рециклиране или ново турбо
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
рециклиране или ново турбо
Здравейте,колеги!Преди месец колата сувсем 'угасна' на 175 хил.км и я дадох за почистване на колектори,АГР и турбо.Хората си свършиха страхотно работата и вече не забива предницата и не хвърля бял дим в 'забито' положение.Иначе се оправяше като изключа от скорост и форсирам до 4000 об.Тогава се отпушваше и тръгва нормално до ... след малко.Сега този проблем го няма,въпреки 4е се появи само един път и веднага звъннах на майстора.Човека ми обясни,че турбото,когато го чистил се въртяло доста трудно.Вероятно някаква втулка била разбита и ако искам да да я оправя,трябва да занеса турбото във ВМЕИ-Варна и да ми поправят турбото,да го регулират и т.н.Ремонта щял да струва 800-1000лв.Та искам да попитам колко струва ново турбо,някой от форума предлага ли за продаване или въобще има ли алтернативен вариант за ремонт във Варна.Иначе разликата във вървенето на колата отпреди почистването и след това е огромна.Казах на майстора да изолира АГР-а,но не намирам разлика във вървенето или загряването на колата.Само не съм сигурен,дали няма с течение на времето да даде грешка с това изолиране на АГР-а.
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Re: рециклиране или ново турбо
Новото си е ново особено ако ти вземат ~1000лв за рециклиране!!!Някъде ~1600лв струва ново турбо!!!
- StratusMC
- кандидат ентусиаст
-
В София има едни пичове в Орландовци, мисля че беше DG turbo service там оправиха моито на А6 2.5 ТДИ с същия проблем за 350лв и ме накараха да си купя и един Филтър за подкартерни газове за 122лв . Вече 30к сичко е 6.
Като този филтър ми обясниха че вече е необслижваем демек вечен.
Като този филтър ми обясниха че вече е необслижваем демек вечен.
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
има ли някакви настройки на новото турбо?
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
- quickshare
-
-
не...отиваш в магазина с номера на турбото (за да не стане объркване) и след това е само сглобяване
- kokoms2
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е60 М5
- Детайли за колата: 323-две порти
А некво друго турбо различно от оригиналното става ли?Примерно по мощно да ни изтрелва 

- quickshare
-
-
Имаш ли пари,всичко става!!!При по-голямо турбо ще се усеща много повече лага.Отделно захващането на турбото ще е друго и ще трябва преправяне....единственото което знам че става директно е да сложиш от 330д 204кс. на 320д 150кс. 

викентии70 написа:Здравейте,колеги!Преди месец колата сувсем 'угасна' на 175 хил.км и я дадох за почистване на колектори,АГР и турбо.Хората си свършиха страхотно работата и вече не забива предницата и не хвърля бял дим в 'забито' положение.Иначе се оправяше като изключа от скорост и форсирам до 4000 об.Тогава се отпушваше и тръгва нормално до ... след малко.Сега този проблем го няма,въпреки 4е се появи само един път и веднага звъннах на майстора.Човека ми обясни,че турбото,когато го чистил се въртяло доста трудно.Вероятно някаква втулка била разбита и ако искам да да я оправя,трябва да занеса турбото във ВМЕИ-Варна и да ми поправят турбото,да го регулират и т.н.Ремонта щял да струва 800-1000лв.Та искам да попитам колко струва ново турбо,някой от форума предлага ли за продаване или въобще има ли алтернативен вариант за ремонт във Варна.Иначе разликата във вървенето на колата отпреди почистването и след това е огромна.Казах на майстора да изолира АГР-а,но не намирам разлика във вървенето или загряването на колата.Само не съм сигурен,дали няма с течение на времето да даде грешка с това изолиране на АГР-а.
Къде са тия типове във Варна където ти правиха колата разбират ли много че и аз имам един сходен на твоя проблем да я погледнат и моята

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
quickshare написа:Имаш ли пари,всичко става!!!При по-голямо турбо ще се усеща много повече лага.Отделно захващането на турбото ще е друго и ще трябва преправяне....единственото което знам че става директно е да сложиш от 330д 204кс. на 320д 150кс.
Има ли разлика-в смисъл турбото по-голямо ли е,ще се усеща ли че има повече мощност или не?
martin_g60 написа:quickshare написа:Имаш ли пари,всичко става!!!При по-голямо турбо ще се усеща много повече лага.Отделно захващането на турбото ще е друго и ще трябва преправяне....единственото което знам че става директно е да сложиш от 330д 204кс. на 320д 150кс.
Има ли разлика-в смисъл турбото по-голямо ли е,ще се усеща ли че има повече мощност или не?
Сигурно и софтуерно после трябва да се пренастройва мотора за повече гориво и най-вероятно после ще си търсиш нов двигател вземи си една оригинална и си карай

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
quickshare написа:Имаш ли пари,всичко става!!!При по-голямо турбо ще се усеща много повече лага.Отделно захващането на турбото ще е друго и ще трябва преправяне....единственото което знам че става директно е да сложиш от 330д 204кс. на 320д 150кс.
Е ти направо го изкара,че 330 и 320Д се различават само по турбото...
Ами кулер,помпа,софт и др. дреболии?
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Next написа:най голямата дреблоия че единия е 4 цилиндъра а другия 6![]()
![]()
Ти пък сега подробности

- ReDDcaFFe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d '00
На Милен е 320д с турбо на 330д, но и доста други неща трябва да се сменят.
because Nothing breaks necks like a Black BMW
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2