Колко бързо загрява Е46-цата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Panec
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: печката да пуши :D
- Мечтае да кара: E46 M3 CSL
Re: Колко бързо загрява Е46-цата
Като си пусна печката , веднага ми увеличава степента на парното на макс. и колата загрява за 3-5мин. Иначе като не я пускам сигурно отива към 8-10мин.
Но незнам дали е ел.печка или нафтова.

Здравейте,
Аз също искам да се включа в темата, като успокоя колегите, които имат притеснения от факта, че стрелката отчитаща температурата "играе". Това е нормално, тъй като температурата на двигателя се променя в зависимост от натоварването му, т.е. при спускане на празен ход е нормално студеният през зимата въздух да охлажда течността в ДВГ-то, а от там и последвалата промяна в показанията на стрелката. Когато "непечем" ДВГ-то и го вкараме в обороти, триенето повишава температура, респективно стрелката отчита в посока нагоре. Важно е само показанията (на стрелката) да не прехвърлят средата, тъй като именно там е нормалното и място. Проблем е когато загрее повече от необходимото, а иначе за вариациите надолу (до преди синята зона) и нагоре (до средата на възможните граници) не е проблем. Така поне говори логическата мисъл
Весели празници на всички съфорумци!!!
Аз също искам да се включа в темата, като успокоя колегите, които имат притеснения от факта, че стрелката отчитаща температурата "играе". Това е нормално, тъй като температурата на двигателя се променя в зависимост от натоварването му, т.е. при спускане на празен ход е нормално студеният през зимата въздух да охлажда течността в ДВГ-то, а от там и последвалата промяна в показанията на стрелката. Когато "непечем" ДВГ-то и го вкараме в обороти, триенето повишава температура, респективно стрелката отчита в посока нагоре. Важно е само показанията (на стрелката) да не прехвърлят средата, тъй като именно там е нормалното и място. Проблем е когато загрее повече от необходимото, а иначе за вариациите надолу (до преди синята зона) и нагоре (до средата на възможните граници) не е проблем. Така поне говори логическата мисъл

Скромността не е добродетел
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Panec написа:Като си пусна печката , веднага ми увеличава степента на парното на макс. и колата загрява за 3-5мин. Иначе като не я пускам сигурно отива към 8-10мин.
Сам ли я пускаш?Обясни как?
Снимай я и ще ти кажа дали е ел. или нафтова.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Bavar40 написа:Здравейте,
Аз също искам да се включа в темата, като успокоя колегите, които имат притеснения от факта, че стрелката отчитаща температурата "играе". Това е нормално, тъй като температурата на двигателя се променя в зависимост от натоварването му, т.е. при спускане на празен ход е нормално студеният през зимата въздух да охлажда течността в ДВГ-то, а от там и последвалата промяна в показанията на стрелката. Когато "непечем" ДВГ-то и го вкараме в обороти, триенето повишава температура, респективно стрелката отчита в посока нагоре. Важно е само показанията (на стрелката) да не прехвърлят средата, тъй като именно там е нормалното и място. Проблем е когато загрее повече от необходимото, а иначе за вариациите надолу (до преди синята зона) и нагоре (до средата на възможните граници) не е проблем. Така поне говори логическата мисъл![]()
Стига пишете глупости де колеги....
На БМВ стрелката на температурата трябва да стига до средата и да си стои там без да мърда

Няма значение дали е спускане, изкачване, -40 или +40

(работната температура варира в някакви граници от 10 градуса, но това не се отразява на позицията на стрелката)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
kriso85 написа: Стига пишете глупости де колеги....
На БМВ стрелката на температурата трябва да стига до средата и да си стои там без да мърда![]()
![]()
![]()
Няма значение дали е спускане, изкачване, -40 или +40
(работната температура варира в някакви граници от 10 градуса, но това не се отразява на позицията на стрелката)
Даам,отиде ли веднъж на 12 часа стрелката,повече няма мърдане.
Почне ли да играе=проблем.То това да не ви е кантар(везна),където ги ползваха по суперите през бай тошово...
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Не е точно така ама айде щом казвате.
Сменил съм големия термостат и като я закрота на 5та с 120км/h при около 2500об.и по продалжително подържане след 15,20 мин стрелката спада на 12 без малко.Но това не мисля,че е проблем защото навън е -5 примерно.Като я сръчкам на 3000об.си даржи 12 и не мърда.
ПС.Преди да го смяня големия едвам минаваше първата стрелка.
Сменил съм големия термостат и като я закрота на 5та с 120км/h при около 2500об.и по продалжително подържане след 15,20 мин стрелката спада на 12 без малко.Но това не мисля,че е проблем защото навън е -5 примерно.Като я сръчкам на 3000об.си даржи 12 и не мърда.
ПС.Преди да го смяня големия едвам минаваше първата стрелка.

новият ми номер: 0877787835
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Колега,колата я имам от 2год.,такова явление не се е проявило нито веднъж,а съм я карал във всякакви метеорологични условия и скорости...
Дори откакто съществува тази тема обърнах по сериозно внимание на стрелката,но уви загрее ли веднъж,не мърда.
Дори откакто съществува тази тема обърнах по сериозно внимание на стрелката,но уви загрее ли веднъж,не мърда.
- marto853.
- ентусиаст
-
Може не споря,аз просто казвам мойта как се държи.Инече мисля,че нямам проблем а вие ако знаете нещо повече кажете каква може да е причината. 

новият ми номер: 0877787835
Подкрепям колегата Face. Моята също кове на 12 часа и не мръдва при всякакви скорости и температури. Мисля, че така е нормално. 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
marto853. написа:Може не споря,аз просто казвам мойта как се държи.Инече мисля,че нямам проблем а вие ако знаете нещо повече кажете каква може да е причината.
Малкия термостат?
Иначе, както колегите вече казаха - веднъж застане ли на 12 - няма мърдане!
- marto853.
- ентусиаст
-
marto853. написа:Значи идва и неговия ред.
колега сменяй и малкия термостат , там е проблема 100%

Успех !
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
И от опит и аз да кажа .... че имах прецакани и 2та термостата, знам какво е поведението с 2 развалени, само с малък развален и само с голям развален ... и ако всичко е ок ... та да не влизам в подробности ... ако всички термостати са ок ..... както казаха колегите и при +40 и при -40 си е на 12ч стрелката ... варира температурата, но се хваща само на менюто не се отразява видимо на стрелката 

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....добре де- моята като е от тоя тип дето е само с един термостат- пак е 320Д, но няма на ЕРГ-то термостат- значи ли това, че трябва директно него да сменя, при условие, че стрелката ми играе?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Интересното е, че за първи път чувам за Е46 с 1 термостат.
Колега, да не би ти да бъркаш нещо?

Колега, да не би ти да бъркаш нещо?

73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5