Питанка...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Питанка...
Подлежат ли на ремонт копчетата за ел. стъклата на Е36 според вас.....на моето първо му спря автоматичната степен , стана по твърдо и накрая съвсем отказа.....според мен неква пластина се е счупила вътре , но още несъм го отварял и незнам как е направено. Някой от вас да се е пробвал да оправя подобен проблем
е такива са мойте

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
какво искаш да кажеш с автоматичната степен ? и моите са такива ,ако не го държа натиснато стъклото не се движи .. инак мисля че не подлежат на ремонт ,вътре са като копчетата на мишка за ПЦ
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Пробвано е да се ремонтира - няма смисъл, не изкарва и 1 седмица (ако е за шофьорския джам де - другите ако не ги пипаш може и вечно да стане
). Ново си трябва - май 50-60 лв. беше едно такова на старо
.

И аз имам подобен проблем . Трябва да го ударя за да заработи. Като да залепва и затова неще. Другите работят отлично, но само едно се ебава. Прави го само надоло. Нагоре няма проблем, но имам чувството че като стигне догоре и залепва и го държи около 10 сец. и след това се чува как го отпуска. Много е неприятно но вече доста време карам с тоз малък проблем. Пръсках го с контактен спрей, няма ефект.
Дали е за ново или има оправия ?
Дали е за ново или има оправия ?
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.
Dimitar написа:Пробвано е да се ремонтира - няма смисъл, не изкарва и 1 седмица (ако е за шофьорския джам де - другите ако не ги пипаш може и вечно да стане). Ново си трябва - май 50-60 лв. беше едно такова на старо
.
50-60 лева??? Айде няма нужда. Аз си смених и двете копчета за по 4 лева едното. Е, не са оригиналните, но си пасват точно в гнездото - те са стандарт. Има ги в магазините за електронни части.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
отвори го за всеки случай
има две метални пластинки, които понякога се разместват /влизат в едни каналчета ... / и може и да имаш някакъв шанс да го оправиш
помни как е било като го отваряш за да може да си го наместиш в същото положение , обикновенно хвърчат на всички страни части при отварянето
аз моите съм ги разглобявал много пъти и си платих за това де - до сега съм сменил 2 копчета
/50лв/бр. нови/
има две метални пластинки, които понякога се разместват /влизат в едни каналчета ... / и може и да имаш някакъв шанс да го оправиш
помни как е било като го отваряш за да може да си го наместиш в същото положение , обикновенно хвърчат на всички страни части при отварянето

аз моите съм ги разглобявал много пъти и си платих за това де - до сега съм сменил 2 копчета

Много проста работа се оказа....разглабя се много лесно.....въте на горната част на копчето има пластмасова пластинка с две издатинки в двата края които натискат металните пластинки и правят контакт....едната издатинка се беше счупила тъй като са от пластмаса....понеже нямах поялник за да разтопя неква пластмаса и да направя същото краче, лепнах с лепило некво импровизирано парченце и копчето е като ново.....може да не изкара много дълго, но пак ви казвам отремонтирането му отнема макс 5 минути......по добре е от 68 лв които ми поискаха за ново мисля аз 

На мен ми се бесхе прецакало и го разглобих, разпоих копченмцето вътре( те са две) Взах едно копченце от новите електромери изрязах го на неогхотимата дължина за да сложа капачето отгоре и да пасне идеално. Сега работи безотказно само където няма автоматичното сваляне ма аз ги размених с това за дясното стъкло и спестих въпросните 68лв.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
какво имате предвид всички с автоматично сваляне ? моите не се движат ако пръста ми не е на копчето постоянно .. да няма някаква цака дето за 3 години не съм я научил 

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Alexi написа:какво имате предвид всички с автоматично сваляне ? моите не се движат ако пръста ми не е на копчето постоянно .. да няма някаква цака дето за 3 години не съм я научил
Натискаш копчето до долу пускаш и стаклото само си се сваля/ дига
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3