DSC и зимата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: DSC и зимата

Мнение от Leon » 21 Дек 2009, 14:08

АСЦ пише на бутона, иначе цялото име е АЦС+Т, няма разлика. В късните Е36 и ранните Е46 (до 9.'99 мисля) се монтира АЦС, след това ДСЦ, което вече има 3 поколения. Това по памет.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 21 Дек 2009, 14:29

Незнам дали е хубаво или не,аз съм с ДСЦ,ама оня ден в големия сняг аз и една е36-ца ходихме да се лъзгаме :lol: всичко ок на широкото ни летище,като тръгнахме да се прибираме обаче пъплим си с 30км/ч и вече включеното ДСЦ при мен всичко си е ок.Колегата обаче зад мен с е36-цата изведнъж изчезна от огледалото ми и.......... ела ела да видиш кво стана :lol: .........носач,щтанга,амортисьор........ :lol: Да чукна на дърво на няколко пъти ме отърва до няква степен :) Естествено иска малко помощ ДСЦ-то от ръцете ти.Ако си дърво в ръцете ако ще и 16 тракшънчета да имаш.........
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '00

Мнение от ReDDcaFFe » 21 Дек 2009, 15:23

Leon написа:АСЦ пише на бутона, иначе цялото име е АЦС+Т, няма разлика. В късните Е36 и ранните Е46 (до 9.'99 мисля) се монтира АЦС, след това ДСЦ, което вече има 3 поколения. Това по памет.

Aз съм с 11.'00 и съм с ASC.
because Nothing breaks necks like a Black BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Дек 2009, 15:33

аз пък съм с 2001.1 и съм с acs

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 21 Дек 2009, 15:42

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 21 Дек 2009, 16:37

колеги DSC е уникална система ама не е правена за наште пътища и по специално за 20 см сняг и отдолу лед така че не е проблема в нея а до чистенето има ли лед няма системи , нямя гуми то джиповете им е тегаво по тия пътища а каде отиваме ние със заднто :ok:
в софия зимата си е едно истинско OFFROAD RALLY :yes: все се чудя кога сте пуснат кръг от шампионата и ще го спечели някои от нас :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 21 Дек 2009, 19:35

deank написа:... Забравих да пробвам дали ASC работи на заден ход :) но това утре.

И на 'задна' пак се включва :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 22 Дек 2009, 6:26

На лед при тръгване от светофар, колкото и да му помагам на АСЦ пак свети и се мъчи..Спирам го, леко на една страна тръгвам,връщам газта и после много добре си се разбираме със системата :) Аз не и давам рязко газ, АСЦ не ми се бърка, скачам на педала- АСЦ ми го връща :mhihi: Ама иначе хубаво. че я има де ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 22 Дек 2009, 12:51

Разработените системи са си много добри, те са направени автомобила да се грижи за теб, но за да ти помогнат трябва и сам да си помогнеш. Аз лично съм много доволен от ASC -то дори и при потегляне - прави ми колата по бавно оборотна и тромава и това ми помага да потегля. Карал съм Е36 и искам да ви кажа, че разликата на поведение на автомобила е огромна. Но не си мислете, че като автомобила ви е снабден с ASC или DSC e станал 4х4. За мен шофирането при зимни условия си е майсторство.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 23 Дек 2009, 0:31

Хубавите зимни гуми според мен са голям фактор по въпроса за стабилноста на автомобила , dsc , аsc :)
аз нямам никакви проблеми с поледиците. Автомобила се държи мн мъжки дори по добре отколкото съм очаквал ( понеже 1ва зима го таркалям това е е46 :) ) карам и 525 тдс 98ма... и чесно казано е46 се справя по добре на снега и леда.

онзи ден изпробвах на спорт драив с изключен блокаж на лед :) забавлението е неoписуемо :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 26 Дек 2009, 19:56

martin_g60 написа:Мой съвет НИКОГА не изключвайте системата когато пътувате извънградско или карате в сняг или дъжд защото последствията може да станат катастрофални,изключвайте когато системата ви пречи или искате да се пързаляте :twisted:

Точно това DSC ме е спасявало няколко пъти при влизане в бързо в завой при много мокър асфалт.
Системата е супер само да знаеш как да я използваш а именно никак. Като се подхлъзнеш отпускаш газта на 5- 10% а не помпаш спирачката.
Другия вариант без система при подхлъзване го знаем.
Така че с две думи искам да кажа че системата е супер и хората са написали в каква ситуация е препоръчително да се изключи.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 27 Дек 2009, 10:50

абе не знам дали няма да прозвучи смешно, но на два пъти при минаване на технически преглед имам проблем да изляза от валяците! не помня дали съм пробвал да изключа ASC то.... излиза само с лашкане който си е голям сейр за кибиците наоколо! :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 27 Дек 2009, 14:22

Ами сигурно са застопорили само предните валяци :) което е окей за 99% от колите, защото са с предно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 компакт

Мнение от nani » 27 Дек 2009, 15:40

На мен мие първа зима като шофьор - от октомври, карам с чисто нови гуми и въпреки малкото ми опит мисля, че те са причина автомобила да е стабилен. Вярно се включват и разни тракшани, но пък аз карам бавно. И при мен пише АСЦ на копчето, колата ми е 2002 г - и така и не можах да го изключа, след всичко прочетено тук. Та АСЦ или ДСЦ е при мен?
Не съм имала проблеми тази зима, дори в снега!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 27 Дек 2009, 16:34

Би трябвало да е ДСЦ ... но каквото пише на копчето това е. А и ... дано ти е безавариина, зимата не е започнала още :) Всички системи помагат, но ти си този който трябва да ги използва правиално и както по-горе са казвали колегите .... ако ще да си 4х4 ... ако си си ненормален или некадърен ... пак ще се убиеш (или поне колата си) и от опит да кажа .... че като хванеш спирачката в завой за 40км/ч а ти летиш с 100 .... може да ти помогне само късмет и нито 1 стабилизираща с-ма. Още нещо пак от опит.... ако някой от дясна лента прави обратен завой без да тее видял, че си до него от ляво ... пак не помагат :) Практика му е майката, опит + тези системи ... става супер ... Успех на всички!
П.С. Аз имам 2 ударчета .. 1 от несработване с колата и 1 заради калпавите шофъори дошли да се пробват в София. И мога да заява, че второто ми докара повече нерви. Ако си си виновен сам .... взимаш поука и продължаваш ... но когато някой кон с капаци те удари .... остава само да си беснееш ...
А това за валяците на прегледите, много е гадно да ... даже и с предно си трябва доста тяга :)

ПредишнаСледваща

Назад към E46