Как се тества датчик на разпределителният вал ???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Как се тества датчик на разпределителният вал ???
Здравейте колеги.Мотора е 1.9 М43. От скоро започна да не ми набира колата като хората и постоянно ми набива грешка (Signal Camshaft Sensor). Трия я и след няколко километра, а може и след метри пак излиза. Мисълта ми е какви стойности трябва да показва този сензор да го премеря преди да си давам парите навятъра. И другата грешка ми е (sekundäre luft system plausibilitaet) в директен превод (вторичен въздух система правдоподобност) Какво ще рече това незнам.
Помагайте, че не е добре колицата грам.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Как се тества датчик на разпределителният вал ???
И аз така бях с датчика на разпределителния вал и го смених с нов на фленор не оригинален 80 лв от Ауто + и нямам ядове вече, пробвай да го почистиш като го свалиш и забършеш при мен от него не искаше някой път да пали.
Втората грешка е за вторичния въздух виж си маркучите за вакума от клапана, но не е проблем да караш и така на мен ми е изгоряла помпата за вторичен въздух и в момента съм я свалил и за да не ми набива въздух от ауспуха съм изключил и клапана и ми е записана грешка постоянно клапан за вторичен въздух, но няма яд до колкото знам тази система е да подгрява катализатора или нещо такова а аз съм със махнат така, че вторичния въздух е излишен
Втората грешка е за вторичния въздух виж си маркучите за вакума от клапана, но не е проблем да караш и така на мен ми е изгоряла помпата за вторичен въздух и в момента съм я свалил и за да не ми набива въздух от ауспуха съм изключил и клапана и ми е записана грешка постоянно клапан за вторичен въздух, но няма яд до колкото знам тази система е да подгрява катализатора или нещо такова а аз съм със махнат така, че вторичния въздух е излишен

Re: Как се тества датчик на разпределителният вал ???
Благодаря колега тъкмо се бях отчаял, че никой няма да пише 

3 мнения
• Страница 1 от 1