Питанка...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Компактен
Аватар

Питанка...

Мнение от quixzole » 27 Юли 2005, 18:57

Подлежат ли на ремонт копчетата за ел. стъклата на Е36 според вас.....на моето първо му спря автоматичната степен , стана по твърдо и накрая съвсем отказа.....според мен неква пластина се е счупила вътре , но още несъм го отварял и незнам как е направено. Някой от вас да се е пробвал да оправя подобен проблем :?: е такива са мойте :arrow:
Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 27 Юли 2005, 19:04

какво искаш да кажеш с автоматичната степен ? и моите са такива ,ако не го държа натиснато стъклото не се движи .. инак мисля че не подлежат на ремонт ,вътре са като копчетата на мишка за ПЦ

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 27 Юли 2005, 19:11

такова бе one touch....с едно докосване и си се сваля до долу

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 27 Юли 2005, 19:15

Пробвано е да се ремонтира - няма смисъл, не изкарва и 1 седмица (ако е за шофьорския джам де - другите ако не ги пипаш може и вечно да стане :) ). Ново си трябва - май 50-60 лв. беше едно такова на старо :( .

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 28 Юли 2005, 8:50

И аз имам подобен проблем . Трябва да го ударя за да заработи. Като да залепва и затова неще. Другите работят отлично, но само едно се ебава. Прави го само надоло. Нагоре няма проблем, но имам чувството че като стигне догоре и залепва и го държи около 10 сец. и след това се чува как го отпуска. Много е неприятно но вече доста време карам с тоз малък проблем. Пръсках го с контактен спрей, няма ефект.
Дали е за ново или има оправия ?
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 28 Юли 2005, 16:29

Dimitar написа:Пробвано е да се ремонтира - няма смисъл, не изкарва и 1 седмица (ако е за шофьорския джам де - другите ако не ги пипаш може и вечно да стане :) ). Ново си трябва - май 50-60 лв. беше едно такова на старо :( .

50-60 лева??? Айде няма нужда. Аз си смених и двете копчета за по 4 лева едното. Е, не са оригиналните, но си пасват точно в гнездото - те са стандарт. Има ги в магазините за електронни части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 28 Юли 2005, 17:19

а онея червените от бойлер не стават ли :mhihi: ..в някоя морга ще ги има оригинални по 10-15 лв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 28 Юли 2005, 18:45

Имаше една тема как се сменят крушките с диоди там имаше хубави фотоси на разглобени копчета наякой ако се сеща да я копне

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Юли 2005, 20:58

отвори го за всеки случай
има две метални пластинки, които понякога се разместват /влизат в едни каналчета ... / и може и да имаш някакъв шанс да го оправиш
помни как е било като го отваряш за да може да си го наместиш в същото положение , обикновенно хвърчат на всички страни части при отварянето :D
аз моите съм ги разглобявал много пъти и си платих за това де - до сега съм сменил 2 копчета :mhihi: /50лв/бр. нови/

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 28 Юли 2005, 21:47

Много проста работа се оказа....разглабя се много лесно.....въте на горната част на копчето има пластмасова пластинка с две издатинки в двата края които натискат металните пластинки и правят контакт....едната издатинка се беше счупила тъй като са от пластмаса....понеже нямах поялник за да разтопя неква пластмаса и да направя същото краче, лепнах с лепило некво импровизирано парченце и копчето е като ново.....може да не изкара много дълго, но пак ви казвам отремонтирането му отнема макс 5 минути......по добре е от 68 лв които ми поискаха за ново мисля аз :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 29 Юли 2005, 7:28

Alexi написа:а онея червените от бойлер не стават ли :mhihi: ..в някоя морга ще ги има оригинални по 10-15 лв

Оценявам чувството ти за хумор, но имах предвид копчета за автостъкла, с диоди, one touch функция и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 29 Юли 2005, 7:39

На мен ми се бесхе прецакало и го разглобих, разпоих копченмцето вътре( те са две) Взах едно копченце от новите електромери изрязах го на неогхотимата дължина за да сложа капачето отгоре и да пасне идеално. Сега работи безотказно само където няма автоматичното сваляне ма аз ги размених с това за дясното стъкло и спестих въпросните 68лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 29 Юли 2005, 7:58

какво имате предвид всички с автоматично сваляне ? моите не се движат ако пръста ми не е на копчето постоянно .. да няма някаква цака дето за 3 години не съм я научил :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 29 Юли 2005, 8:21

Alexi написа:какво имате предвид всички с автоматично сваляне ? моите не се движат ако пръста ми не е на копчето постоянно .. да няма някаква цака дето за 3 години не съм я научил :D

Натискаш копчето до долу пускаш и стаклото само си се сваля/ дига
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 29 Юли 2005, 10:38

Alexi,ние с по-старите бараки нямаме въпросната функция ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Следваща

Назад към E36