относно хидравликата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
относно хидравликата
Здравейте колеги,
Проблема беше, че ми беше много тежък волана и по тази причина взех ново масло и го сменихме. След смяната волана олекна значително. Проблема сега е, че на място или с много ниска скорост когато се върти волана се чува едно скърцане. С повече от 10км/ч спира да се чува. Въпроса ми е, ако отново източа това масло и пак налеем ново ще има ли някакъв положителен ефект?
ПС: Скърцането не се чува от волана а някъде от двигателния отсек идва. Предполагам, че е от помпата на хидравликата, но интересното е, че преди не го правеше?
Поздрави,
Михаил Великов
Проблема беше, че ми беше много тежък волана и по тази причина взех ново масло и го сменихме. След смяната волана олекна значително. Проблема сега е, че на място или с много ниска скорост когато се върти волана се чува едно скърцане. С повече от 10км/ч спира да се чува. Въпроса ми е, ако отново източа това масло и пак налеем ново ще има ли някакъв положителен ефект?
ПС: Скърцането не се чува от волана а някъде от двигателния отсек идва. Предполагам, че е от помпата на хидравликата, но интересното е, че преди не го правеше?
Поздрави,
Михаил Великов
- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Re: относно хидравликата
Ако това свирене се появява когато си близко до пълен обратен е нормално, това означава че ти се отваря клапанчето за намаляване на налягането. Ако ли не имаш проблем. Когато се изто4ва маслото от хидравликата винаги остава определено коли4ество в рейката, което е старо и замърсява новото масло, т.е. и твоето ново масло ве4а е позамърсено, другото нещо е че задължително се сменя и казанчето за маслото когато се сменя и маслото тъй като то е също консуматив. Като заключение ревизирай си хидравличната помпа която сигурно се е позадръстила.
- nthnl
- младши ентусиаст
-
Колега, това за маслото в рейкато го знам, затова си мисля, че и ако сложа още веднъж ново масло може да се оправи? Интересното е, че със старото масло не е свирила изобщо хидравликата. Проблема се появи след като го смених. Казанчето не съм го сменил, тъй като не знаех че и то се сменя. Засега мисля да покарам така, че няма кога да го сменя. Другото което ми направи впечатление е, че пое много малко масло - може би към 200-250 грама, нормално ли е това?
ПС: Скърцането се появява дори при малко навиване на волана.
Поздрави,
Михаил Великов
ПС: Скърцането се появява дори при малко навиване на волана.
Поздрави,
Михаил Великов
- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Щом е поело 200-300 гр значи нищо не си източил, трябва около 1 литър да се налее след смяна на маслото. Другото нещо сигурен ли си че си налял ATF масло, щото ако си налял хидравлично което е много гъсто със сигурност ще свисти помпата.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Май не е обезвъздушена системата.На мен на това ми намирисва,пък и щом е поела толкова малко ново масло.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- nthnl
- младши ентусиаст
-
източихме го маслото, аз не видях точно колко изтече, проблема е че когато наливахме пое само около 300 грама. Системата е обезвъздушихме или поне така ми се стори? Имам предвид, че волана започна да се върти в пъти по леко отколкото преди това. Ако има въздух в системата не вярвам това да стане? Утре пак ще я погледнем, че така много не искам да я карам, че доколкото знам тея рейки хич не са евтини.
ПС: Системата се обезвъздушава като просто се върти волана от пълен ляв до пълен десен продължително време нали?
Поздрави,
Михаил Великов
ПС: Системата се обезвъздушава като просто се върти волана от пълен ляв до пълен десен продължително време нали?
Поздрави,
Михаил Великов
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
nthnl написа:
Поздрави,
Михаил Великов
Точно

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- nthnl
- младши ентусиаст
-
човек въртял съм го тоя волан като гламав и не падна нивото.. не знам какво става.. утре пак ще сменим течността и ще видим. И да АТФ е маслото..
- dangerous
- младши ентусиаст
-
в полезни има една много хубава тема на колегата metodi80 за смяна на хидравлично масло със всичките му манипулаций ама нейсе.....
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- dangerous
- младши ентусиаст
-
viewtopic.php?f=8&t=166762&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE
ето го парчето
синко пише
ето го парчето
синко пише

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
- nthnl
- младши ентусиаст
-
благодаря ти колега, аз ги бях гледал преди време важните теми, но не ми е направило впечатление, че има такава тема.
Поздрави,
Михаил Великов
Поздрави,
Михаил Великов
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Нали се твърди , че в казанчето има филтър, възможно е да е позапушен и когато е в обороти двигателя в помпата да има недостиг на течност. Може да се прибави и поизносена помпа и нещата се сумират. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
nthnl написа:човек въртял съм го тоя волан като гламав и не падна нивото.. не знам какво става.. утре пак ще сменим течността и ще видим. И да АТФ е маслото..
Колега , огледай дали нямаш пробка на самата помпа (понеже има помпи с пробка и такива - без...) източи от там цялото количество масло , трябва да изтече 1.1л ... Прежали една бутилка ново масло и направи хубава промивка на системата с ново масло ... Сипваш караш малко с новто масло , след това източваш същото това ново масло . След това наливаш друга нова бутилка и би трябвало всичко да е 6. Вярно ще дадеш около 30 лв за две бутилки хидравлично масло , но поне ще направиш хубава профилактика на системата ... Ако обаче нямаш пробка на помпата ... тогава филма е малко по дълъг ... Преди време колеги казваха , че на рейката има пробка и честно казано тогава си рекох , щом казват , значи има ..но днес при случаен коментар с колегата Мишо стигнахме до извод , че такава пробка - няма .... Ако някой знае къде е нека я покаже на снимка ... понеже и рейка , пък и схема на рейка съм гледал много и пробка не откривам ...
13 мнения
• Страница 1 от 1