Проблем със спирачките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Проблем със спирачките
Не спира хич добре, или когато си иска. Потъва педала и чак долу спира или понякога само намаля. Няма теч от помпата нито някоя джанта да е олята. Няма никакви течове и течност не се губи ???? 

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Проблем със спирачките
Може би гумичките на спирачната помпа нещо, може би сервото се ебава, за тях се сещам при подобен симтом.
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем със спирачките
Ами спирачната помпа(вътре гумичките които уплътняват буталото се износват и почват да пропущат от едната част на буталото в другата без да се нагнетява течност или мн.малко към тръбопроводите)
Провери и спирачните маркучи да не са нацепени(понеже маркуча се състои от няколко слоя,като се нацепи горният слои и армировката,след натискане на педала маркуча се издува като малко балонче,става като резервоар и дефакто няма достатъчно налягане по нататък за да "захапе"и да вземе да спира.
На мен ми се е случвало да блокира колело точно поради тази причина,вътре маркуча гъбясал,пуска в едната посока но не и обратно,става като тапа,резултата"ко стана е
" 
Провери и спирачните маркучи да не са нацепени(понеже маркуча се състои от няколко слоя,като се нацепи горният слои и армировката,след натискане на педала маркуча се издува като малко балонче,става като резервоар и дефакто няма достатъчно налягане по нататък за да "захапе"и да вземе да спира.
На мен ми се е случвало да блокира колело точно поради тази причина,вътре маркуча гъбясал,пуска в едната посока но не и обратно,става като тапа,резултата"ко стана е

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
5 мнения
• Страница 1 от 1