види ако пък имаш път на сам Пресиян е човека. 

- shiko
- кандидат ентусиаст
-
Ако не ти е проблем,дай някъв тел. да им звънна да се разберем.
13 мнения
• Страница 1 от 1