Как изглежда счупен автоматик отвътре?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
CheGevara написа:RuM6n написа:Ама ти не я правиш оторизиран сервиз, така ли да разбирам и на какви километри става това? Преди това сменял ли си масло?
да, защото намерих един човек, който може би разбира повече от всеки техник в такъв сервиз и все пак е луд фен на БМВ, членува в един БМВ клуб тук и не на последно място работи от любов към БМВ и на много по ниски цени! Той кара Е34 540и с всички възможни екстри и достатъчно ми беше да му видя как си поддържа колата, за да реша дали да му се доверя или не.![]()
Маслото не съм го сменял, което за мене е голяма грешка, въпреки че проблема при мене може би не е от маслото а от материала! Поне на 100 000 км трябва да се сменя маслото. В момента съм на 170 000 км.
1300 лв. труд-това ако е ниска цена.

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
Само едно доуточнение - няма оторизиран сервиз на БМВ, в който ще ви извършат цитирания по-горе ремонт (или какъвто и да било ремонт). Поне в България е "фирмена политика" да не се отремонтирват механични дефекти или повреди по кутиите - смяна! Нова кутия струва между 7-8000лв. Аз имах проблем с един хидравличен съединител (в турбината или както там се казва се намира), но понеже в единствения читав сервиз за автоматични скоростни кутии в България, за да ми го оправят този съединител и да ми дадат гаранция ми рециклираха цялата кутия (смениха всичко) и ми излезе скромната сума от 3800лв без ДДС. Така че колегата си е минал тънко!
За смяна на маслото - в Дарукар има някакво зверски скъпо мало - по 100тина лева литъра (или поне на мен толкова ми оферираха) та смяната излиза около 750лв само материали.
В цитирания по-горе сервиз смяната е десетина пъти по евтина, а сервизът е Джемини в София.
Има още един сервиз - на Хладилника, но не нямерих много коментари за него и затова не мога да го коментирам.
Относно принципното положение да се сменя или не маслото - отговорът е да се сменя. След като е фирмена политика да не се ремонтират кутиите и е фирмена политика на БМВ да не се сменя маслото (от което очевидно кутиите се скапват по-бързо) излиза, че е фирменат политика (всъщност) да се продават скоростни кутии от което очевидно се печели най-много.
За смяна на маслото - в Дарукар има някакво зверски скъпо мало - по 100тина лева литъра (или поне на мен толкова ми оферираха) та смяната излиза около 750лв само материали.
В цитирания по-горе сервиз смяната е десетина пъти по евтина, а сервизът е Джемини в София.
Има още един сервиз - на Хладилника, но не нямерих много коментари за него и затова не мога да го коментирам.
Относно принципното положение да се сменя или не маслото - отговорът е да се сменя. След като е фирмена политика да не се ремонтират кутиите и е фирмена политика на БМВ да не се сменя маслото (от което очевидно кутиите се скапват по-бързо) излиза, че е фирменат политика (всъщност) да се продават скоростни кутии от което очевидно се печели най-много.

- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
eno написа:Дай някакви кординати за този сервиз да отида и аз да си сменя маслото![]()
Мисля че тези автоматични скоростни кутии които са типтроник се чупят по бързо от обикновените автоматични ,това е моето наблюдение може и да не съм прав
Координати на сервиза в Южна Германия ли ти трябват? В София мога да не насоча.
ламели 10-броя и са сменили вси4ко,колега а фрикционите са ти били здравиsambeto написа:CheGevara написа:труд: 650 EUR
материали:
- комплект ламели 10 бр: 80 EUR
- конус съединител : 130 EUR
- колби: 180 EUR
- гарнитури: 110 EUR
- маслен филтър на ск. кутия: 51,50 EUR
- общо 13л масло (9,5л в кутията): 143 EUR
- дребни работи: 12 EUR
- четене на грешките в БМВ: 30 EUR
+ ДДС
Всичко 1492 EUR![]()
ама колата си е унас
Леле майко,то тия цифри били в Евро![]()
А дано вече да нямаш ядове с тая кола

Къде се намира този сервиз Джемини???
На хладилника мисля че има два сервиза са автоматични скоростни кутии.
Маслото може ли да се купи от Дару или Вари 2000,например или тяхната политика е да не го продават?
На мен ми казаха че ако маслото е LifeTime се сменя само филтъра,така ли е?
Маслото може ли да се купи от Дару или Вари 2000,например или тяхната политика е да не го продават?

Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
eno написа:Къде се намира този сервиз Джемини???
LifeTime се сменя само при ремонт на кутията. Да смениш филтъра без маслото не става.
LifeTime го продава ЕК33 за около 15 лв.литъра. Това ,че сервизите импровизират.....
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re:
CheGevara написа:RuM6n написа:Ама ти не я правиш оторизиран сервиз, така ли да разбирам и на какви километри става това? Преди това сменял ли си масло?
да, защото намерих един човек, който може би разбира повече от всеки техник в такъв сервиз и все пак е луд фен на БМВ, членува в един БМВ клуб тук и не на последно място работи от любов към БМВ и на много по ниски цени! Той кара Е34 540и с всички възможни екстри и достатъчно ми беше да му видя как си поддържа колата, за да реша дали да му се доверя или не.![]()
Маслото не съм го сменял, което за мене е голяма грешка, въпреки че проблема при мене може би не е от маслото а от материала! Поне на 100 000 км трябва да се сменя маслото. В момента съм на 170 000 км.
Колега как се казва и къде се намира този сервиз ?
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Как изглежда счупен автоматик отвътре?
Колега, става дума за южна Германия.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Е не се притесявай де, той Айсе беше ходил вече да сменя маслото там, така че едва ли е минал 100 хил. от тогава 
Пък не виждам смиъсл да биеш път до Мюнхен за едната смяна на масло, като има майстори и в БГ който го правят читаво

Пък не виждам смиъсл да биеш път до Мюнхен за едната смяна на масло, като има майстори и в БГ който го правят читаво
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Ремонт части 700 лв. с филтър и масла труда от тебе.
Части от магазина за автоматици на КОЗЛОДУЙ ИЛИ ПРИ АРМЕНЕЦА В ПЛОВДИВ УСПЕХ.
Вече 2 съм правил и това им е цената.
Ако искаш помощ звани ми но преди това прати лично да ти дам телефона
Части от магазина за автоматици на КОЗЛОДУЙ ИЛИ ПРИ АРМЕНЕЦА В ПЛОВДИВ УСПЕХ.
Вече 2 съм правил и това им е цената.
Ако искаш помощ звани ми но преди това прати лично да ти дам телефона
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2