Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: BCAA и изобщо фитнес...

Мнение от Bogat-Beden » 23 Дек 2009, 5:57

КОлеги,правите ли профилактика на ставите с глюкозамин и хондроитин ? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 23 Дек 2009, 9:05

Bogat-Beden написа:КОлеги,правите ли профилактика на ставите с глюкозамин и хондроитин ? :roll:

За това не знам, но един мой добър приятел ми предлагаше да взимам нещо, наречено "хрущял от акула". Много помагало на ставите - да не се натоварват прекалено, да не се износват и т.н.
Вие какво ще кажете?
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 23 Дек 2009, 15:04

Zagy написа:
Bogat-Beden написа:КОлеги,правите ли профилактика на ставите с глюкозамин и хондроитин ? :roll:

За това не знам, но един мой добър приятел ми предлагаше да взимам нещо, наречено "хрущял от акула". Много помагало на ставите - да не се натоварват прекалено, да не се износват и т.н.
Вие какво ще кажете?

Да така е,аз имам проблеми с колената....затова не ги товаря много и това определено ми помага ;)

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 24 Дек 2009, 11:25

и аз съм чувал доста добри неща за хрущяла от акула, но и цената до колкото помня не беше никак ниска
Tux0 Ca !
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 24 Дек 2009, 11:34

Абе ако наистина върши това, което й приписват, цената не е толкова важна...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 24 Дек 2009, 12:43

Ами, всъщност хрущялЪТ от акула е по-популярен от другите суплементи за стави и сухожилия (animal flex и други от сорта) именно защото е по-ефтин.
Иначе ако сте много загрижени за ставите си и не ви се дават пари за отделна добавка специално за тая цел може да си вземете витамини Orange Triad на Controlled labs, доста добри витамини със добавен комплекс за стави и сухожилия :)
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 29 Дек 2009, 11:06

Колеги, някой има ли впечатления от Carni Juice на PEAK? Мисля след Нова година да сваля някой килограм, че съм станал 90 пак :mhihi: Има ли ефект от това или по-добре да си взема чист Л-Карнитин?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Дек 2009, 12:05

Zagy написа:Абе ако наистина върши това, което й приписват, цената не е толкова важна...

Аз преди няколко месеца направих 4 месечен цикъл с глюкозамин с хондроитин и мсм + хрущял от акула отделно. Важно е да се взимат дозите така, както са препоръчани и да се купува от проверени източници, особено хрущяла защото нискокачествените може да са замърсени с тежки метали или заболявания (салмонела). Лошото е, че цената на месец е над 150- 200лв, ако се купува от Бг. Ефекта не е някакъв чудотворен, по-тежки травми няма как да минат, но разни леки болежки в ставите изчезват напълно.
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 29 Дек 2009, 13:26

bum_bum написа:...Ефекта не е някакъв чудотворен, по-тежки травми няма как да минат, но разни леки болежки в ставите изчезват напълно.

И това е напълно достатъчно. Скоро ще почвам по-тежки тренировки и ще разгледам откъде мога да се заредя с такова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Дек 2009, 14:12

Търси из нета, тука са безбожно скъпи. Аз си взех на NOW за около 1/3- та от тукашната цена ама повече не искат да пращат от тва място за Бг, че явно някой ги врътна нещо :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 30 Дек 2009, 12:06

аз съм правил тази профилактика, че в началото на 2009 ставите в раменете и лактите взеха да пукат и да наболяват от лега, а на краката отдавна пращяха и пукаха от клековите от преди активната спортна дейност изплозвах продукта на weider Glucosamine Chindrotin по една капсула на ден го дават, но в началото 1вия месец по 2 пиех и смея да кажа имаше ефект сега поне като спя не ме буди прищракването им :) намалих и тежестите увеличих повторенията така за няколко месеца и сега пак почнах тежко 2ки 3ки 1ци само лека болка в лявото рамо ми остана , но след добра загрявка е търпимо ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 30 Дек 2009, 12:19

май и аз ще се насоча към продукта на wеider, че тоя хрущял ми идва доста пари
а кой е самият продукт, тъй като в 2 различни сайта опаковките са различни
http://www.weider.bg/product.php?id_product=57
http://www.silabg.com/en/product/detail ... l/1/id/519
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 30 Дек 2009, 12:29

spdrrk0 написа:май и аз ще се насоча към продукта на wеider, че тоя хрущял ми идва доста пари
а кой е самият продукт, тъй като в 2 различни сайта опаковките са различни
http://www.weider.bg/product.php?id_product=57
http://www.silabg.com/en/product/detail ... l/1/id/519

като това от 2рия линк само че опаковката беше малко по различна има един + ама предполагам 4е е същото
http://weider-bulgaria.com/products/6/112 тука май е малко по скъпо
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Аватар

Мнение от diplomanta » 30 Дек 2009, 13:09

КОлеги, истинското лекарство за стави е борба с мързела.
От тези неща истинска полза няма, освен за производителя. Действително ставите се градят от колаген, хондроитин, глюкозамин прочие.
Но това да ги вземате за лечение на стави е точно аналогично на това да взимате протеин за да лекувате прободна рана от нож.
Ясно че ако гладувате раната ще се влоши, но е ясно че не от протеина зависи заздравяването й, нали?
Истинско лечение за стави са само стероидите. Кортикостероиди.
Тея прахчета имат смисъл само ако г ивзимате профилактично и ако не постоянно, то поне за дълъг период.
Основното коеот да знаете за тях обаче е че те са тежки вредители на стомаха, пък който ги иска за дълъг период да мисли.
ЧУдесен заместител им е например пилешки хрущял. Яжте го .Здравословен, има го в пилето... И никой не го ще.
Но нека кси друго е... прахчета. Това са паралекарствени средства на парафармацевтични компании.

Истинското лекарство ,вече казах, е битката с мързела.
Защо и как? Много просто.
Като се ходи на фитнес, не трявба само да се лежи на лежанката. Най - доброто за ставите е леко кардио. Най добро от тях е тичането.
Тичайте по малко всеки ден, заздравява ставите. Не говоря за лудо тичане на стероиди, а за 10 до 20 минути леко кросче.
Сам отогава можете да сте сигурни че правите нещо за ставите си.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Дек 2009, 16:56

diplomanta написа:КОлеги, истинското лекарство за стави е борба с мързела.
От тези неща истинска полза няма, освен за производителя. Действително ставите се градят от колаген, хондроитин, глюкозамин прочие.
Но това да ги вземате за лечение на стави е точно аналогично на това да взимате протеин за да лекувате прободна рана от нож.
Ясно че ако гладувате раната ще се влоши, но е ясно че не от протеина зависи заздравяването й, нали?
Истинско лечение за стави са само стероидите. Кортикостероиди.
Тея прахчета имат смисъл само ако г ивзимате профилактично и ако не постоянно, то поне за дълъг период.
Основното коеот да знаете за тях обаче е че те са тежки вредители на стомаха, пък който ги иска за дълъг период да мисли.
ЧУдесен заместител им е например пилешки хрущял. Яжте го .Здравословен, има го в пилето... И никой не го ще.
Но нека кси друго е... прахчета. Това са паралекарствени средства на парафармацевтични компании.

Истинското лекарство ,вече казах, е битката с мързела.
Защо и как? Много просто.
Като се ходи на фитнес, не трявба само да се лежи на лежанката. Най - доброто за ставите е леко кардио. Най добро от тях е тичането.
Тичайте по малко всеки ден, заздравява ставите. Не говоря за лудо тичане на стероиди, а за 10 до 20 минути леко кросче.
Сам отогава можете да сте сигурни че правите нещо за ставите си.
ти ми такова таковато... :confused: :confused:
Между другото това за стомаха се досетих по препоръката да се пие след ядене... :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата