Инфо за маховик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Инфо за маховик
Здр колеги получи ми се едно тресена на колата и всичко сочи, че е от маховика. Колата е Е36 М40 Б16 93год. с демферен маховик ми казаха че е. Въпроса ми е дали може да се сложи обикновен маховик тъй като разбрах, че той е значително по издръжлив или трябва да търся демпферен. Ако някой е за познат нека да ми каже по колко пари горе долу вървят нови и двата модела? Благодрая ви предварително и весели празници на всички!
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Re: Инфо за маховик
По принцип на колите с климатик демферните пружини са на маховика (има и изключения до колкото знам).Ако колата ти е с климатик/климатроник не се занимавай с преправяне, а си вземи какъвто трябва.Относно издръжливостта какво ти пука то докато дойде време пак да се сменя колата вероятно няма да е твоя.Относно цената можеш сам да си направиш справка има достатъчно информация в интернет!!!
Няма проблем да си сложиш обикновен маховик, без значение, дали колата е с 1 или с 8 климтроника или с цела чилър система.
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '95, 320i, Touring
Ето малко инфо от друга подобна тема:
viewtopic.php?f=8&t=130165&hilit=%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD
По спомен, от това което съм чел във форума, демпферния маховик се сменя на всяка втора смяна на съединителя. Ако съединителя е хубав, при нормално каране, би трябвало да изкара около 150 000 километра, т.е. маховика би трябвало да изкарва 300 000 км. Това обаче е на теория, тъй като на практика има редица фактори, които могат да съкратят много тези километри...
viewtopic.php?f=8&t=130165&hilit=%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD
По спомен, от това което съм чел във форума, демпферния маховик се сменя на всяка втора смяна на съединителя. Ако съединителя е хубав, при нормално каране, би трябвало да изкара около 150 000 километра, т.е. маховика би трябвало да изкарва 300 000 км. Това обаче е на теория, тъй като на практика има редица фактори, които могат да съкратят много тези километри...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
На скоро коментирахме точно това в една тема .. мисля че беше на Makarov 2 .... , а не че няма и десетки други теми по тоя въпрос ....
Става да смениш маховика с обикновен (даже ако ме питаш мене е по -добре) ... има обаче някои особености , които трябва да съобразиш .... има писано , потърси ....
Става да смениш маховика с обикновен (даже ако ме питаш мене е по -добре) ... има обаче някои особености , които трябва да съобразиш .... има писано , потърси ....
Демферния(двумасов) маховик е по-тежък от обикновенния(едномасов). С лек маховик мотора ще се развърта значително по-лесно, но е възможно мотора да не работи така плавно като с по-тежкия маховик. Ти прецени какво е по-важно за теб.
7 мнения
• Страница 1 от 1