m50b20 тресе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 330d

m50b20 тресе

Мнение от Diyan_Georgiev » 26 Дек 2009, 18:26

Първо честита коледа!
Когато запалих нямаше проблем след 40 км видях че савсем леко свети лампата за динамото
и като спрях на светофара усетих вибрация.
отпред не се чува ни6то по различно от обикновенно но мотора не работи като хората трепери пове4е от нормалното та се цудя свещи ли? какво даправя. а какво об6то има динамото с прекасването :dunno:
има ли някакъв тест за свещи щото сам с големия борд

Аватар
Кара: със спомени

Re: m50b20 тресе

Мнение от sonny » 26 Дек 2009, 23:03

Щом предполагаш свещи,товаозначава ли, че не си ги сменял дълго време или изобщо не са проверявани.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Re: m50b20 тресе

Мнение от joreto_88 » 27 Дек 2009, 1:53

На мене преди 3-4 дена започна така дами тресе мотора (същия). Очевидно беше избягал някои от цилиндрите. Моя майстор вика че може и някоя бобина да е заминала. Аз се съмнявах в катализатора, защото се разсмърдя, но пък катализатора няма как да запуши само 1 цилиндър, той ще запуши всичките. Реших да отида до Косер в Горубяне да си взема един газоускорител. Изкарах я на Цариградско и газ. Така я задържах малко във високи обороти :driving: , дано не ми пратят някоя снимка :oops: Спрях пред Косер, изгасих колата, влезнах попитах за цената, те ме върнаха да си премеря дължната на катализатора. Качих се в колата, запалих я, и като застанах на светофара на цариградско нямаше и помен от вибрации. Поговорих си с майстора отново и той ми сподели че и той имал проблеми с тоците на клиото и от както сипал бензин 99 (на черно от някакъв негов познат) се оправило. Дойде един 3-ти човек (общ познат) да си вземе S2-ката и като я запалихме и тя прекъсваше, свалихме и 5-те свещи и 2 бяха мокри. Като се има впредвид че тия свещи (NGK) не са изкарали и 1000км. Почистихме ги и ги сложихме наново - ефект нулев. Заменихме ги с нови (19лв бройката с отстъпката). Попитахме с какъв бензин е и той каза 95. Но пък там е и друга системата, че колата е турбинирана с доста голяма турбина и е чипната и дюзите пръскат повечко гориво и рработи на богата смес. В крайна сметка стигнахме до извода че проблема е в "качествен" бензин. Моите свещи също са NGK на около 2000км. Сега като свърши това в резервоара ще сипя бензин с по-високо октаново число (приемрно OMV Carrera 100) и ще видим какво ще стане.
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

Назад към E36