Задно предаване - през зимата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Задно предаване - през зимата?

Мнение от Elesar74 » 17 Дек 2009, 13:52

Ай да се басирате на лични и т.н. Вместо да се ежите, направете тест, сложете клипа тука и всеки да гледа и да цъка с език. Иначе само празни приказки. Днес снимах с камерата малко каране из града, къде стръмно, къде не, сутринта валя доста сняг и обстановката е класически зимна, непочистените пътища са едно на ръка, таман за тест. Ама стана 650МВ и нема де да го кача, пък и незнам дали ще е интересно на някой да гледа 5 мин. обикаляне насам натам. Не издържах на изкушението и на паркинга в завода, DSC off и газ, малко шоу за колегите.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 17 Дек 2009, 14:42

Да споделя и аз нещо по темата. От опита, който имам зад волана и не малко автомобили от различни марки, които съм карал в градски, извънградски, планински, мокро, сухо, обилен снеговалеж и всякакви условия, стигнах до извода, че е неприемливо да се сравняват автомобилите на такива с предно, задно и 4х4. Има предно и предно, както и задно и задно. Едно е да спорим за проходимост на автомобила в зимни условия и съвсем различно е устойчивост, повратливост и скорост на движение в същите условия. Като върл почитател на задното предаване /всичките ми лични коли са били такива/, не мога да отрека и някои предимства на другия вариант с предно предаване. За да избегна противоречията, нека приемем, че теста се извършва с едни и същи гуми, като шарка и модел, но с различен цолаж и ширина. Най-висока проходимост в неутъпкан сняг имат автомобилите с предно предаване, леко купе около 1000 кг, без товар и пасажери, гуми с размер 165х75 или повечех13. Обзалагал съм се и съм печелил с деу ланос. Наистина тази кола можеше да издрапа и в много дълбок сняг, леко купе, тесни гуми и сравнително голям пътен просвет. От друга страна сааб 95 от 2005 г., също с предно предаване, дори и на равно не може да отлепи, а в завой направо може да те изхвърли от пътя. Тези със задно предаване също имат различна проходимост. Колкото по-леко е купето и по-тесни гуми, толкова по-висока проходимост. Разбира се това е за сметка на устойчивостта. Със старата ми е30-ска, въпреки по-лошия баланс, можех да издрапам на такива места, където ми е почти невъзможно с е36-цата. А сега не се учудвайте когато в някой форум на Ауди например, пуснат видеоклип с новата седмица БМВ, с 230 широки валяци и тонаж 2 тона, дори и с шпер не може да качи съвсем лек наклон по заснежен път и да плюят по марката. Просто тежките коли със задно задвижване не са много подходящи за такива условия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 17 Дек 2009, 14:58

Само 1 въпросче.
Защо на дядо ладата като е лека и като тръгне примерно по заснежен или залиден път ми вика ела моето моче да хвърлим 2-3 човала пясък в багажника? Той не иска да е лека задницата, а иска да тежи и да стъпва сатбилно на леда а не да се кълчи като е празна. Според мен тежката кола е в пъти по стабилна от леката кола на лед.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 17 Дек 2009, 15:04

Next написа:Само 1 въпросче.
Защо на дядо ладата като е лека и като тръгне примерно по заснежен или залиден път ми вика ела моето моче да хвърлим 2-3 човала пясък в багажника? Той не иска да е лека задницата, а иска да тежи и да стъпва сатбилно на леда а не да се кълчи като е празна. Според мен тежката кола е в пъти по стабилна от леката кола на лед.

Ми ладата е със зависимо окачване на задния мост, как искаш да върви без чували в багажника? А и гумите на дядо вероятно са като млякото на баба- и двете правени с некачествен материал :mhihi: . Втората част от въпроса е подробно обяснена с горния ми пост. Едно е стабилност, съвсем друго проходимост.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 17 Дек 2009, 17:14

ивчо3 написа:
Next написа:Само 1 въпросче.

Ми ладата е със зависимо окачване на задния мост, как искаш да върви без чували в багажника? А и гумите на дядо вероятно са като млякото на баба- и двете правени с некачествен материал :mhihi: . Втората част от въпроса е подробно обяснена с горния ми пост. Едно е стабилност, съвсем друго проходимост.

Карал съм ЛАДА с гуми 155/80/13.
Просвета и беше 20 см.
Тази кола минаваше през много дълбок сняг, без никакви тежести.

BMW-то ми е по-добре балансирано, но е със спортно окачване.
Върви, върви па набере сняг и спре.

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 17 Дек 2009, 17:22

Шофирам от 9 години или по-точно 9 зими (понеже ства дума за зимата, а и преди зимата получих книжката си и навършените години...полседно си е естествен процес) та от тези 9 години - 5 карах Опел - 5 катастрофи, 5 зими подред!
Останалите 4 са разпределени - 1 за ладата и 3 за BMW-то - няма нито една катастрофа (тук чукам по главата поради липса на дърва около мен) та май задното ми е доста по- на сърце отколкото предното и то не само за зимата...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Дек 2009, 13:37

Joro_Paveto написа:Шофирам от 9 години или по-точно 9 зими (понеже ства дума за зимата, а и преди зимата получих книжката си и навършените години...полседно си е естествен процес) та от тези 9 години - 5 карах Опел - 5 катастрофи, 5 зими подред!
Останалите 4 са разпределени - 1 за ладата и 3 за BMW-то - няма нито една катастрофа (тук чукам по главата поради липса на дърва около мен) та май задното ми е доста по- на сърце отколкото предното и то не само за зимата...

Просто си се научил да караш,то и за това на шофьори дето са под 25 години за тва има такива застраховки гражданска :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Дек 2009, 14:28

Видех ме ги тая сутрин с предното :mhihi:
Пак олеле, пак снега им пречи :mrgreen:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 18 Дек 2009, 14:37

vld написа:Видех ме ги тая сутрин с предното :mhihi:

Където видях закъсала кола беше с предно предаване и вътре почти винаги жена гледаща в празнината :mhihi:
Където видях БМВ почти без изключение ухилени физиономии и задници малко на чомпек на пътя :twisted:
Аз какво метене мета с мойта караванка със шперчето ауууууу :angel: усещам се че съм постоянно в емоциите , питайте ме кога ще се кача на друг автомобил освен БМВ :mrgreen:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 18 Дек 2009, 14:49

Само аз ли видях закъсали "мъже" с BMW-та, които блокираха движението :wave:
:yes:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 18 Дек 2009, 15:02

porostorm написа:Само аз ли видях закъсали "мъже" с BMW-та, които блокираха движението :wave:

Колега ,явно само ти защото аз пътувах от Красно село до Сухата река през баира по "Свети наум" ,после по баира по "Драган Цанков" към ТВ кулата - това са най-сериозните склонове по най-основните пътни артерии в столицата и се нагледах на всякакви боксуващи и задръстващи автомобили движението на с БМВ-тата шофьорите си бяха подготвени и гледах ,че изобщо не се потяха притеснени а си подаваха доволно газ :winky: По тези направления и на мен в задръстването ми се налагаше да спирам и потеглям много пъти и всичко беше на игра ,голяма радост изпитвах аз и смятам и тази нощ да посветя едни часове в планината находяща се до градо :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 18 Дек 2009, 15:07

Бе не съм само аз ма то гордост голяма :mhihi:
Ма то не е виновна колата, да не си помисли някой нещо :bchug:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 18 Дек 2009, 16:08

изринах паркинга днес сутринта :) Голям кеф :) Това си е изобразително изкуство :)
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 18 Дек 2009, 19:00

С летни гуми съм все още, направих 1 кръгче е няма такъв кеф, 2-3-та всичко на страни немога да взема правата линия,целия бях усмивка, но я прибрах за да няма после при тенекеджията и да не застрашавам трафика :mhihi: :paranoid:
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 18 Дек 2009, 20:41

Penchev написа:
vld написа:Видех ме ги тая сутрин с предното :mhihi:

Където видях закъсала кола беше с предно предаване и вътре почти винаги жена гледаща в празнината :mhihi:
Където видях БМВ почти без изключение ухилени физиономии и задници малко на чомпек на пътя :twisted:
Аз какво метене мета с мойта караванка със шперчето ауууууу :angel: усещам се че съм постоянно в емоциите , питайте ме кога ще се кача на друг автомобил освен БМВ :mrgreen:

Георги Пенчев

:bowdown: и на мене днеска като отидох в работата и ми викат абе ква е таиа усмивка рано рано, а аз им викам ходете вижте как съм разринал пред входа :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата