Решен проблем с парно.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- panter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320D 163 hp
Re: Решен проблем с парно.
stilko написа:Радвай се, че е само CD-то. При повечето автомобили за тази процедура се демонтира цялото табло.
То добре че успях да бръкна от там, че отдолу трябваше да има още по голямо разглабяне за да щракна 2 пластмаски

Заглавие: Re: Решен проблем с парно.
Сори дето използвам темата на колегата но днес като си пуснах парното започна леко да скрибуца,та се питам какъв му е проблема и как да го отстраня.
Пс.след като поработи малко се управи дали не е от студа.
Абе щом ти работи отвсякъде и ти духа топло или студено според това което желаеш не го мисли

Ако спре да духа тогава е лошо

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Да така е ама аз изках да го почиста смажа и тн.но незнам какво точно трябва да разглоба.
новият ми номер: 0877787835
- panter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320D 163 hp
marto853. написа:Да така е ама аз изках да го почиста смажа и тн.но незнам какво точно трябва да разглоба.
Ами щом ти скърца и искаш да го разглабяш и смазваш мисля че трябва да си видиш вентилатора ! До него се стига трудно отпред под филтъра на купето има доста да се разглоби за да се стигне до него, но ако толкова много държиш и имаш свободно време може да се пробваш

Успех

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
marto853. написа:Да така е ама аз изках да го почиста смажа и тн.но незнам какво точно трябва да разглоба.
Трябва да махнеш топлинния щит на двигателя (задния), махаш филтъра за климатика, махаш кожуха на филтъра и под него е една вертикална планка, която закрива отсека от двигателя към купето. Като я махнеш ще видиш и ел. мотора на парното. Държи се на едни щипки (плоски пружини).
Ако нямаш топло място за процедурата - не те съветвам да започваш, щото ще има много "мам*** ти" и кръв по ръцете.

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Мерси колеги но може и да почака да се затопли малко. 

новият ми номер: 0877787835
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
marto853. написа::OT: Сори дето използвам темата на колегата но днес като си пуснах парното започна леко да скрибуца,та се питам какъв му е проблема и как да го отстраня.
Пс.след като поработи малко се управи дали не е от студа.
И аз го имам същия проблем.Мисля ,че е лагер на вентилатора ,който се амортизира с времето,след като работи почти постоянно.Ако има някой ,който го е разглобявал,нека да каже дали е голяма играчка,а другия вариант-усилваш вефа и не се чува.

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
Аз съм го отварял 2-3 пъти. Наистина псувните са много и ухлузванията по рацете - задължителни. Проблема е, че не може да се достигне точно до проблемното място откъдето идва скрибуцането. Мястото е тясно и самият вентилатор не може да излезе от кожуха, в който е монтиран. Една ос влиза в ел. моторчето и вътре що е, какво е - не може да се види. Пробвах за последно да го извадя цялото при почистването на вх. колектори, защото като са махнати те има повече място, но резултата пак не беше задоволителен. Т.е. има такъв. Скрибуцането спира, но след месец или два пак се появява.
- ognyan 74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i; Е36 318i
Опит от е 36. Ръцете ясно, мотора с перката го извадих трудно много,и общо взето до там. При мен двигателчето е неразглобяемо. Смазах му втулките (може би втулка и лагер) с масло и не скърцаше вече, но също ми е износен колектора на моторетката и има ръб. При положение 1 добре, но от там нагоре ми се тресе чак таблото, като се измести ротора-има и аксиален луфт. Тези проблеми са в студено време и на ляв завой.
???!!!
- kazak_zhivko
- Потребител
-
Здр колеги:)При мен проблема ми е, че към прозорците и в краката си духа топло, а като отворя клапите на таблото духа само студено! Та въпроса ми е дали проблема ми ще се реши по същия начин, дали си заслужава да се пробвам,защото не съм кои знае какъв майстор?:)Благодаря предварително:)
Благодаря аз имам този проблем с парнот долу топло в средада студено сложих друг втора употреба явно и тои е прецакан моя я го чистих но ништо явно моя си е прицакан наистена но благодяря поне сам сигорен от каде ми е проблема че в сервиза само ми я разглобяват и ништо
аз имам този проблем с клапана намирасе до сервото закачен на калника с три тампона но аз смених три клапана втора употреба и са6тата работа,а преди това я карах да ми сменят таралежа и от тогажа ми духа долу топло горе студено и вече взех да мисля че тези в сервиза са направели нещто друго преди това беше нормално сега ще я карам другаде немог да си пусна климата че така щте замини и компресора незнам вече от каде ще е проблема
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2