Airbag controler- error rejected!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ssound
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 compact320тd/e30 318is
- Мечтае да кара: е30 m62b48is
Airbag controler- error rejected!!
здравейте колеги!преди около седмица се сдобих с кабела за диагностика на склад 66 и работещи версий на INPA GT1 DIS. опитах с да изтрия грешките в контролера на еърбега, но безуспешно, еку-то отказва
изчита ми 3 грешки:
1-initial error
2-front right airbag,resistance too large
3-power supply too low
преди да дам контролер на колега(уж да изтрие крашдата) изписваше само грешка номер 2. изтриваше я и на следващо четене я записваше отново.сега тотално отказва да изтрие каквото и да било!
моля помагайте вече съм в шах!!
ps:колата е е46 2003г. страничен десен еърбег имам и инсталацията е здрава(симулирах го с резистор- 3,2.5 2 ома)без успех.
контролера е bosch 0285 001 458
процесора е 68hc12d60
1-initial error
3-power supply too low
преди да дам контролер на колега(уж да изтрие крашдата) изписваше само грешка номер 2. изтриваше я и на следващо четене я записваше отново.сега тотално отказва да изтрие каквото и да било!
ps:колата е е46 2003г. страничен десен еърбег имам и инсталацията е здрава(симулирах го с резистор- 3,2.5 2 ома)без успех.
контролера е bosch 0285 001 458
процесора е 68hc12d60
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Airbag controler- error rejected!!
еми ако е прецакан бега няма да я трие грешката откачи му буксана и в нея сложи едно съпротивление 2 килоома и тогава трии ако стане значи проблема е в бега.
- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
относно грешка 2. първо е добре да си провериш буксата на вратата.Откачи буксата и я почисти.Ако не помогне свалш корите и гледап за прекъснато
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
+1 за тази букса на вратата и аз съм брал ядове с нея
новият ми номер: 0877787835
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
ssound написа:здравейте колеги!преди около седмица се сдобих с кабела за диагностика на склад 66 и работещи версий на INPA GT1 DIS. опитах с да изтрия грешките в контролера на еърбега, но безуспешно, еку-то отказваизчита ми 3 грешки:
1-initial error
3-power supply too low
- ssound
- кандидат ентусиаст
-
момчета всички се хванахте за вратата ама не е там проблема.симулирах бега на вратата със резистор направо върху пиновете на платката на контролера-по този начин елиминирах евентуално прецакана букса или инсталация НО проблема си остана ситуацията е същата.по скоро ме притеснява факта че в момента контролера отказва изтриване на грешките. преди поне ги триеше.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега ти имаш грешка в самия модул на еърбега така че и да искаш грешки от там не може да триеш преди да елиминираш initinal error а това става май само с смяна на модула и препрограмиране
Барай шишарката Минкеее ....
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Защото сте го развалилиssound написа:момчета всички се хванахте за вратата ама не е там проблема.симулирах бега на вратата със резистор направо върху пиновете на платката на контролера-по този начин елиминирах евентуално прецакана букса или инсталация НО проблема си остана ситуацията е същата.по скоро ме притеснява факта че в момента контролера отказва изтриване на грешките. преди поне ги триеше.
именно,а проблема идва от това че те сами са се изакали на модула....anzak написа:колега ти имаш грешка в самия модул на еърбега така че и да искаш грешки от там не може да триеш преди да елиминираш initinal error а това става май само с смяна на модула и препрограмиране
- ssound
- кандидат ентусиаст
-
именно,а проблема идва от това че те сами са се изакали на модула....[/quote]
вили,тои че тоя се изака на модула лъжа няма ама явно и преди не беше наред щото като даваше само 1 грешка( десен еърбег) пак не щеше да я изтрие. сега подлежи ли тоя модул на някакъв дъмп на процесора да се изтрият тия грешки или се сменя модула задължително?? един програмист ми каза че точно този процесор не записвал краш дата
вили,тои че тоя се изака на модула лъжа няма ама явно и преди не беше наред щото като даваше само 1 грешка( десен еърбег) пак не щеше да я изтрие. сега подлежи ли тоя модул на някакъв дъмп на процесора да се изтрият тия грешки или се сменя модула задължително?? един програмист ми каза че точно този процесор не записвал краш дата
- Soldier Of Fortune
- Потребител
-
ползвам темата на колегата да не отварям нова-след гръмнали еърбеци от лек удар(пасажерския и на волана),ако ги сменя ще се размина ли само с чистене на грешката.Страх ме е да не прецакам новите.Пиропатрона на +клема на акум. е гръмнал,на коланите не.Колата е Е46 318i 99г.Мерси предварително.
10 мнения
• Страница 1 от 1