Teст на ABS в снега!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: със спомени

Re: Teст на ABS в снега!

Мнение от sonny » 25 Дек 2009, 23:07

е32то го карах със стари гуми и си виках,там е проблема, ама е36цата е с нови гуми, е същия шит е,особено на павета илиназапрашено, няма спиране, само хърка тъпия абс и се влачи, а без него си спира, имал съм много инфарктни ситуации, където ако съм бил с включен абс, най-вероятно може и да не съм сред живите, па вие си карайте с тия измислени ситеми и тия асц-та, дсц-та и прочие ташаци, ква е таа система та ше ми казва как да карам?

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46
Мечтае да кара: BMW

Мнение от batgecko » 26 Дек 2009, 3:56

Абе да питам моето е36 е 91година и ми казаха че няма АБС ама аз маи си мисля че има и е изключен.Някой може ли да ми каже има ли е36 320и без АБС!!!!! :?: :nono: :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 26 Дек 2009, 13:21

Oт най-първите като твойто има

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 330d

Мнение от vanko_5 » 26 Дек 2009, 15:00

вчера тествах моя ABS на мокри павета сас 60км скорост за 14 метра спря и гумите са с 5мм грайфер

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 26 Дек 2009, 15:02

АБС поне гумите запазва
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 26 Дек 2009, 15:13

Погледни пред кутията с бушоните леко надолу дали имаш ето този хидро юнит-това е машинката която управлява пулсациите на АБС-а. Не че не е възможно да си имал, но поради проблем да е отстранен напълно абс-а
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 26 Дек 2009, 19:13

batgecko написа:Абе да питам моето е36 е 91година и ми казаха че няма АБС ама аз маи си мисля че има и е изключен.Някой може ли да ми каже има ли е36 320и без АБС!!!!! :?: :nono: :!:

Виждал съм Е36 без АБС,но не помня какво беше :roll: ,може да е било специална серия за рейсъри... :mhihi:

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 26 Дек 2009, 23:01

Jim Beam написа:АБС поне гумите запазва

Аха, вече знамкое е по-скъпо от един живот или от един челен удар :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 26 Дек 2009, 23:05

първите 36-ци са без абс
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 27 Дек 2009, 0:08

+1 за АБС и от мен. Наистина може би най-доброто качество на АБС-а е, че кат се насереш в дадена ситуация и набичиш педала до долу, колата ти запазва маневреност, тоест може да я управяваш, а като се шешнеш и без АБС, забрави.......... Аз колко съм се измъквал от снежни дрифтове благодарение на АБС-а не е истина. Щото в началото като тръгне на някъде и аз бам на спирачките, от там обаче запазва управление и се вкарва без проблеми в пътя. За сухо не знам, имал съм и аз екстремни спирания, ама просто спирачките са си доста добри и на сухо почти не ми се е налагало да се стигне до намеса на АБС. Преди седмица и аз направих тест, на една поледица и сняг на глуха уличка, бам на спирачката и правих опити с волана да я управлявам, еми става си перфектно. Тогава разбрах силата на АБС-а и защо трябва да го има.

А и нека не забравяме, че не всички са майстор шофьори и според мен за такива кола с АБС е много по-полезна и нужна отколкото такава без :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 27 Дек 2009, 0:22

Моя АБС нещо му се развали преди миналата зима и доста се бях наплашил, но всъщност много повече ми хареса как спира без него. Въпрос на 1-2 седмици каране е да свикнеш колко точно да натискаш спирачката и след това ем си завиваш ем си спираш при това много повече отколкото с тоя АБС. Някой ако знае точно какво се прави за да се махне изцяло ще съм му много благодарен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 27 Дек 2009, 2:59

стан написа:Моя АБС нещо му се развали преди миналата зима и доста се бях наплашил, но всъщност много повече ми хареса как спира без него. Въпрос на 1-2 седмици каране е да свикнеш колко точно да натискаш спирачката и след това ем си завиваш ем си спираш при това много повече отколкото с тоя АБС. Някой ако знае точно какво се прави за да се махне изцяло ще съм му много благодарен

Махаш бушончето и изчезва.Отпред в таблото с бушоните имаш 3 бушона отговарящи за него,които и от тях да извадиш се изключва.
На долната страна на капака на бушоните ги има написани кои бушон за какво е - мисля беше 3,21, и още некои ама не съм сигурен,провери си там пише.

А на всички останали БАБА ВИ НЕКОГА ВСЕ С ABS Е КАРАЛА, един шофьор ако не е минал през Лада (зимата с кофти гуми) и Газка(двоен амбреаж) значи нищо не е видел :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не може ТИ ДА КАРАШ КАТО ИДИОТ НА ХЛЪЗГАВО И ДА РАЗЧИТАШ НА НЕКВИ СИСТЕМИ ДА ТЕ ВКАРВАТ В ПЪТЯ - ЩОТО ТОВА Е ИЗМЪКВАНЕ НА КОСЪМ ЗА МЕНЕ , А АЗ КОСМАТИ НЕЩА НЕ ОБИЧАМ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 27 Дек 2009, 3:13

Аз също съм ЗА АБС-а:) ,но в последно време лампичката ми светка и трябва да ходя на диагностика да видя къде е проблема...иначе в мокро време съм пробвал без абс-а направо съм потенциален убиец! :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 27 Дек 2009, 12:03

Ми научи се как да натискаш спирачката и ще видиш че не си убиец.

Изрода това е ясно, аз имах предвид да се премахне цялата система без следа - помпи, датчици, кабели...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 27 Дек 2009, 12:36

Има ли начин за ъпдейт на абс-а? Да се намесва по-късно? Или може би при слагане на по-големи дискове от печка, както е популярно да се прави, ще сре почти да се включва заради по-голямото спирачно усилие.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36