Малък борд - гасне - РЕШЕН

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3-ка Black Edition
Мечтае да кара: много неща...
Детайли за колата: много черна....

Малък борд - гасне - РЕШЕН

Мнение от PiMPi » 26 Дек 2009, 1:58

Търсих такава тема, но не намерих нищо. Проблема ми е, че малкия борд си гасне по някое време и нищо не показва на дисплеите. Примерно паля колата показва темп и час, тръгвам и карам някой и друг км след което дисплеите изгасват. Като натисна копчето за дата и час светва дисплея с часа, сменя дата и час и после пак изгасва, а този с темп. изобщо го няма. На следващия път като запаля колата ги има дисплеите. Един път ми се върнаха в движение и повече не угаснаха, ама всеки път е различно !? Така заспива тоя борд или аз нещо не правя или да драсна на колегата от който го взех, че нещо не е наред с него ? Също така показва некви температури от сорта +15 когато навън е около +3 - дали датчика не работи или борда !? Датчика не съм го монтирал на предвиденото място, защото нямам въздуховод, но все пак 10 и повече градуса разлика не е нормално според мен ! Като си намеря въздуховод ще го преместя, но ме интересува дали е наред - в смисъл като се прецака датчика грешно отчита или изобщо не отчита ?
Последна промяна PiMPi на 26 Дек 2009, 17:03, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Re: Малък борд - проблем или незнам как се борави !?

Мнение от ned_gm28 » 26 Дек 2009, 2:11

Мястото на датчика е важно-трябва да си е на въздуховода!При лош (омичен) контакт,отчита по-ниски стойности;при изключен датчик отчита -37 С.Аз съм с присаден среден борд,на първи контакт ми показва непрекъснато часа,а температурата я показва известно време,след което угасва.Ако искам да ми я показва постоянно,трябва да натисна бутона на борда :arrow:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PiMPi » 26 Дек 2009, 2:27

Моя показва по-висока температура. Ще го преместя като намеря въздуховод. Има ли значение кой кабел на датчика ти е маса и кой към борда или не ? Иначе аз натисках всички бутони и никъв ефект - само това копче за часа работи показва го за малко и изчезва пък аз искам да си работи постоянно. При мен като дам контакт показва темп и ми мига C-то няколко секунди, след което спира да мига. Допреди 3-4 дни всичко си работеше постоянно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PiMPi » 26 Дек 2009, 17:03

Проблема е оправен - оказа се проблем с ACC-то. Понеже никой не драсна как е нормално да работи тоя борд тук ще напиша - трябва да работи постоянно без да гасне !!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 27 Дек 2009, 1:28

pimpi написа:Проблема е оправен - оказа се проблем с ACC-то. Понеже никой не драсна как е нормално да работи тоя борд тук ще напиша - трябва да работи постоянно без да гасне !!!

Радващо е,че си успял да си решиш проблема,но прочете ли аз какво съм написал по-горе :?: :conf:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Малък борд - гасне - РЕШЕН

Мнение от PiMPi » 27 Дек 2009, 6:04

Прочетох, но пише че ти си със среден борд, а моя е малкия и предполагам работят по различен начин !? Можеш ли да ми кажеш кой бутон натискаш за да ти се появи температурата постоянно ?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 27 Дек 2009, 18:43

pimpi написа:Прочетох, но пише че ти си със среден борд, а моя е малкия и предполагам работят по различен начин !? Можеш ли да ми кажеш кой бутон натискаш за да ти се появи температурата постоянно ?

Натискам бутон,на който пише "A TEMP".
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PiMPi » 28 Дек 2009, 18:37

Да този бутон си работи с него го изключвам и включвам, но като дам контакт палят и се светят и двете пък ако искам да го изгася да си цъкна копчето.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 29 Дек 2009, 0:14

pimpi написа:Да този бутон си работи с него го изключвам и включвам, но като дам контакт палят и се светят и двете пък ако искам да го изгася да си цъкна копчето.

Забелязал съм,че когато температурата е до 3 С,то показанието остава и дори мига!Ако е над 3 С-след няколко секунди изгасва и за да светне пак,натискам "A TEMP".
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 29 Дек 2009, 19:06

pimpi написа:Проблема е оправен - оказа се проблем с ACC-то. Понеже никой не драсна как е нормално да работи тоя борд тук ще напиша - трябва да работи постоянно без да гасне !!!

Колега, какво е това АСС?При мен изгасна и не се включва изобщо :conf:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 30 Дек 2009, 0:38

raduslaf написа:

Клемореда,или както го наричаме "паяка" на стартерния ключ :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 30 Дек 2009, 1:48

ned_gm28 написа:
raduslaf написа:

Клемореда,или както го наричаме "паяка" на стартерния ключ :idea:

При мен борда изгасна, но копчетата отдолу си светят.С малкия борд съм, както казах.Сложнотия ли е това АСС, или мога да го проверя сам?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PiMPi » 30 Дек 2009, 14:13

За да си сигурен, че ти е от АСС-то проблема натисни средния бутон от петте отляво и виж дали светва часовника и дали ти сменя датата. Иначе ACC e плюс когато си на контакт. В мойта кола предния собственик е пускал едно ACC от което взех аз плюс първия път когато си връзвах компютъра, но после нещо се оказа, че е не наред с него. И понеже както колегата ти е написал по-горе тоя проблем се получава при грижи с клемореда или контактния ключ или точно с това АСС дето беше пуснато, а пък аз накарах един от колегите в работата дето връзват аларми да ми смени алармата с по-гъзарска и взехме АСС от алармата. Ето и снимка на новия ми ключ да се похваля, който си върви с новата ми аларма :
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 30 Дек 2009, 15:51

Натиснах бутона, ама нищо не се случва.Опитах да го задържа, но пак нищо :|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PiMPi » 30 Дек 2009, 16:42

Значи проблема може и да не ти е в АСС-то. Оригинален ли ти е борда или си го слагал допълнително ? Ако ти е оригинален провери си червен с жълто кабела дали имаш постоянен плюс на него - може с пробна лампа може и с мултицет(масата ти е кафявия). Ако на него имаш постоянен плюс, наред ти е АСС-то да провериш(лилав с бяло) - мериш го със същата маса - кафявия. Ако и него го има значи проблема ти е в борда. Ако неможеш да се оправиш пиши какво те затруднява ще ти помогна :yes: !
Изображение

Назад към E36